Varför är Mehdi Seyyed kvar i landet?

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Rubriken ovan skrev bloggen för snart nio år sedan och den gäller än mer idag. Den iranske medborgaren och Bandidosledaren Mehdi Seyyed har begärts häktad misstänkt för grovt bedrägeri och grovt penningtvättsbrott enligt Göteborgs tingsrätt, målnummer B 1779-23, herr Seyyed släpptes dock men är fortfarande misstänkt!

Mehdi_Seyyed

Mehdi Seyyed har länge tillhört Bandidos ledarskikt på internationell nivå. Han var också med och grundade mc-gängets första avdelning i Göteborg 2002. Han har haft en rad olika så kallade officerstitlar inom organisationen, bland annat ”sargento de armas” i Europa. Det betyder att han varit ansvarig för Bandidos nationella och internationella säkerhet.

Belastningsregistret för Seyyed innehåller brott som grov misshandel, utpressning, brott mot vapenlagen och dopningsbrott. Han har också avtjänat ett sjuårigt fängelsestraff för att ha anstiftat ett uppmärksammat sprängattentat av en bil på Vasaplatsen 2006. I domen ingick också bombningen av en taxi i Hisings Backa.

Under torsdag denna vecka begärdes Mehdi Seyyed häktad, misstänkt på sannolika skäl för två fall av grovt bedrägeri och ett fall av grovt penningtvättsbrott. Även Mehdi Seyyeds fru Neda Mandehgaryan har begärts häktad, misstänkt för en rad brott, Däribland bedrägeri, näringspenningtvätt, bidragsbrott vid flera tillfällen och tre fall av grovt bedrägeri. Seyyeds advokat Arash Raoufi vill inte kommentera ärendet eller sin klients inställning till misstankarna.

Seyyed häktades dock aldrig utan släpptes efter häktningsförhandlingar. Han är dock fortfarande misstänkt. Neda Mandehgaryan häktades och är fortfarande fängslad.

Paret Seyyed och Mandehgaryan driver flera företag tillsammans. Däribland Viktoriagruppen Konsulterna i Göteborg AB, Viktoriagruppen Restaurangkonsult i Göteborg AB, Viktoriagruppen Juristerna i Göteborg AB, och AB Metti. De ägs av Mehdi Seyyed och ett av bolagen driver en pizzeria på Avenyn. Styrelserna i bolagen består av Mehdi Seyyed (ordinarie ledamot) och Neda Mandehgaryan (suppleant).

-Pettersson noterar att Mehdi Seyyed är skriven i en tvårumslägenhet tillsammans med två andra vuxna medan hans fru/flickvän Neda officiellt bor ensam på en exklusivare adress. Varför är inte Mehdi Seyyed utvisad för länge sedan, han är iransk medborgare och reser då och då till hemlandet och hälsar på…

Medhi har en skaplig smak på fordon och äger 3 st:

 • Mercedes-Benz AMG G 63 Svart Herrgårdsvagn 2023, ej köpt på avbetalningen eller leasad
 • Harley-Davidson Road Glide Special Svart Motorcykel 2021
 • Harley-Davidson Fxstb Svart Mföotorcykel 1998

Fru/flickvän Neda äger en:

Mini One Countryman Svart Herrgårdsvagn 2015, köpt på kredit.

Mehdi Seyyed äger en nyinköpt svart Mercedes-Benz AMG G 63. Växellådan är automatisk och motorn är på 585 hk och drivs med bensin. Vid blandad körning förbrukar den 16 liter/100km. En fantastisk bil som kostar runt två miljoner kronor.

***

TIDIGARE 2014-03-24 Varför är Mehdi Seyyed kvar i landet?

INVANDRING. Bandidospresidenten Mehdi Seyyed, 39, aggressiva uppförande på Halls säkerhetsavdelning och Kumlabunkern har lett till att han fått en serie av varningar från Kriminalvården.

