Arabiskt universitet med falsk fasad

Det arabiska universitetet Swedish Crown University har öppnat i Göteborg, men när Doku besöker fastigheten hittar de något helt annat än bilderna som publicerats på universitetets webbsida.

Svenska medier har varit tysta, men i utländska medier har dessa arabiska universitet granskats och där har man funnit fasader som döljer något helt annat än den officiella. Bland annat granskades ett falskt universitet i Norge där både betyg och certifikat delats ut till utländska studenter. Även i Danmark har detta uppmärksammats.

Doku besöker Swedish Crown Universitys webbsida och möts där av bilder från en stor fastighet med med enorma lokaler och ett flashigt yttre, men när Doku besöker själva fastigheten möts de av något helt annat.

Det enorma komplexet är i själva verket en liten och sliten stuga där två män är folkbokförda. Ingen öppnar när Dokus utsända ringer på och grannar ställer sig frågande när reportern frågar dem om verksamheten.

Enligt Doku handlar det om en falsk verksamhet som blivit allt vanligare och där personerna bakom har kopplingar till arabvärlden.

En av företrädarna för Swedish Crown University är Mahmoud Aldebe, den före detta centerpartisten och ordföranden för Sveriges muslimska råd. Aldebe lämnade Centerpartiet 2010 efter att hans islamistiska värderingar kritiserats i partiet.

2006 uppmärksammades Aldebe i rollen som ordförande för Sveriges muslimska råd. Han hade då framfört krav via brev till alla riksdagspartier om att det svenska samhället skulle skapa en särlagstiftning för muslimer. Kraven som framfördes i brevet publicerades i några svenska medier, men har numera försvunnit från deras webbplatser. Rebecca Weidmo-Uvell återgav dock några av dem på sin webbplats.

 • Det ska finnas minst en moské i varje svensk kommun.
 • Räntefria lån efter islamistisk lag ska finansiera byggandet.
 • Islam ska läras ut till svenska elever.
 • Alla muslimer ska ges ledighet två timmar varje fredag för att kunna delta i fredagsbönen.

SVT tog upp några andra av Sveriges muslimska råds krav:

 • Egna badtider för muslimska kvinnor.
 • Imamer ska undervisa muslimska barn i de kommunala skolorna.

Intressanta fakta om Sveriges muslimska råds band till Socialdemokraterna finns att läsa här.

Nedan Mahmoud Aldebe och hans fru Ebtisam.

Om familjen Aldebe på bloggen…

17 thoughts on “Arabiskt universitet med falsk fasad

 1. Oärlighet och lögner är det muslimer gör affärer med. Gjorde mycket affärer i ungdomen. Med denna grupp slutade jag fort göra affärer med pga av att de alltid ljög och manipulerade. Nu är jag rasist när jag skriver så, men det är tyvärr sant.

  17
  • “Nu är jag rasist när jag skriver så, men det är tyvärr sant.”

   Nej du är realist. En väsentlig skillnad.

   13
 2. På Dokus hemsida står det: “Orden universitet och högskola är inte skyddade och kan användas av vem som helst – i vart fall om man begränsar frågan till den offentligrättsliga betydelsen.”

  Offentligrättsligt stämmer detta, men det kan likväl vara en straffbar handling enligt Brottsbalkens (BRB) kap 17 § 5. Universitet och högskolor är lagreglerade i Svensk lag jml Högskolelagen (och Högskoleförordningen.) Man måste nämligen ha tillstånd för att utfärda examensbevis för flertalet högskoleprogram. Vilket står i Högskoleförodningen, bilaga 2!

  “Giver någon sig obehörigen ut för att utöva myndighet, dömes för föregivande av allmän ställning till böter eller fängelse i högst sex månader.” (BRB 17.5)

  Brottet “föregivande av allmän ställning” faller inte under enskilt åtal utan allmänt. Det torde räcka med att uppgifterna kommer till Polisens/Åklagare kännedom, givet att det är knäböjande aktivister som sätt att utreda ärendet.

