7-0 till bortalaget vid åtal för grova vapenbrott i Eskilstuna

BROTTSLIGHET. Åklagaren har i dag åtalat sju personer vid Eskilstuna tingsrätt för synnerligen grovt vapenbrott och grovt vapenbrott. Den 20 augusti 2022 slog polisen till mot en misstänkt försäljning av vapen i centrala Eskilstuna. På platsen greps fem personer från Eskilstuna och Örebro och samtidigt togs två pistoler, ljuddämpare och ammunition i beslag. Strax därefter samma dag greps ännu en person när han försökte gömma undan ytterligare fyra pistoler med en större mängd ammunition, ljuddämpare och andra tillbehör i ett skogsparti utanför Eskilstuna. Därefter har flera vapen tagits i beslag.

Några av vapnen från beslaget. Foto: Polisens förundersökning.

Under utredningen har ytterligare personer kommit att misstänkas och nu åtalas sju män mellan 15 och 50 år för synnerligen grovt vapenbrott och grovt vapenbrott.

– Det är mycket glädjande att vi lyckats komma över ett relativt stort antal vapen som vi bedömer var tänkta att användas i den kriminella miljön i Eskilstuna och Örebro som under senare tid drabbats hårt av skjutvapenvåld, säger kammaråklagare Nicklas Hjertonsson.

De misstänkta är hemmahörande i Eskilstuna, Örebro och Stockholm. En man i tjugoårsåldern åtalas för att ha innehaft och sålt minst 14 skjutvapen under 2022.

– Genom en längre spaningsinsats där polisen har vänt på ett stort antal stenar anser jag att vi nu har en bra bild av de åtalade männens olika roller och delaktighet. Bland annat finns det tydliga indikationer på att ett av de beslagtagna vapnen har använts vid ett mordförsök i Örebro i mars 2022, säger Nicklas Hjertonsson.

Målnummer i Eskilstuna tingsrätt: B 2680-22. 

De misstänkta är:

  • Ahmadi, Zaid Misstänkt
  • Jaoshan, Fardin Misstänkt
  • Mohammed, Danyar Misstänkt
  • Nore, Bahand Misstänkt
  • Nore, Mohamad Misstänkt
  • Radwan, Moses Misstänkt
  • Shagaxle, Mohammed

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “7-0 till bortalaget vid åtal för grova vapenbrott i Eskilstuna

  1. Blir de UTVISADE?? Troligen inte i detta land av goda, naiva och skenheliga politiker, åklagare och domare som visar upp sitt förakt för den svenska befolkningen

Kommentera