Polisernas hudfärg oviktig – problem i kåren

RASISM. De fem poliserna som åtalats för att ha misshandlat Tyre Nichols, 29, så illa att han senare dog av sina skador var alla svarta. Men polisernas hudfärg är inte den primära frågan i det här fallet, det är problemen inom poliskåren, säger Alexis Hoag-Fordjour, professor vid Brooklyn Law School, till BBC. – Polisarbetet i det här landet är fokuserat på kontroll, underordning och våld – oavsett polisernas hudfärg.

De avskedade och åtalade poliserna. Från vänster, Desmond Mills, Demetrius Haley, Justin Smith, Emmitt Martin och Tadarrius Bean.

Enligt polischefen Cerelyn Davis är det fortsatt oklart varför poliserna misshandlade 29-åringen och hon menar att hudfärg inte har någonting med saken att göra. Även Nichols mamma RowVaughn Wells menar att det inte spelar någon roll.

Det handlar inte om polisernas hudfärg. Vi bryr oss inte om de är svarta, vita, rosa eller lila. Vad de gjorde var fel, säger Davis.

-Pettersson har aldrig hört den varianten “Det handlar inte om polisernas hudfärg” när vita poliser anklagas…

Cerelyn Davis, polischef i Memphis
Black lives matter Fuck the police i Stockholm efter att vita poliser orsakat den kriminella knarkaren Geoorge Floyds död.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Polisernas hudfärg oviktig – problem i kåren

  • Hahaha! De är ju för sköna de där Hycklarna. De gapade och skrek överallt. Var väl då hon tofs polisen gick ner på knä? Tycker hon lika? Att hudfärgen inte ha betydelse? Skit snack.

   9
   1
  • Det var ju intressant. 5 svarta poliser i ett polisdistrikt med en svart polis chef. Finns ju ingen som kan plocka upp rasistkortet, eller?
   Istället får man plocka upp polisens-våld mot utsatta svarta-kortet.
   Men varför ingrep man och vilka var poliserna.
   De tillhörde en ganska nyligen uppsatt enhet, Scorpion unit, vars uppgift var
   att patrullera högkriminella områden.
   SCORPION =Street Crimes Operation to Restore Peace In Our Neighborhoods.

   https://abcnews.go.com/US/scorpion-unit-memphis-police-task-force-center-tyre/story?id=96720313

  • Vita har generellt mycket mindre av våldskapitalet än vad folk från hårda hierarkiska samhällen har !

   Västvärlden har sin demokrati sedan många generationer medan andra länder och samhällen aldrig haft riktig fred under många generationer !

   Evelutionärt är detta helt normalt , när t.exde vilda vargarna blev tämjda att hjälpa människan så blev de lugnare i både temperament och hela psyket !

   De enda undantagen som finns nu idag är de s.k “kamphundarna” som avlats till att bli farliga väktare av säkerhetsklassade platser !

 1. Jaha, nu är det oviktigt när det Var FYRA SVARTA SOM BANKADE IHJÄL en svart,
  att hycklarvänstern här hemma håller tyst var väntat, dom gapar bara vid rätt tillfälle

  34
  1
 2. Klart att det handlar om just hudfärg. Annars hade ju rörelsen haft ett annat namn – “ALM” – All Life Matters. BLM är som en kopia av “KKK”. Motverkar alltså sitt eget syfte.

  34
  1

Kommentera