Det är skillnad på islam och annat

SKILLNAD. Har ni tänkt på vilken enorm skillnad det är på galningar och galningar samt synen på deras gärningar?

Journalisten James Foley sekunder innan hann halalslaktas av en muslimsk terrorist.

När en tokig muslim halalslaktar, bombar, skjuter, bränner eller dränker andra människor

Hela den muslimska och halva västvärlden:

 • Ni kan inte döma baserat på EN muslims handlingar.

När en svagbegåvad dansk-svensk eldar en bok

Hela den muslimska och halva västvärlden:

 • Vi måste döma ett helt land till bojkott, detta är religionskrig!
Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Det är skillnad på islam och annat

 1. [>1100 ord, lästid 8 minuter]

  “Pettersson” skriver…

  “När en svagbegåvad dansk-svensk eldar en bok”

  Detta tycks mig vara mer av en anständighetsförsäkran än en övertygelse om Paludans kognitiva kapacitet (mer troligt för att uttrycka ogillande av hans metod och vara nedsättande), möjligen i syfte att blidka/uppfattas som balanserad av meningsmotståndare.

  Denna anständighetsförsäkran är vanlig hos personer som kritiserar det offentliga Sverige (det politiska och kulturella etablissemanget, dvs. dem som själva hävdar har rätt “värdegrund” med dess ‘allas-lika-värde’-princip).

  Till exempel följande skribenter, som alla är övertygade om att vissa svenskar är “rasister”/har ett främlingsfientligt bemötande av invandrare (t.ex muslimer: c:a 1.000.000):

  Ann-Sofie Hermansson (S) (Göteborgs-Posten, 2022-08-03)
  “Vita havet-historien på Konstfack blottar vår tids feghet”
  – “Det tycks vara viktigare att skrika ‘rasist’ än att arbeta mot den rasism som finns i samhället.”

  Jens Ganman (Substack, 2022-07-13)
  “Gärningsmannen i Skellefteå utvecklingsstörd nazist.*”
  – “Hursomhelst: om gärningsmannen i Skellefteå visar sig vara både svart och utvecklingsstörd är det förstås dubbel jackpot för hobbygenetikerna [#] på Fria Tider och NMR.”

  [# rasister, Min tolkning]

  Staffan Gunnarson (MED, Medborgerlig Samling, 2021-08-24)
  “Förhastade slutsatser om rasism i vården”
  – “Svensk antirasism bör ta ett steg tillbaka och reda ut begreppen, innan man hoppar till förutfattade meningar om utbredd främlingsfientlighet var helst man ser. Det riskerar dessvärre bara att normalisera verklig rasism, så att folk till slut inte ens reagerar för den.”

  Lars Åberg (Bulletin.nu, 2021-08-15)
  “Rasism är inte förklaringen på allt – eller ens särskilt mycket”
  – “Den oro vi alla kan se och som många känner beror inte på att rasismen brett ut sig.”

  [men rasismen finns, Min tolkning]

  Ivar Arpi (Twitter, 2021-07-31)
  “Vill ändå säga några ord om rasism. Det är helt självklart att folk möter riktig rasism i Sverige. Jag har själv varit med när det skett vänner med utländsk bakgrund (eller adopterade) flera gånger. Glasklara fall.”

  (Ivar Arpi, Twitter, 2021-06-11: “Det är inte varje dag man blir utsedd till ett slags folkefiende av en statlig instans. Men i onsdags blev jag det. I en så kallad policy brief för Delegationen för migrationsstudier (Delmi), som lyder under Justitiedepartementet, beskriver medieforskaren Mattias Ekman hur ledarsidorna på SvD och GP brutaliserat det offentliga samtalet. Per Gudmundson, Hanif Bali och jag namnges som särskilt förgripliga. Tillsammans har vi normaliserat främlingsfientlighet och rasism, enligt Ekman.”)

  Håkan Boström (Göteborgs-Posten, 2021-03-15)
  “Hur antirasismen blev vänsterrasism”
  – “Den liberala kampen mot vardagsrasismen – den är förvisso inte avslutad – har varit mycket framgångsrik.”

  Alice Teodorescu Måwe (Bulletin.nu, 2021-01-16)
  “Justitieminister Johansson och rasismen en fars i tre akter”
  – “Rasismen och främlingsfientligheten ska tas på stort allvar och kompromisslöst motarbetas kraftfullt där den förekommer.”

