Har Daniel Swedin glömt?

INRIKES. Daniel Swedin är sedan maj 2021 politisk redaktör i Arbetet, som är en del av LO:s Mediehus. Mellan 2011 och 2020 var Daniel Swedin ledarskribent på Aftonbladet där Anders Lindberg är politisk chefredaktör. Han anställdes i april 2020 som talskrivare i statsminister Stefan Löfvens stab.

Daniel Swedin verkar ha glömt vem som styrde mellan 2014 och hösten 2022 och vem som varit talskrivare åt Stefan Löfven och därmed är medansvarig. Eller menar Swedin att den nya regeringen efter att ha haft makten i sedan 18 oktober 2022 och styrt över budgeten sedan årsskiftet är ansvarig?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Har Daniel Swedin glömt?

 1. Smart! Det gäller att tvätta historien!

  Ser man på opinionssiffrorna så verkar dom ju lyckas!

  13
 2. Bloggen vill ofta leta efter fel.
  Jag tror att tidningen menar att vi har en svår situation nu och att den nuvarande regeringen inte är kompetent. Men jag dömer ingen, situationen är svår med krig och allt.

  17
  • …….Jag tror tidningen menar att nu kanske vi kan komma tillrätta med problemen nu när vi har en ny regering som inte styrs av socialdemokraterna, nåt annat kan väl inte menas…..

   15
 3. Nyheterna i morse: “Bostadsrätter och villor har ökat med 1.5% senaste perioden”.
  Dessa “alarmister” från vänstersidan ser inte eller vill inte se verkligheten utan kommer med kritik vars orsak de själva skapat.
  Gud bevare Sverige, Konungen samt Gotland!

  21
  1
 4. LO och sossar jobbar ihop. Kopplingarna mellan Aftonbladet och LO är av tradition starka. På den tiden som LO ägde en stor del av Aftonbladet kallades chefsredaktören upp till LO-borgen för en uppsträckning om Aftonbladet publicerat något negativt om sossarna.
  Nu sker inga uppsträckningar längre eftersom ledarredaktionen är friställd nyhetsrapporteringen, det är heller inte alltid sossarna gillar var ledarredaktionen gör. Ledarsidan är politisk men övriga tidningen ska eller behöver inte vara det. Personalen på Aftonbladet är till största del vänsterpartister och det som kommer ut från deras hjärnor och händer har självklart en politisk vinkel, annars så får de inte jobba kvar.
  Man kan kalla personerna som ordnar kommunikationen för löpare. Löpare förekommer även mellan olika mediehus för att på ett någorlunda samstyrt sätt berätta för allmänheten hur saker och ting är. Eller så bor mediapersonal i samma trapphus som kommunikatörer o pressekreterare, självklart förs en kontinuerlig kommunikation.
  Makten är så viktig att om de olika mediehusen börjar på helt olika sätt beskriva samma händelse så blir det svårt för mediakonsumenterna att veta vem de ska tro på. Media konkurrerar visserligen men media vill att folket ska se media som sanning och då får det inte vara för olika rapportering om samma saker.

  Men förstå hur LO och sossar har haft makt över media in på 90-talet. Ett politiskt parti med makt i media och därifrån kunnat manipulera medborgarna med vilka lögner som helst. Hur är det nu det brukar vara i diktaturer…

  30
  2
  • Förklaring, löpare är de som sköter kommunikationen mellan LO, pressekreterare, mediahus och partiernas kommunikatörer.

   18
   2
 5. Swedin är ett svin, men nuvarande regering fattar inte att energi och elpriset driver upp inflationen.

  28
  2
 6. (S(wedin har som de andra inom (S) ledningen inget att komma med för framtiden mer än att klaga på allt och alla.

  VARFÖR TOG DE INTE FOLKS ORO PÅ ALLVAR UNDER DE 8 ÅREN DE HADE MAKTEN?? Som de förövrigt skänkte bort till kockopartiet (MP).

  MAKTEN FRAMFÖR ALLT! FOLKET SKITER VI I!

  46
  1
 7. Konstigt, jag vill minnas att det bara för något år sedan, t.ex. under pandemin, var liktydigt med förräderi och krypande för ryssen att utmåla Sverige som dåligt enligt MSM. Det gjordes märkliga reportage om t.ex. kritiker av Tegnell som verkade gå ut på att de var utländska agenter m.m. Tänk vad fort det svänger, för både S-propagandisterna och hela MSM.

  26
  1
 8. Undrar vad de hotar honom med. Så lojal trots att han fick sparken av Löfven .
  Men mästerljugarna behövs nu i Socialdemokratiska Partiet.
  För trots alla viktade mätningar som visar starka siffror för partiet är de i en brant utförliga som kommer att sluta i en krasch vid nästa val .
  Nu har de kallat in Paskalido också.
  Då är det skitnödigt på riktigt .

  40
  1
 9. Det ultimata beviset;
  En socialdemokrat kan inte rehabiliteras till en fullvärdigt tänkande person!

  53
  1

Kommentera