Vansinnesutbrott, en söndersparkad kaffemaskin, hot mot medfångar och arbetsvägran. Den ökända gängledaren har även försökt organisera en fångstrejk – och kastat filmjölk på fängelsepersonalen. Jag vill ha lugn och ro den sista tiden jag sitter inne, är Bandidospresidentens egna förklaring till raseriutbrotten.

Mehdi Seyyed är iransk medborgare, han har själv ansökt om att få avtjäna sitt straff i hemlandet men regeringen sade nej, detta trots att de lovat att grova brottslingar som inte är svenska medborgare ska utvisas.

 • September 1991. 50 dagsböter a 10 kronor för misshandel.
 • September 1991. Slipper åtal för misstänkt häleri.
 • April 1992. 50 dagsböter a 15 kronor och vård inom socialtjänsten för misshandel.
 • Maj 1998. Fängelse i fyra månader för misshandel vid två tillfällen.
 • Augusti 1998. Fängelse två år för olaga frihetsberövande, försök till olaga tvång, dopingbrott, vapenbrott och brott mot vapenlagen.
 • Mars 2000. Böter 600 kronor för att ha överskridit spärrlinje.
 • Maj 2000. Böter på 600 kronor för förseelse mot trafikförordningen.
 • Januari 2001. Böter på 1 600 kronor för att ha kört 140 km/tim, 30 km/tim över gällande fartgräns.
 • September 2001. Fängelse tre månader för misshandel.
 • September 2002. Böter 400 kronor för att ha kört motorcykel utan ha hjälm på sig.
 • Oktober 2002. Fängelse tio månader för grovt vapenbrott, brott mot knivlagen, bilbältesförseelse.
 • Augusti 2004. 120 dagsböter a 60 kronor för dopingbrott, förseelse mot trafikförordningen, brott mot knivlagen.
 • Maj 2005. Fängelse 18 månader för utpressning, vapenbrott, dopingbrott bland annat.
 • 2008. Fängelse 2,5 år för grov misshandel.
 • April 2009. Sänkte hovrätten för Västra Sverige straffet för Seyyed till sju års fängelse och ändrade brottsrubriceringen från mordförsök till försök till grov misshandel. Tingsrätten hade tidigare dömt honom till nio års fängelse för anstiftan till mordförsök.
 • KUMLA oktober 2009: Får tillsägelse att sänka volymen på sin stereo och säger då att han inte tänker prata med personalen då han “endast tänker prata med människor och du är inte en sådan”. Seyyed vägrade sedan delta i förhör om incidenten.
 • September 2010. Ansökte om att få avtjäna resten av sitt straff i Iran där han är medborgare. Regeringen sade nej.
 • KUMLA 2010: Kallar personal för “mongos” och kastar filmjölk i köket så det stänker ner kriminalvårdspersonal. Hans ilska ska ha varit kopplad till att nya rutiner införts i köket.
 • HALL december 2010: Seyyed blir avbruten under ett besök av sin familj och blir mycket upprörd och skriker på Kriminalvårdens personal.
 • HALL december 2010: Seyyed dyker inte upp till anvisad sysselsättning vid två tillfällen. Han hänvisar till att han har ont i ryggen efter en MC-olycka.
 • HALL mars 2011: Seyyed dyker inte upp till anvisad sysselsättning vid ett flertal tillfällen för att han har ont i ryggen.
 • HALL mars 2011: Seyyed varnas av Kriminalvården efter en serie av tillfällen där han vägrat arbeta. Seyyed har vid flera tillfällen valt att studera i stället för att delta i arbetet på anstalten, med hänvisning till att arbetet inte passar hans hälsa. Seyyed överklagade beslutet om att bli varnad.
 • HALL mars 2011: Seyyed ska ha “uttalat allvarliga hot mot intagna som riktades mot deras liv och hälsa” och ska ha “försökt uppvigla de övriga på avdelningen att kollektivt inte följa personals anvisningar”. Han ska även ha försökt ta kontroll över sin avdelning bland annat genom att styra över matbeställningar och matlagning och genom att byta tv-kanal när andra intagna tittat på tv.
 • HALL april 2011: Seyyed dyker inte upp till anvisad sysselsättning vid ett flertal tillfällen. Han fortsätter hänvisa till att han har ont i ryggen.
 • HALL april 2011: Seyyed ska ha skrikit på läkaren som undersökte hans rygg, som han hänvisat till vid sin arbetsvägran. Läkaren har då känt sig hotad, men Seyyed nekar till att han skulle ha hotat honom.
 • HALL juni 2012: Seyyed ska ha kastat en stol på promenadgården efter en högljudd diskussion med en medfånge.
 • KUMLA september 2012: Seyyed ska under dagen ha skrikit på personalen på avdelningen och kallat dem “jävla luffare” och bett dem dra åt helvete och liknande “okvädesord”.
 • KUMLA december 2012: Seyyed dyker inte upp till anvisad sysselsättning för intagna.
 • KUMLA januari 2013: Seyyed dyker inte upp till anvisad sysselsättning.
 • HALL augusti 2013: Kastade en kaffebryggare på golvet och stampade på den. Ska ha hotat medintagen med att få problem utanför anstalten om denne inte gick in på sitt rum och kallade honom “golbög och luffare”. Seyyed får ersättningsskyldighet för kaffekokaren. Uppger att han bara vill ha lugn och ro under sista tiden av sitt straff.
 • HALL oktober 2013: Ska ha uppträtt aggressivt när han erbjudits möjlighet att duscha. Ska ha skrikit “ni knullar mig, ni behandlar mig som en hund, ni är fittor, hur mycket ska man tåla”. Seyyed överklagade beslutet och hävdar att han inte skrikit som Kriminalvårdens personal hävdar.

