Sveriges och Finlands Nato-resa fortsätter ”hand i hand”

NATO. Sverige och Finland kommer fortsätta sin resa mot Nato tillsammans. Det säger Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) och Finlands statsminister Sanna Marin på en gemensam pressträff efter dagens möte i Stockholm.

Sanna Marin och Ulf Kristersson.

Vi startade resan tillsammans och vi genomför den tillsammans, säger Kristersson.

Resan måste göras hand i hand, som vi startade den, fortsätter Marin.

Kristersson säger att han ”förstår och delar frustrationen” som den utdragna processen orsakat – men uppmanar till lugn.

Marin understryker att Sverige precis som Finland uppfyller alla krav för att få sin Natoansökan godkänd.

Jag gillar inte stämningen som råder, där Sverige framställs som en bråkstake. Sverige är ingen bråkstake, säger hon.

På mötet diskuterades även säkerhetsläget i Europa och situationen i Ukraina. Sanna Marin säger att det var viktigt för länderna att diskutera hur man gemensamt ska stötta Ukraina.

Ryssland kommer inte vinna sitt brutala krig.

-Pettersson säger att Finland och Sverige uppfyller alla krav i avtalet med Turkiet och är inbjuden av samtliga 30 Natoländer. Att Erdogan kommer med nya krav får stå för honom…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “Sveriges och Finlands Nato-resa fortsätter ”hand i hand”

  • Mycket igenkännande Hemlig. Palme själv var nere i Greifswald och skade hand och hade kysskalas med diktatorn Erich Honecker 1984. Stasi hade uppskattningsvis ett 150-tal agenter i Sverige.

   https://www.publikt.se/fordjupning/han-var-stasis-spion-pa-universitetet-15735

   Dessutom hade man ett antal vanliga svenska medborgare som angivare/rapportörer (hittar inte källan fn. tyvärr) som man handplockade fra. inom högersidan i Sverige, anledningen till det var att högerväljare ansågs vara tillräckligt DDR-fientliga och då inte kunde väcka misstankar lika lätt som vänsterblivna.

 1. Det står ingenting i grundavtalet om trosbekännelser. Den förvirrade Erdogan yrar som vanligt om sånt som inte hör hemma i försvarsalliansen. Vi får se vad som händer på nästa NATO toppmöte. Kan eventuellt äga rum nästa vecka.

  10
  4
  • Putin har inga nazister, kommunister möjligtvis.
   Stephan Banderas arvingar står på Ukrainas sida.
   Vi minns väl alla hur de svenska nazisterna åkte ner till Ukraina 2014 för att slåss mot ryssen.

   6
   5
 2. Turkiets vägran att godkänna Sveriges inträde i NATO ska naturligtvis resultera i Sveriges vägran att godkänna något som helst avtal mellan EU och Turkiet en gällande handel, resor, samarbete eller något som gynnar Turkiet.

  20
  5
 3. Vi lever i en kritisk tid. Då gäller sammanhållning i riket. Att vi inte har en statsminister är ett olämpligt uttalande och att fratanisera med Den ryska ockupationsmakten är klandervärt, och möjligen kriminellt. Ni idioter på bloggen som vill Sverige illa. Ber de som förstår vad jag menar att hovsamt hålla igen truten. För Sveriges bästa.

  16
  12
  • Oj
   Vill du att Sverige och Finland blir ett nytt Ukraina?
   Eller att Moldavien som också driver NATO frågan i konflikten med Transnistrien ska bli medlem?
   Eller att västvärlden ska pressa Georgien, Serbien och Ungern att sanktionera Ryssland….. som enbart leder till en upptrappning av konflikten.
   Våra politiker ska företräda folkets intresse och inte USA:s.

   16
   25
 4. Finland kommer ihåg 1939. Ryssjävlarna ljög och provocerade och anföll demokratin Finland. Dessa skurkar kör samma visa idag. Ingenting har dom lärt. Minst 23000 finnar stupade. Mångdubbelt fler ryssar. Liknande situation utspelar sig i Ukraina.drygt 80 år senare.

