SD vill skicka stridsvagnar ”så fort som möjligt”

UKRAINA. Sverigedemokraterna vill skicka stridsvagnar till Ukraina så fort som möjligt, rapporterar Sveriges Radio.

Stridsvagn 122 Skaraborgs regemente P 4 Foto: Erik Gustavsson

Stridsvagnar är helt nödvändiga för att kunna återta terräng och det är vad Ukraina behöver, säger Sven-Olof Sällström (SD), försvarspolitisk talesperson och vice ordförande i försvarsutskottet.

Senast i går meddelade försvarsminister Pål Jonson (M) att Sverige inte kommer att skicka några Leopard 2-stridsvagnar till Ukraina, men att det ”inte är uteslutet att det kan ske i ett senare skede”.

Det är inte vi som eskalerar kriget, det är heller inte Ukraina, det är Ryssland som eskalerar kriget, säger Sällström

-Pettersson undrar vem som brukar tjata om att SD är Putin-vänner?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “SD vill skicka stridsvagnar ”så fort som möjligt”

  • Du skriver och skriver, snart tycker väl du att USA har tvingat Ryssland att anfalla oss. Du motverkar svenska intressen.

   1
   5
 1. Ja, klockan har visst stannat hos SD idag. OT: Jag hörde att SD stöder förslaget att det ska bli svårare att ändra grundlagen genom att det i framtiden ska krävas kvalificerad majoritet i riksdagen. Så nu lär det mycket svårare att genomföra den nödvändiga grundlagsändringen att kunna återkalla medborgarskap.

  17
  3
  • Det finns två sätt att ändra en grundlag. Gemensamt för de två är ett beslut i riksdagen med ett efterföljande val. Sedan kan ändringen fastställas genom ett andra beslut i riksdagen eller genom en bindande folkomröstning på valdagen. Ta bort riksdagens möjlighet till ett andra beslut och många idiotiska förändringar kommer aldrig att ske.

 2. Jimmie Åkesson, har du fått något hårt i huvudet eller har du blivit mutad av globalisterna?
  Hur kan du annars förklara åsikterna att Sverige skall vara kvar i EU, bli medlem i NATO och sända stridsvagnar till Ukraina.
  Gör genast avbön och styr partiet tillbaka till den rätta vägen.

  30
  32
  • En sak som har slagit mig är att av de högt uppsatta SD:are som uteslutits eller som helt enkelt har frysits ut och självmant lämnat är främst personer som varit hårdnackade Nato motståndare.
   Som Ekeroth, Almqvist, Mikael Jansson, Kasselstrand, Hahne och resten av ungdomsförbundet.
   Det verkar som att just Natofrågan varit partiledningens viktigaste, förmodligen har starka lobyister haft ett finger med i spelet.

   18
   10
 3. Hellre i en Leopard 2 än en rysk skräpvagn som exploderar i ett eldhav efter en liten träff.

  18
  12
 4. Så, antingen finns det redan nu ukrainska stridsvagnbesättningar utbildade på Leopard II i förväg (är det ett eller två års utbildning?), eller så ska de utbildas innan fordon sätts in, eller så ska eventuella kvarvarande ukrainska stridsvagnssoldater snabbt omskolas och sättas in?
  Samtliga är exakt vad jag förväntar mig av dagens försvars-“vänner”, dito politiker och officerskår med partiboken så högt upp i röven att de kan bläddra med tungan.
  Om ukrainare har utbildats i förväg väcks en hel del obekväma frågor om varför. Om inte kastarman bort materiel och liv i symbolhandlingar.
  Vi får hoppas de svenska utbildarna, teknikerna osv. som är i GB och väl redan eller snart också på plats i Ukraina hinner och lyckas med sin uppgift så att vi inte helt enkelt kastar bort vårt pansarvapen som en present till Putins maffia-stat.
  Jag vidhåller vad jag sagt sedan invasionen startade: menar vi (EUropa) allvar, ska vi mobilisera för totalt krig och invadera Ryssland gemensamt, oavsett hur det låter från de depraverade amerikanerna eller myrstacken Kina.
  EUropa och dessländer ska inte – aldrig! – vara underdåniga mot yttre makter. Vi är civilisationens vagga, förädlare och förvaltare, en plikt vi länge försummat.
  Ett enat angrepp och erövrande av Ryssland hade varit ett gott första steg på rätt väg.

  9
  22
  • Du är medveten om att värnpliktiga utbildas på att köra och skjuta med den. Senast jag kollade är inte värnplikten två år.
   Bortser vi ifrån de vanliga soldatmomenten i utbildningen är nog den faktiska utbildningen någon månad eller två.

   14
   4
  • Rikard!
   Europa civilisationens moder, den västliga men inte hela världens.
   EU ska naturligtvis samordna hjälpen till Ukraina, enskilda land ska inte behöva betala full avgift till EU och samtidigt bistå Ukraina.
   EU länder utan krigsindustri får bidra med pengar.
   Men detta klarar EU inte av med kommissionärer i klass med en viss Ylva.

 5. Första gången jag inte håller med SD, har röstat på dom hela 2000-talet. Genomförs dessa leveranser som utlovats, är det stor risk att vi på samma sätt som med nedlagd värnplikt, el- och invandringskris, nån gång kommer stå där o säga att vi såg det inte komma när ryssen anfaller o vi själva står där utan nog med utrustning. Rätt att skicka materiel, men skicka isf mer utav sådant de redan har, köp in ifall det inte redan finns, för att underlätta logistik, reservdelsproblematik samt slippa ny utbildning. Behåll det lilla tidigare regeringar låtit oss ha kvar, för egen rustning.

  16
  10
  • Helt rätt. Där finns massor av material som de också behöver och vi kan hjälpa till med.
   Hjälp till mer inom t.ex. militärsjukvård, det är ett område vi varit starka på historiskt.
   Vi är ett geografiskt stort land och de 120 Leoparderna behöver vi själva.
   Det är inte många vi har och några nya lär vi inte få inom rimligt tid som det ser ut nu i världen.

   12
   8
 6. Jag tycker att man nyligen har gjort ett betydande bidrag med Archer och Stridsfordon 90. Jag tycker att man nu kan avvakta utvecklingen något. Sveriges Strv 122 är ju ganska nya och vad jag förstår finns det på andra håll i Europa äldre utrustning som med fördel kan roteras först. I övrigt missunnar jag inte Ukraina den utrustning som dom behöver för att lösa uppgiften.

  10
  11
 7. Läser Peter Englunds bok om en månad under andra världskriget . Fy fan vilken misär . Vi Svenskar som aldrig deltagit i ett krig förstår inte . Det närmaste ett krig vi varit är den situation som sossarna skapat nu i Sverige . Med mord och skjutningar. Och det är illa nog . Men en västanfläkt mot vad Ukraina genomgår nu .

  31
  1
 8. Ska bli mycket intressant att se om vagnarna kommer att göra någon nytta, eller om det är bortkastade pengar.

  9
  3
 9. Exakt. Även dags att skicka Jas- plan. Det är nu Ukraina behöver vår hjälp. Om några månader kan det vara för sent. Det gäller även vår egen säkerhet. Sätt fart nuuu

  20
  25
  • Det tar ju flera år att lära sig flyga ett modernt stridsplan så nyttan blir nog begränsad. Om vi skickar svenska piloter så befinner vi oss i krig med Ryssland som är en kärnvapenmakt med ca 6000 kärnvapen. Tycker inte det är så lysande.

Kommentera