Portugal skickar stridsvagnar till Ukraina

UKRAINA. Portugal lovar att skickar stridsvagnar av typen Leopard 2 till Ukraina meddelade landets premiärminister António Costa under lördagen.

Leopard 2-stridsvagn. Portugal

Vi arbetar för närvarande för att kunna skicka en del av våra stridsvagnar”, sade Costa under en resa till Centralafrikanska republiken, skriver The Guardian.

Jag vet hur många stridsvagnar som kommer att skickas till Ukraina men det kommer att meddelas vid en lämplig tidpunkt.

Enligt landets överbefälhavare, amiral António Silva Ribeiro, har Portugal 37 stridsvagnar, men enligt uppgifter i portugisisk media ska de flesta vara trasiga.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Portugal skickar stridsvagnar till Ukraina

 1. Uhhhh…. det som syns på bilden är inte en Leopard 2, fordonet har ju hjul medan Leopard 2 är en bandvagn. Det verkar vara en Italiensk Centauro II, “världens enda stridsvagn på hjul med 120mm kanon”.

  10
 2. Ja intressant här har Portugal stritvangnar som man blivit tvingad av tyskarna ?? Och nu försöker man sälja järnsktotet vidare till ukriana . Det är ju ett alldeles utmärkt tillfälle att modernisera vangsparken med olika fjärrstyrt drönare med artificiell intelligens

  7
  3
 3. Bra tänkt av Portugal. Om Spanien har fyra fungerande kanske Portugal har två? Snart skriks det om större EU bidrag. Det är bara blattar som köper dyra maskiner och sedan inte klarar av att underhålla dem. Kanske bättre att odla apelsiner och vindruvor på heltid.

  12
  4
 4. Wall street journal skriver nu att kina i smyg hjälper Ryssland i kriget mot Ukraina.
  Skulle det visa sig stämma bör väl liknande sanktioner från väst riktas mot kineserna som sanktionerna mot Ryssland.
  Och det snabbt och kraftfullt, kineserna är ett opålitligt kommunist pack.
  Dom är extremt beroende av sin export, så där finns det effektiva medel att ta till, utebliven export skulle ställa till kaos i Kina omedelbart.

  18
  12

Kommentera