  Linda Jerneck (Expressen, 2019-10-14)
  “Det är inte rasistiskt att bli trött på strandstöket”
  – “Varför vill Aftonbladet utmåla medelklassens rimliga krav på trygghet som rasism? […] Vi har tillräckligt stora problem med rasism i landet”

  Lotta Gröning (Expressen, 2016-07-06)
  “Vi är ju nästan alla stämplade som rasister”
  – “Ge oss en bättre och seriös valrörelse som bottnar i människors vardag, där finns självklart kampen mot rasism med. En kamp för varje människas lika värde.”

  Av okänd anledning väljer (?) dessa skribenter att inte specificera vad de avser: 1) Hur tar sig denna “rasism” sig uttryck? 2) Hur många avses (1% 10% 50% av svenskarna)? 3) Vilka politiska åtgärder anses moralkskt/demokratiskt försvarbara (Justitie- och Kulturdepartementet 2017-01-04: “Samlat grepp mot rasism och hatbrott – Nationell plan mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott”)?

  *

  Ingen svensk har en rasistisk människosyn, och kan därför inte ha rasism som bevekelsegrund/motiv i sitt agerande. Deras agerade (dåligt bemötande/kritik av oskyldiga invandrare) beror på kulturkrock (Europa/Mellanöstern, Afrika) och en reaktion på det offentliga Sveriges ständiga rasistanklagelser.

  (Vem skulle inte bli irriterad (och rädd [1]) över oriktiga beskyllningar för omoraliskt/omänskligt beteende? och som känner sig jämförd med Adolf Hitler, nazister, fascister, Ku Klux Klan och placerad med andra moraliskt vedervärdiga personer såsom våldtäktsmän barnmisshandlare och mördare, och dessvärre (men förståeligt) ger utlopp för denna irritation mot oskyldiga invandrare?)

  Orsaken till det felaktiga antagandet/bedömningen är västeuropéers oförmåga att skilja på rasism som ideologi (dvs. politik) på grund av det historiska oket (apartheid, “Jim Crow”-lagar, nazism) och ras som en sociologisk nämnare, vilket övriga bland jordens folk kan, till exempel somalier i Somalia och irakier i Irak och ungrare i Ungern och marocaner i Marocko.

  Alltså, det är inte rasistiskt att föredra sitt eget folk, eller att kritisera eller ogilla andra folk, där folk kan utgöra vilken sociologisk nämnare som helst, till exempel ras, etnicitet, nationalitet, klass, religion, skåning, östermalmare (fin statsdel i Stockholm) eller (ja, ni får ursäkta) t.o.m. DIF-are…

  … varför Sofie Löwenmark (född Bachry, Marocko), stiftelsen Doku, har gjort fel bedömning: “Den importerade rasismen” (petterssonsblogg.se 2022-12-17)

  I övrigt…

  … tycker jag att “Pettersson” har fel som gör “skillnad på islam och annat” då hela ansvaret ligger hos uttolkarna och utövarna. Till exempel:

  2020-02-29 Sveriges Television
  “Läraren Naouel Aissaoui möter Loubna Stensåker Göransson (M): Slöjförbudet [ i Skurup kommun] handlar om rasism”
  (tevesänt 2020-05-26 i “Mötet – Slöjförbud”)

  Båda är muslimer, varav den ena är så extremt (enl. svenska förhållanden) troende att hon inte klarar av att vistas i offentligheten utan en iögonfallande religiös markör.

  (Det är inte förekomsten av främmande religiösa uttryck som är problemet. Det är det ständigt ökande antalet, varför svenskars vilja att först vara förstående, sedan toleranta och slutligen uttrycka ogillande — den som inte är rädd [1] för rasiststämpeln eller att hamna i brott- och straffregistret [2] — är en naturlig utvecklingsprocess.)

  Det mod som Aissaoui visar (rätten att uttrycka sin åsikt, men oförskämdheten att göra det med en anklagelse om rasism) har möjliggjorts och bemyndigas av det offentliga Sverige (det politiska och kulturella etablissemanget), varför hon vågar ställa kravet på Sverige och svenskarna att anpassa sig till hennes osvenska behov, vilket är höjden av oförskämdhet och respektlöshet av en främling och som aldrig skulle accepteras av hennes landsmän i hemlandet.

