EU-toppmöte i Kiev på fredag

EU/UKRAINA. På fredag kommer ett toppmöte mellan Ukraina och EU att hållas i Kiev. Ukrainas premiärminister Denys Sjmyhal berättade om mötet under ett regeringssammanträde på tisdagen, och sa att mötet är ”extremt viktigt” i Ukrainas försök att gå med i unionen.
Det faktum att detta toppmöte kommer att hållas i Kiev är en kraftfull signal till både allierade och fiender, sa Sjmyhal.

Ursula von der Leyen och Volodymyr Zelenskyj

Det har sedan tidigare varit känt att EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och EU:s rådsordförande Charles Michel skulle resa till Kiev på fredagen, men vilka andra som kommer att delta är ännu oklart.

Ukraina fick förra sommaren status som kandidatland till EU.

-Pettersson säger att Putin har lyckats med några saker. Han har gjort så Ukraina är betydligt mer enat än det var 2014 och han har lyckats få EU och Nato att glömma de värsta meningsskiljaktigheterna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “EU-toppmöte i Kiev på fredag

 1. Kan riktigt se framför mig när VIP-flygplanen går in för landning på Boryspil flygplats öster om Kyiv. Kanske t.o.m eskorterade av några olika NATO-länders jaktflygplan och dito Ukrainska.
  Hur de sedan stiger in i de bombsäkra militärbilarna och i mycket hög fart kör in till Kyiv.

  8
  1
 2. Initialt var jag pacifist när jag fick kännedom att Ryssland (Putin) avsåg annektera hela Ukraina. Detta mot bakgrund att Ukrainas folk massmördats tre gånger under 1900-talet. Först Stalin som genomförde Holodomor, den stora hungersvälten 1933, sedan Hitler när han avancerade mot Stalingrad och slutligen Stalin igen 1944-45 då alla tyskvänliga dödades eller fick en plats i Sibirien för att aldrig komma tillbaka.
  Dock ändrade min pacifistiska inställning när den 40 km ryska bepansrade militära kolonen inte var välkommen utan bekämpades av det ukrainska folket.
  Ukrainare och de länder i östeuropa som har levt under frihet vet vad nationell självbestämmande, demokrati och yttrandefrihet betyder, De vill inte tillbaka till Putins Ryssland där protester bestraffas med fängelse i upp till femton år.

  Ukraina har kvarlevor från sovjettiden som korruption m.m., men det enda rätta är att ryssar lämnar annekterade områden.. Putin kommer att försvinna förr eller senare, Ryssarna kommer då få det mycket bättre och slutligen blir ukrainare och ryssar vänner och då är hela denna sorgliga saga slut. På vägen önskar jag Ursula von der Leyen och Volodymyr Zelenskyj lycka till med att rädda både ryska och ukrainska liv.
  – .

  31
  10
 3. Nazisten Walter Hallstein som blev EU:s första ordförande skulle bli glad i graven om Ukraina kom med i EU Unionen.
  Zelenskys gamle vän Oligarken Kolomoisky som betalade val kampanjen 2019 blev lite sorgligt av med sitt Ukrainska medborgarskap 2022.
  Efter påtryckningar från USA där han var åtalad för penningtvätt.
  Kolomoisky äger även den nazistiska
  Azov-bataljonen som idag går under namnet “kraken”.
  Idag finns Bandera gatorna som döptes efter Nazisten Stepan Bandera som grundade OUN-B och dessutom är en av de skyldiga till morden på
  100 000 polacker (Ukrainska Upprorsarmén, UPA) .

  JAG ANSER ATT EU HAR FÖRBRUKAT SIN RÄTT ATT ANKLAGA ANDRA FÖR ATT VARA NAZISTER.

  https://sverigesradio.se/artikel/6480793

  34
  53
 4. EU-topmöte i Kiev! Hoppas hela EU-parlamentet, alla EU-kommissionärer och dom viktigaste EU-byrokrater kommer att vara närvarande. Fast chancen är liten, jag håller tummarna 😇

  25
  34

Kommentera