Rysk tv-kanal: “Anledning nog att förstöra Berlin”

UKRAINA. De planerade leveranserna av stridsvagnar från väst till Ukraina har skapat starka reaktioner i rysk statlig tv. Där talas det både om ett tredje världskrig och anledningar nog att bomba Berlin. Ukraina har länge vädjat till västländerna om att få tillgång till modernare stridsvagnar. Efter påtryckningar från andra länder har Tyskland gett grönt ljus för export av de tysktillverkade stridsvagnarna Leopard 2. USA och ett antal fler länder har också beslutat att skicka stridsvagnar.

Leopard 2

– Stridsvagnarna kommer, om det är tillräckligt många, öka den ukrainska förmågan att fortsätta befria landet, säger överstelöjtnant Joakim Paasikivi till TT.

De ryska styrkorna vill kunna barrikadera sig på mark som ockuperats av Ryssland för att kunna föra ett långvarigt krig, men leveranserna av moderna stridsvagnar kommer samtidigt stärka det ukrainska försvaret.

– Ryssarnas förhoppning var att dra ut på det, men nu minskar de möjligheterna avsevärt, säger Paasikivi. – Det här är en förutsättning för att Ukraina ska kunna gripa det operativa initiativet igen och gå på offensiven. Det här är en oerhört viktig del för att Ukraina ska lyckas.

Men enligt ryska statliga medier kommer stridsvagnarna som skickas från västländerna bli lätta för de ryska styrkorna att förstöra. Leveranserna av stridsvagnar kallas också för en rimlig anledning till att bomba Tyskland.

Det skriver danska TV2.

I ett tv-inslag, som visades på onsdagskvällen i den ryska tv-kanalen Rossiya-24, påstås Rysslands armé ha ett övertag gentemot de tysktillverkade stridsvagnarna Leopard.

– Vi har ett starkt försvar. Med stor eldkraft på vår sida, som överträffar de tyska, säger programledaren i inslaget.

Med grafik visade programledaren hur ett slag mellan de tyska stridsvagnarna Leopard och de ryska T-90 skulle sluta med stor förlust för den ukrainska sidan. – En strid mellan tio Leopard-stridsvagnar och tio T-90-stridsvagnar är redan avgjort på förhand, säger han. Väst stridsvagnar är inga Leoparder, de är tandlösa katter.

De ryska styrkorna skulle gå vinnande ur en sådan strid utan några förluster, påstår programledaren. I inslaget framhölls att stridsvagnarna från väst är så underlägsna de ryska att de inte kommer ha någon inverkan alls för krigets utgång.

Men på en annan rysk statlig tv-kanal, Rossiya-1, lät det annorlunda.

Där påstods beslutet om att leverera stridsvagnar till Ukraina vara en så pass farlig upptrappning att det talades om ett tredje världskrig och kärnvapenkrig.

Programledaren Vladimir Solovyov menade att tanken på tyska stridsvagnar som tar sig in på rysk mark kan ses som en ”anledning nog att förstöra Berlin”.

– Jag tror att det är dags att sända ett tydligt och beslutsamt budskap om att vi betraktar Tyskland som en part i konflikten. Och att tyska stridsvagnar i Ukraina definitivt kommer få oss att betrakta tyskt territorium, baser och andra platser, som legitima mål, säger han.

– Då kommer tyskarna förstå vilka nya nazistiska ledare de har uppfostrat och fört till makten.

Stridsvagn T-90M

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Rysk tv-kanal: “Anledning nog att förstöra Berlin”

 1. Saknar Puttetrollens insnöade propaganda idag. Är de måhända kallade till fortbildning?
  De kunde kanske förklara varför det är sååå hemskt, att Ukraina får hjälp med stridsvagnar, av västmodell.
  Enligt Puttefjantarnas TV-kanaler i orcernas land, är ju dessa vagnar helkassa och kommer att brinna som facklor.
  Verkligheten kommer att bli annorlunda.

  16
  12
 2. Om ryssarna ger sig på ett Natoland tar det max 5 min innan Moskva är ett minne blott. Detta vet även putin även om han hotar hit och dit…

  23
  11
 3. Ryssarna verkar inte ha förstått ännu att om dom angriper ett Nato land, så sätter
  dom igång trede världskriget, dom är lustiga dom snackar som om att inget kommer
  att hända med Ryssarnas Städer ifall dom skulle komma på den olustiga ideen att
  bomba en väststad??

  21
  11
 4. Vem som levererar vad till Ukraina ska Ryssen inte lägga sig i, själva har dom ju försett dom flesta krigsherrar i Mellan Östern med vapen!

  21
  9
 5. Putin skulle ta Ukraina på några dagar. Nu ha det gått 11 månader. Varför Putin?

  24
  12
 6. “Leveranserna av stridsvagnar kallas också för en rimlig anledning till att bomba Tyskland.”

  Putte har redan bevisat att han behöver inga som helst anledningar att illegalt attackera eller invadera ett annat land.

  39
  17
 7. Fattar inte varför ryssarna är så bekymrade över dessa vagnar? De har ju 10.000 vagnar själva, som dessutom är mycket bättre än skitvagnarna från väst… 😎👌👍

  38
  13
  • Nä NATO har alltid försätt Sovjetunionen fiender med vapen! Likadant har warsavapakte försätt USA fiender med vapen!!
   Detta är ett internt krig där forna sattelitstater springer runt och vill ha vapen.. och det är uppenbart att det inte enbart är USA som lävererar vapen ? Hela värden tycks förse ukriana med allt dom har ? Och Tyskland vill ju ha revansch sen ww2 Tyskland har lite svårt att ta förlusten vid Stalingrad!!!!!
   Men Tyskland dilemma är ju att Tyskland finns inte längre efter kriget åkte alla tyskar till Sibirien gruvor i kumula.
   I Tyskland är det bara pro ryssar när muren föll visade det sig att var fjärde tysk vara givare till stasi ? Och efterkommande kriget där Berlin blev omringade med en mur??

   13
   4
   • Den fete borde kanske läsa igenom sina alster innan han trycker på “Skicket kommentar”, det hade underlättat läsförståelsen.

    6
    4
 8. Om inte Polen närapå hade krävt att Tyskland skulle skicka Leopard 2 hade de inte gjort det.

  Ryssarna som idag bor i Kaliningrad / Königsberg torde INTE vara så villiga att gå ut i krig. Nej, det får centralasiater borde inom Ryssland och dess grannstater få göra!
  Stridsvilja och lojaliteten torde inte vara den bästa.

  33
  6

Kommentera