  (Hon har inte lov att kalla Sverige för sitt hemland så länge hon anser att synpunkter och kritik mot hennes religiösa uttryck och religion är “rasism”.)

  Aissaoui är i mina ögon en islamist (i brist på bättre benämning, i syfte att särskilja henne från muslimer, t.ex. Loubna) som orsakar islamisering av Sverige (se exempel i min 52-punkterslista i min kommentar hos Fristad.eu/Hans Li Engnells text “Ingen vann” från 2022-09-12) och som är därför föremål för återvandring.

  [1]
  Jenny Pipers blogg 2019-03-10
  “Roten till Sveriges tillstånd handlar i grund och botten om rädsla!”
  – “Däri ligger roten till det passiva tillstånd som Sverige befunnit sig i under alltför många år – rädslan att bli kallad rasist eller förknippas med främlingsfientlighet och nazism.”

  [2]
  2020-10-28 Sveriges Radio
  ”Ovanlig dom: Kvinna döms för förolämpning”
  – Det var i somras som den åtalade kvinnan i kön på apoteket kommenterade den slöja som den anställda bar, och undrade om hon var tvingad att bära den och att den var ful.
  – ”Receptarien har i förhör berättat hur ledsen och kränkt hon blev och att hon diskuterar gärna varför hon har slöja, men inte på det här sättet.”
  – Den dömda kvinnan har NEKAT [Mina versaler] till att ha begått något brott.

  (Islamister, men inte muslimer, exploaterar svenskt rättsväsende (och svenska nämndemän, uttolkare av lagen) som verktyg för att tvinga svenskar och Sverige till anpassning, dvs. underkastelse, vilket jag tror är översättningen av ordet ‘islam’.)

  Se exempel på domar i slutet av min kommentar till “Petterssons” text 2022-12-11 “SD: förbjud slöja inom polisen”.

 2. Men den som tidigare har bockat o krusat och gett allt som Muslimer vill ha, jag menar Maggan Andersson, hon tycker att vi ska fortsätta att kröka rygg för dessa individer,
  på annat sätt går det inte att tolka hennes utfall mot SD. Har tanten blivit helt galen?
  Vet hon inte om at när denna skit har växt fram i Sverige så har hon och hennes parti
  haft makten under hela tiden?? Vad menar hon annars med detta utfall??

  Eller är det svårt för henne att bära , att hon hamnat utanför makten, och att SD haft
  rätt hela tiden???

  28
  1
 3. I en ledare på Samnytt kallas Paludan för “ett obekvämt lackmuspapper”. En ganska bra beskrivning, och vidare skriver Mats Dagerlind träffsäkert bl a:

  ”Demokrati- och yttrandefrihetsaktivister som Rasmus Paludan utgör för vänsterliberalismen obekväma lackmuspapper som visar hur allvarlig inkompatibiliteten mellan Sverige och islam redan är och vad vi kan befara i framtiden när denna grupp mångdubblats ytterligare på svensk mark.

  Man gör från det vänsterliberala etablissemangets sida därför allt för att blanda bort korten och med nyspråk framställa Paludan som högerextremist eller med förklenande epitet som ”stolle” och ”idiot” när det han i verkligheten gör är att pröva om svensk grundlag fortfarande gäller i det ”mångkulturella” Sverige eller bara är skådebröd och till intet förpliktande tjusiga fraser.

  Att man inte ska bränna Koranen motiveras med att det är en bok som är helig för många. Men Bibeln är lika helig för ännu fler. För vänstern har Karl Marx Kapitalet och Kommunistiska Manifestet en liknande betydelse. För några miljarder barn är det Astrid Lindgrens eller J.K Rowlings böcker, och så vidare.

  Även om somliga blir lite ledsna om deras favoritbok eldas så tar de det i allmänhet med jämnmod. Jag tror inte att ens att nynazister skulle reagera med våldshandlingar om någon eldade upp ett exemplar av deras vördade Adolf Hitlers Mein Kampf på ett torg nånstans. Det är bara muslimer som sticker Sverige och världen i brand när de känner sig kränkta.”

