Klädkod för EU-toppar inför besök Kiev: ”Kavaj, inte khaki”

UKRAINA. Ett internt meddelande om klädkod har cirkulerat inför EU-delegationens resa till Ukrainas huvudstad Kiev i dagarna, skriver Politico. Budskapet är tydligt, enlig politisksajten som har tagit del av meddelandet: Kavaj, inte ”grönt, khaki eller för färgglatt”. Komforten under resan är lägre än vad många delegater är vana vid: Kall mat och delad toalett.

Ursula von der Leyen och Volodymyr Zelenskyj vid ett tidigare tillfälle

Avsikten tycks vara att lämna den militära looken till värdlandet och president Volodymyr Zelenskyj, som ofta syns i armégrön t-shirt. Förra året undrade många om Frankrikes Emmanuel Macron försökt kopiera Zelenskyjs synbart avslappnade klädstil när han bar luvtröja och jeans på sitt kontor.

Instruktionerna till EU-delegaterna redogör också för att det finns begränsad tid för ombyten under vistelsen. Lätt packning (”en ryggsäck eller motsvarande”) rekommenderas och det är bäst att lämna portföljen hemma.

Kommissionsordförande Ursula von der Leyen kom i morse med tåget till den ukrainska huvudstaden.

”Skönt att vara tillbaka i Kiev, min fjärde resa sedan Rysslands invasion”, hälsar hon via Twitter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Klädkod för EU-toppar inför besök Kiev: ”Kavaj, inte khaki”

Kommentera