Sverige skickar räddningsgrupp till Turkiet

BISTÅND. Sverige skickar ett specialutformat räddningsteam till Turkiet ikväll efter en direkt förfrågan av turkiska myndigheter, rapporterar DN.

Det militära transportflygplanet av typen C-17 lyfter på väg mot Turkiet. Foto: Jonas Holmberg/Försvarsmakten

Det här är normalt inte en resurs som Sverige har stående utan de här har utformats i samarbete mellan MSB och Försvarsmakten, säger minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) till tidningen.

Teamet består av 45 personer.

Under torsdagen lyfte ett C-17-plan lastat med materiel och personal som ska hjälpa till i de jordbävningsdrabbade områdena i Turkiet. Försvarsmakten skickar specialsökgrupper från Swedec och en styrka från F 17:s flygbasjägarkompani med hundar och hundförare inklusive traumagrupp och mobilt medicinsk team.

-Pettersson undrar vad Allah tycker om att dom otrogna koranbrännarna hjälper till…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Sverige skickar räddningsgrupp till Turkiet

 1. Det finns ingen anledning att hjälpa hatiska turkar eller syrier. De kommer inte att visa någon som helst tacksamhet mot väst. Deras goda muslimska bröder ställer säkert upp, eller? Är det någon som på fullt allvar att vi skulle få hjälp av dem i ett motsvarande läge? Knappast, de skulle dansa glädjedanser på gatorna.

  12
  4
 2. Var det inte Erdogan som var sugen på att kriga mot Syrien ? Nu sitter dom visst i samma båt…

  11
  2
 3. Det är så dags att skicka ett räddningsteam nu, det skulle ha varit gjort för tre dagar sedan.
  Senfärdighet är utmärkande för den svenska byråkratin.

  12
  15
  • Håkan, men du är snabb att döma, vad jag sett så är byråkratin här bättre än i många andra länder. Du verkar tycka att allt är dåligt här, varför flyttar du inte, du har nästan hela Europa att flytta till. Men ryssarnas krig det gillar du.

   6
   12
   • Det vore klart bättre om räddningsteamet kunde rädda liv, än att som nu bara spåra upp de som redan hunnit frysa och svälta ihjäl i rasmassorna.

    4
    2
  • Spanien skickade stor räddningsstyrkan direkt. De har styrkor beredda då de skickar till Sydamerika. Ras efter regnen.
   De säger, man har 48timmar på sig. De har räddat många. Små barn efter två dygn. Nu skickar de 2 200 till. Ett fartyg med sängar. Eftervård av de räddade. Syrien skulle inte släppa in men spanjorerna är där.
   Man säger att vi vill rädda barnen. Det är kallt i området. Man skickar filtar, mat. Insamling vid kyrkan. Man skiljer på politiken och folket som alltid får betala.
   Man har arkitekter som förklarar brist på armering i husen. Arkitekter här måste följa instruktioner, bygga säkert. Byggfuskprogrammen i Sverige, här får arkitekten fortlöpande lämna in prov på cementen exempelvis. Förhindra fusk. Rivningsmaterial. De som åker fast döms. Bild i tidningen. Korruptionen är hög men också straffen

   4
   2
 4. Turkiet och Syrien har inte pengar att rädda sina medborgare.
  Men till krig finns det stålar

  28
  3
  • Mina syriska vänner berättar om tillståndet innan jordbävningen. Även om du har pengar så finns det inget att köpa för pengarna. Blir det likadant i Ryssland nu?

   1
   1
 5. Hoppas muslimerna är så pass smarta att dom inte kastar pinnar och sten på hundarna. Det skedde för Svenska sökhundar läste jag för många år sedan kommer inte ihåg vilket land det var, men man fick skydda hundarna mot lokalbefolkningen. en sökhund är värd sin vikt i guld

  34
  2
 6. Grannländerna har naturligtvis det största ansvaret att hjälpa till.
  Men det är också bra att Sverige bidrar, även om det är ett muslimskt skitland som Turkiet.
  Här gäller det att rädda liv på oskyldiga människor och då ska vi lägga politik och prestige åt sidan.

  17
  13
  • Böjd att hålla med, men lik förbannat kommer många av dem stå där i någon meningslös “protest” och hata Västvärlden även nästa gång någon inte visar tillbörlig respekt för deras vidskepelses portalfigur.

   De är helt enkelt vana, precis som stora delar av världen, att Västvärlden kommer till undsättning och hjälper till oavsett om man uppför sig som ett as.

   16
   2
 7. Detta borde villkoras mot en offentlig ursäkt från Erdogan och att han rakt ut säger att i Sverige gäller svensk lag och enigt svensk lag får man bränna koraner om man vill.
  Annars kan turkjävlarna dra år Helvete.

  39
  5

Kommentera