Konstanta ryska attacker i Donetsk

UKRAINA. Ukraina pressas hårt i Donetsk och väst måste öka takten i vapenleveranserna. Det säger landets president Volodymyr Zelenskyj bara dagar efter att västliga allierade gått med på att skicka tunga stridsvagnar till Kyiv, skriver Reuters.Situationen är mycket svår. Bachmut, Vuhledar och andra delar av Donetsk, det är konstanta ryska attacker, säger Zelenskyj.

Zelenskyj vädjar också om nya typer av vapen för att stärka Ukrainas luftförsvar. Tysklands förbundskansler Olaf Scholz har sagt att man inte tänker skicka stridsflyg eller långdistansrobotar till Ukraina och varnat västländerna för att försöka överträffa varandra i militärt stöd.

Den olagliga ryska invasions och ockupationsmakten utropade valseger i de så kallade folkomröstningarna i ockuperade regionerna Cherson, Luhansk, Zaporizjzja och Donetsk i september 2022. Enligt ryska myndigheter röstade 93 procent i Zaporizjzja för att tillhöra Ryssland. I Cherson slutade omröstningen med 87 procents favör till den ryska regimen. I Luhansk uppges 98 procent ha röstat för och i Donetsk blev utfallet 99 procent för Ryssland.

-Pettersson tycker det är märkligt att Ryssland kunde ordna “folkomröstningar” i områden som de än idag inte har kontroll över och där en stor del av befolkningen är på flykt eller är deporterad, men Ryssland och Rysslandsvännerna är inte så noga med demokrati.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Konstanta ryska attacker i Donetsk

 1. Oavsett, Europas länder ÄR sedan länge djupt involverade i kriget i Ukraina. Vare sig vi vill eller inte.
  Diktatorn Putin följer den väg som Peter den Store en gång satte sig för att följa.
  Just det, Ni läste rätt.
  Pettersson har själv här på bloggen skrivit om detta. Artikeln härstammar från ledarsidorna.se samt finns att läsa kostnadsfritt på:
  https://www.dagenssamhalle.se/opinion/perspektiv/putin-driver-vidare-peter-den-stores-imperiebygge/
  (nej, jag gör inte reklam för vare sig den ene eller den andre, det är innehållet som är mycket intressant)

  6
  1
 2. Kremlkryparen Scholz ska nog hålla käft eller så kan vi strypa elen som skickas till Tyskland eftersom vi behöver den bättre själva.

  Vi vet att det finns 350 000 putte terrorister i Ukraina, sedan ett obestämt antal understödsterrorister.
  Detta gör att Ukraina behöver bättre vapen, de har en hel del terrorister att döda och det måste bli effektivare. Från Soledar kom rapporterna om att putteterroristerna anföll i så många köttväggar att ukrainarnas vapen överhettades. Överhettad pipa gör att du inte kan skjuta längre. Kvantitet är en kvalité i sig som Stalin sa.
  Och det är inga tränade soldater som skickas fram utan kriminella som har aids, hepatit, med mera, så mycket att de få som tas till sjukhusen om de blir sårade vill inte läkarna röra.

  Så utöver avancerade vapen som CV90, Leo II och så vidare bör även vattenkylda kulsprutor skickas ner. En vattenkyld kulspruta kan skjuta tills ammunitionen tar slut. Den är tyngre och otympligare men väldigt effektiv mot köttväggarna som skickas fram.

  15
  7
  • Absolut! Nu hinner Ukraina bara avliva 500-1000 ryssar om dagen. (+sårade). Det är väl ungefär samma takt som Ryssland hinner utbilda nya… Avlivningstakten måste ökas rejält.

  • Inte mycket rätt här.
   Lyssna på Andrew Millburn, amerikan som varit i Bakhmut helt frivilligt med en vilja att hjälpa Ukraina.
   Ingen skrivbordsaktivist direkt.
   Han ger en bild som är i princip den helt motsatta än vad du vill ge sken av.

   2
   3
 3. Hur vet idioten att han inte skjuter ihjäl de som han påstår måste skydda? Har han etnisk igenkänning på sina bomber och granater?

  13
  6
 4. Varför annonserar Ukraina och västländerna om vilket krigsmateriel som
  är på väg in i Ukraina ?
  Jag är inte på nått sätt insatt i militär strategi, men vore det inte bättre att
  Ex stridsvagnarna bara dök upp en dag.
  Liksom annat krigsmateriel, skulle tro att det skulle bli rörigt för ryssarna om
  allt fick bli en jobbig överraskningsaktion.

  20
  3
  • Vissa vapen stressar Ryssland enormt. De har ju blivit helt knasiga över att Ukraina får stridsvagnar. Gissar att ryssarna börjar fatta att den enda lösningen är att göra sig av med Putin.

   12
   7
 5. Läste just nåt som passar bra “En Ryss är en Ryss även om man steker honom i smör”

  17
  13
 6. Det enda som kan rädda Ukraina nu är en fredsuppgörelse med Ryssland. I annat fall så kommer huvuddelen av landet ligga i ruiner inom ett halvår och många hundratusen ukrainare kommer då att vara döda.

  19
  30
  • Räddningen för Ukraina är att de får kärnvapen och kan sen säga till Putin att om ni inte lämnar vårt land inom tre månader så använder vi kärnvapnen mot Moskva.

   18
   13
  • Enklaste sättet att få fred har hela tiden varit att Putin kallar hem sina terrorister. Så länge Putin väljer att fortsätta kriget måste Ukraina försvara sig oavsett vad det kostar!

   19
   9
  • Håkan, problemet med din och Putins lösning är att då upphör Ukraina att existera eftersom Putin sagt att han inte slutar förrän Rysslands samtliga mål är uppnådda.

   En lämplig uppgörelse är att Ryssland får fri lejd när dom drar sig tillbaka till sin sida av den gräns som gällde 1991.

   18
   12
   • Om man räknar på den hastighet Ryssland går fram med i Ukraina och antalet döda och sårade soldater så kommer det kosta Ryssland 10 miljoner döda soldater och 20 miljoner skadade soldater att besegra och ockupera Ukraina.

    10
    8
   • Håkan, varför vill du att Putin dödar en halv miljon Ukrainare istf att åka hem. Du är den största krigshetsaren av alla och formulerar dig som att du njuter av det. Sjukt. Sjukt som fan!

Kommentera