  (https://samnytt.se/hade-en-svensk-beskickning-kunnat-kalla-greta-for-idiot/)

  Självklart kan det vara trevligt att hänsynsfullt låta bli att bränna koraner (eller rita Mohammed som rondellhund). Men faktum kvarstår, i Sverige är det inte olagligt att göra det. Däremot är det olagligt att bränna fordon och kasta stora stenar på polisen.
  Och givetvis ska vi inte acceptera PK-maffians inställning att det är ”rasism” att vara motståndare till så´nt.
  Anta att muslimerna får sin vilja fram så att det blir förbjudet att bränna koraner (eller någon annan helig skrift); vad blir nästa steg efter ytterligare våld och terroraktioner i städerna?
  Förbud mot att grilla kotletter i trädgården – för fläskdoften kränker de muslimska grannarna?
  Krav på huckle och heltäckande klädsel för alla kvinnor på offentlig plats – för muslimerna blir kränkta om de får se en kvinna i kort kjol (eller ve och fasa, i bikini på stranden)?
  Religionsundervisning som enbart behandlar islam – för muslimska föräldrar känner sig kränkta om deras barn delges information om andra religioner?
  Nä, här gäller det att visa var skåpet ska stå och inte mjäka med. Accepteras inte våra lagar och normer så lämna Sverige.
  Och för övrigt, som muslim, är det nå´t att bry sig om, att Paludan bränner koraner? Det är ju han som hamnar i helvetet…

  47
  2
  • Är Paludan svagbegåvad? Jag tvivlar! Omdömeslös, han riskerar sitt eget liv.

   11
   1
  • Amazon
   Religioner är mystiska till sin natur och innehåller motsägelser. Religionen har regler för hur vi skall agera. Tex “du skall inte dräpa”. Men kristna bryter ju ofta den tex dödsstraff.
   Muslimer har ju också för oss många konstiga regler.

   3
   1
  • Nja! Ett fel! Skulle Mein Kampf brännas, skulle även detta generera upplopp mot Sverige i varje fall i Mellersta Östern. Där är denna bok fortfarande en årlig Best Seller!

 4. Jag påstår återigen att muslimer gör sig bäst i muslimska länder. I Sverige äter vi fläsk och gruppvåldtar inte. Muslimer, vi vill inte ha er i mitt Sverige.

  115
  1
   • Grebom
    Det finns ju många svenskar som vill ha utlänningar i sitt Sverige också.

    1
    6
   • Två svar på kommentarer
    @grebom 5. Jag delar gärna “vårt” land med svenskar. Men i “mitt” Sverige finns det inte plats för zigenare och muslimer.
    @öskute. Flickan får gärna äta vad hon vill, så länge hon inte ställer krav på samhället att servera viss mat. Men det var ju det mindre problemet i mitt inlägg. Jag hoppas att hon inte träffar på ett gäng muslimer vid fel tillfälle. Det borde alla svenska flickor slippa.

 5. Vet inte om han är så svagbegåvad… Videon du delade tidigare där han debatterar med Bilan Osman tyder på att han är rätt vältalig, men aningen udda som person.

  Men det intressanta är de krafter som hans banala handlingar lockar fram. Hans lite småtaffliga korangrillningar lyckas berätta mer om islam än kilometervis av analyser från både höger och vänster. De reaktioner vi ser ÄR verkligen islam i praktiken. Både på individnivå och hela nationer visar vad det handlar om.

  94
  2
  • Svagbegåvad?
   …som Lrs skriver om Paludan: “Vet inte om han är så svagbegåvad..“
   Hans pappa, den svenske kulturjournalisten Tomas Polvall, skriver om sonen Rasmus att han var en av de bästa det året han fick sin juridikexamen, därefter blev advokat och sedan på rekordtid även erhöll rätt att vara advokat i hovrätten.
   Tomas Polvall, citat: “Min politiska uppfattning skiljer sig radikalt från Rasmus, men det är obehagligt att läsa det som skrivs om honom. Det är min son som kallas kriminell och annat nedsättande. Med tanke på att han blivit överfallen vid flera tillfällen och är mordhotad kunde man kanske tänka sig att de som hotar honom kritiseras för sin kriminalitet. Det görs inte. Jag anser att en stor del av journalistiken gör mer skada en nytta. Mest relevant för den situation Rasmus befinner sig i är att vad som helst kan skrivas och yttras om honom. Personer med avvikande uppfattningar när mediedrevet går är chanslösa.“
   Hela artikeln går att läsa här:
   https://www.kristianstadsbladet.se/kultur/tomas-polvall-min-politiska-uppfattning-skiljer-sig-radikalt-fran-rasmus-men-han-bor-bemotas-med-argument/

   49
   1

Kommentera