Juni 2014: ska friges…

-Pettersson undrar hur mycket vi har tjänat på denna nybyggare och varför han inte blev utvisad ungefär 1998…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Varför är Mehdi Seyyed kvar i landet?

 1. Läs gärna boken Min son banditen som handlar om Seyyed, varför och hur han kom till Sverige. Nej, han skulle inte ens ha varit här.

  11
 2. Vem / HUR betalades denna snordyra Merca ?
  Inte leasad vilket annars är vanligt bland babbarna i hooden. Ej heller på avbetalning.. Kontanter ?
  I så fall torde ekobrottsmyndigheterna börja bli frågvisa..

  Eller så är han en av de “oberörbara” kring vilken även myndigheterna slickar hans arsle !

  13
 3. Varför kvar i landet?
  Förmodligen påläggskalv i Socialdemokrakiska Arbetarpartiet.

  18
  1
 4. Den här förbannade vinsten lär ju aldrig komma. Varför är han kvar i landet som Pettersson säger. Ja kan man verkligen undra.
  Usch

  31
 5. Varför finns några iranska medborgare kvar i Sverige överhuvudtaget?
  Det är inte krig i Iran och alla iranier är goda muslimer så de har inget att frukta av de goda muslimerna som leder landet.
  De iranska medborgare som inte är det anpassar sig.

  29
 6. JAG ÄR INTE FÖRVÅNAD!!!

  Den nya regeringen är lika Sverige förstörande som den gamla. Se bara islamiseringen av Sverige.

  https://ledarsidorna.se/regeringen-soker-samarbete-med-radikaliserande-kluster/

  Varför tar man inte krafttag mot islamiseringen? Och varför utvisas inte de som inte har rätt att vara här?

  VARFÖR RÖSTA OM DET INTE LEDER TILL NÅGOT NYTT???

  Väck med Kristersson (M) och gör ett omtag med Christian Sonesson (M) från Staffanstorp. Han tror jag bättre förstår vad Sverige behöver göra.

  31
  1

Kommentera