  33
  10
  • Det var Sovjetunionen som anföll Finland , Sovjetunionen var ett konglomerat av många stater under en kommunistisk fana.
   Ledaren var från Georgien.
   Ryssland har dock lärt sig av historien, aldrig någonsin mer sätter dom sig i ett läge där miljontals ryssar kan komma att dö likt under det Stora fosterländska kriget.
   Hela Rysslands säkerhetspolitik bygger på att hålla Nato från sina gränser, Nato har under drygt 8 år utbildat och byggt den ukrainska armen.
   Ukrainas president provocerade Ryssland det grövsta med sina uttalanden om att gå med i Nato samt att skaffa sig kärnvapen.
   Till det fanns ett lågintensivt krig i sydöstra Ukraina där omkring 14000 östukrainare dödars de senaste 8 åren, ett krig som varit som ett blödande sår hos det ryska folket.
   Detta krig hade kunnat sluta lika fort som det började, Ryssland var redo för förhandling från dag 1 i kriget.
   Hade man fått en neutralitetsgaranti från Ukraina samt att donbassrepublikerna fått sin självständighet så hade kriget stoppats i sin linda.
   Dock vägrade Kiev gå med på dessa krav.

   11
   24
   • Får du betalt per ord för den skitsnackssvadan, Mikael. Putlers Ryssland=Soviet II. Man till och med rest nya Stalinstatyer. Putler en kommunist, imperialist och rasist, som dessutom är sur för att Ryssland inte var välkomna varken i NATO eller EU.

    11
    6
   • Pettersson:

    En stor majoritet av folken I Donetsk och Lughansk vill tillhöra Ryssland.
    Det har visat sig i de folkomröstningar som genomförts och det visar sig även på alla de frivilliga män där som även tar till vapen för sin frihet.
    Är inget konstigt alls egentligen, östukranare är rysktalande, deras ekonomi bygger på handeln med Ryssland.
    Före 2014 hade dom säkert inga problem att vara ukranare då dom tilläts prata ryska i skolor och vid andra offentliga tillställningar, deras industri tilläts handla med Ryssland samt att dom slapp beväpnade ukrainska nationalistiska mobbar på sina gator.
    Dagens Ukraina vill dom inte veta av.

    6
    11
   • Mikael
    Ålänningarna ville tillhöra Sverige, borde vi anfallt Finland?

    5
    4
   • @Mikael
    En liten minoritet i Donetsk och Luhansk regionerna ville tillhöra Ryssland.
    Sen när är runt 18% en majoritet?

    Sedan är de som är “frivilliga” i dessa områden i överväldigande majoritet tvångsrekryterade och plockas direkt från gatan, arbete eller hem när terroristledarna i områdena behöver ny kanonmat.

 5. Det är naturligtvis bra om Sverige inte går med i NATO.
  Det är illa nog att vi är med i EU och där låter oss missledas och utnyttjas av denna extremt socialistiska fjant organisation:
  Så varför ska Sverige nu i ren panik avsäga sig den sista lilla frihet som finns kvar -och samtidigt dra på oss ytterligare en enorm årlig kostnad till NATO? Det är ju helt galet, rena vansinnet!

  Sverige kunde faktiskt bidra till fred mellan Ukraina och Ryssland genom att dra tillbaka sin NATO-ansökan. Det skulle framgångsrikt kunna användas i fredssamtalen länderna emellan!

  Men samtidigt anser jag också att det är lika galet att låta ett underutvecklat muslimskt land lägga sig i och diktera våra villkor.
  Turkiet bör naturligtvis omedelbart läma NATO, förstår inte hur i hela friden dom ens kunde släppa in ett sånt land???

  26
  35
 6. Ingen kan väl längre undgå att Sverige går med i Nato. Självklart söker man grannsamverkan om man har tjuvar och terrorister som grannländer. Kriminella ska bestraffas hårt, gäller både Putin och några få dårar här!

  28
  14
 7. Det är bra
  Kör på i ert egna tempo.
  Nu ska sossarna härbärgera kommunister , islamister(C), och Miljöpartister . Ska de lyckas få ihop någon politik med det sällskapet behövs det en vass intelligent politiker.
  Typ Göran Persson 2.0 .
  Och det finns inte i sosseleden .

  15
  10
 8. Ingen kan väl längre undgå vikten av att Sverige och Finland går med i NATO.
  Politikerna har gjort allt i sin makt för att Sverige ska bli hotat av Ryssland.
  Man har skickat vapen till ukraina som ska döda Ryssar……. USA:s militär har fått fri lejd att besöka Sverige i Provokations syfte.
  Desperation från makten är nu så uppenbar att till och med politiker beter sig som barnungar offentligt i ren trots mot ett Nej.

  En sammanfattning av USA:s mall för regimskiften i andra länder:

  1: understöd krafter i landet som är motståndare till regimen. 2: skapa en konflikt.
  3: vänta på ett militärt svar.
  4: när svaret kommer överdriv det militära svaret 5: skriv inget om bakgrunden till konflikten utan använd kampen mellan de onda och goda för att kunna sälja in det till en avtrubbad allmänhet 6: undvik alla samtal och strävan efter en fredlig lösning.

  24
  32

Kommentera