Årets nyhet

I gårdagens Rapport försökte Migrationsverkets Mikael Ribbenvik ge oss förklaringar till varför myndigheten skriver ned prognosen när det gäller antalet asylsökande i år. En av förklaringarna kommer säkert som en överraskning för många.

Under mina levnadsår har Sverige legat på samma plats som nu och det har inte på några vis hindrat hundratusentals människor från hela världen att komma just hit.

16 thoughts on “Årets nyhet

 1. Den individen har inget hjärta för Sverige.
  Ibland undrar jag om våra makthavare är köpta eller hotade. Men så kan det ju vara i Sverige.
  Sanningen är, ingen har hjärta för Sverige .

 2. Ribbenvik!
  Här har vi en folk och landsförrädare av sällan skadat slag.
  Hur många miljarder har han försnillat av våra pengar?
  Hur måga utlänningar har han släppt in i Sverige?
  Och hur många har han gett svenskt medborgarskap till?
  Hur många våldtäkter och mord, misshandel/vandalism/narkotika/bombdåd/mordbränder/bedrägerier mm. är han indirekt skyldig till?

  Herr Ribbenvik bör så snart som möjligt dras inför domstol för alla sina brott.
  Inget straff är starkt nog för denna kriminelle brottsling!
  Och jag kommer med välbehag och glädje att sitta på åhörarbänken när han åtalas och döms för alla sina hemskheter/grymheter mot den svenska befolkningen!

  39
  • Bevara Sverige svenskt.
   Utan att på något sätt vilja försvara Ribbenvik, måste jag ändå göra klart att Ribbenvik är myndighetschef och som sådan skyldig att genomföra det som kommer från politikerna. Antingen gör man det eller så obstruerar man och då är ju risken stor att man får se sig om efter ett annat jobb. Ribbenvik är välbetald. I okt -21 hade han över 140.000 kr/mån. Idag mer, kanske 150.000 kr
   Frågan är om han delat synen på invandringspolitiken eller bara sitter kvar som en nyttig idiot bara för pengarnas skull.
   Det är många som prostituerad sig på olika sätt i vårt land.
   Om vi ska kalla honom landsförrädare, så har vi många sådana i landet idag. Alldeles för många.

   12
 3. Regeringen kommer beskriva 80 till 90 000 invandrare som rekordlite eller i stort sätt ingen invandring alls (eller så döper de om dem till något flummigt).
  XXX agenda att krossa det vita Sverige ska inte få stoppas, riksdagens ledare är köpta med internationella hedersamma uppdrag. Kolla Reinsvält. Ani Lööf kommer nog få sitt. Stefan Rövén är så dum i huvudet att han var svår att placera, men placeras skulle han efter hans landsförräderi. Först provade de ett uppdrag i FN, det gick inte, han klarade det inte. Sedan ordförande för europeiska s, det var han för dum för. Nu har de äntligen kunnat peta in honom på något mindre (som jag glömt).

  19
 4. Idag är Mikael Ribbenvik generaldirektör för Migrationsverket.
  När han 2012 var deras rättschef, beslutade han att samtliga syrier som kom hit skulle få permanent uppehållstillstånd, “ett enkelt beslut“, tyckte han.

  Tino Sanandaji, nationalekonom, citat: ”Statstjänstemäns uppdrag är att verkställa demokratiska beslut, inte att på eget bevåg styra över migrationspolitiken”.
  När frälsta ideologer får bestämma:
  År 2014 beviljade Sverige asyl till smått otroliga 77 procent av de asylsökande, medans övriga EU-länder beviljade asyl till 41 procent, enligt Eurostat. De internationella avtal som Sverige bundit sig till föreskriver endast rättighet att söka skydd, det står inte något om att tillfälligt eller permanent asyl ska beviljas, och ej heller något om automatiskt uppehållstillstånd för anhöriga. Alla andra EU-länder har förbundit sig till samma avtal. Ändå har vi aldrig fått ett tillfredställande svar på varför Sverige tagit emot mångdubbelt fler än jämförbara länder, närmare bestämt tio gånger fler i relation till sin befolkning än övriga EU. Avtalen ger också Sverige rätt att kräva identifikation, vilket ungefär 90 procent av de asylsökande har saknat eller låtsas sakna. Men det var OK tyckte Migrationsverkets tidigare generaldirektör Anders Danielsson, som sa: ”Sverige är ett bra land att komma till. När jag träffar utländska kolleger säger de att Sverige är ett udda land i asylfrågor. Nej, säger jag då, det är ni som är udda. Ni alla.”
  https://www.realtid.se/nar-fralsta-ideologer-far-bestamma/

  15
 5. Joo. Nog har f.d. Sverige flyttat på sig. Men inte längre bort. Utan mycket närmare. Aldrig förr har väl vårt land försökt efterlikna Somalia så mycket som nu. Fan vet om vi inte rent av har hamnat där också. Som en sopa på en soptipp. Undrar om man kan straffas för nedskräpning på tippen ?

  31
 6. Enligt nazisten Ribbentrop har Sverige beroende på klimatförändringar flyttat sig, vart är jag osäker men tydligen ligger vi längre bort, antagligen snart vid Orions bälte?

  16
 7. Den stollen alltså, han är en katastrof som myndighetschef. Egentligen vill han öppna alla vår gränser och plocka in hela världen till Sverige. Väntar på att han sparkas snarast.

  34
  • Nu väntar ett nytt toppjobb eller en välbetald framtid utan jobb på elefantkyrkogården .
   Om den nya Regeringen menar allvar när de pratar om invandringen bör denna pajas avpolleteras snabbt .

 8. Stefan k, var lugn invandrarna kommer aldrig att sina, snart kanske kineserna kommer, och dom är många och starka skäl att fly.

  18
  3
  • Ösk.

   Tar hellre hit 100 kineser/asiater istället för 1 av dessa obildbara analfabeter, med max värde av en gammal diskborste.
   Dom jobbar som fan, speltokiga/röker, och super oftast inte, en ren vinst typ…
   Men finns ju rötägg även där, som allt annat, men procenten är låg.

   26
   1

Kommentera