  Högskoleförordn bilaga 2; https://lagen.nu/1993:100#B2
  BRB 17.15; https://lagen.nu/1962:700#K17P15S1

 3. [>1000 ord (många citat), lästid 7 minuter]

  “Pettersson” skriver…

  “Det [handlar] om en falsk verksamhet som blivit allt vanligare och där personerna bakom har kopplingar till arabvärlden”

  Det är egentligen inte så konstigt då framför allt araber och svenskar skiljer sig markant i synen på människan (ofta beskrivet som ‘värderingar’), samhället och staten. Det visar den kända globala studien (PEW Research?) där svenskar ligger i övre högra hörnet.

  Och, muslimer har instruktion från gud att ljuga för icke-muslimer. Hur vanligt det är för muslimer i Sverige är okänt: 10 50 90%?

  *

  2020-09-11 Dagens Nyheter
  “Järvas ledare manar till lugn när högerextrema vill bränna Koranen”

  – Muslimska trossamfund i Stockholm vill ändra den svenska grundlagen och göra det förbjudet att håna islam och andra religioner.
  – Bakgrunden är det danska högerextrema partiet Stram kurs ansökan om att bränna Koranen i Stockholms förorter i helgen.
  – Den delen i den svenska grundlagen vill 15 [!!!, hur många tusen medlemmar?, bara i Stockholm?] muslimska församlingar i Stockholm nu ändra på.
  – “Vi vill inte att det ska vara lagligt i Sverige att bränna heliga skrifter som Koranen, Bibeln och de judiska skrifterna och att det samtidigt ska bli förbjudet att håna de olika religionerna”, säger Hussein Farah Warsame [imam, Rinkeby moské].
  – Han visar ett papper med flera punkter som under morgonen lämnat över till politikerna.
  – “Nej, jag [Yusuf Abdalla, restaurangägare] visste inte det. Vi trodde att det var olagligt i Sverige att bränna Koranen och andra religiösa skrifter. NITTIO PROCENT AV ALLA SOM BOR HÄR TROR DET.”

  *

  Det är heller inte konstigt att så många muslimer i området har denna uppfattning då de inte har stötts och nötts (dvs. integration) med svenskar i vardagen.

  Lägga därtill att svenskar undviker konflikter hellre än att reagera på muslimer som på olika sätt (handling/beteende, klädval/attribut) markerar sin privata religiösa övertygelse i offentligheten.

  Och svenskars rädsla för att bli kallade “rasister”:

  * 2022-08-18 Göteborgs-Posten
  “Hela verkligheten har blivit diskriminerande”
  Gästledare Lars Åberg:

  – “Det är en bekväm ståndpunkt. Om rasismen är allestädes närvarande kan ingen svära sig fri, och eftersom rasist är det VÄRSTA EPITET någon kan få i Sverige skaffar sig den som slungar det ur sig ett moraliserande övertag.”

  – “Rädslan för att någon ska dra rasistkortet hänger förmodligen samman med att många i Sverige är ovana att föra en diskussion med ideologiskt motiverade personer. Vi har gjort toleransen till samhällelig överideologi och med den följer oviljan att hamna i konflikt.”

  *

  2020-01-13 SVT Nyheter
  “Läraren Naouel trotsar Skurups slöjförbud i skolan”

  – “… detta handlar om rasism och främlingsfientlighet”, säger hon [Naouel Aissaoui].

  [utdrag från tv-sändningen Mötet–Slöjförbud: Läraren Naouel Aissaoui möter Loubna Stensåker Göransson (M) 2020-05-26]

  NA: …min tro som säger att det finns [en] gud som är STÖRRE än Skurups kommun och det här beslutet.

  LSG: Jag är lika mycket främling som du, men jag har valt att leva i Sverige. Det har jag gjort för att jag delar VÄRDERINGARNA som finns i Sverige.

  LSG: Så fort man vill ändra någonting eller diskutera någonting så tar ni fram det här med rasistkortet.

  NA: Men ni exkluderar en grupp människor som lever här i Skurup. Vad vill ni säga? “Varsågod och flytta härifrån”? Det är ren rasism.

  LSG: Jag blir irriterad när jag ser små barn…

  NA: Flytta härifrån om det irriterar dig! Flytta från Skurup eller från Sverige! Det är mitt land också! Det här är mitt land också. Det här mitt land också.

  *

  Så länge svenskar förblir rädda för rasiststämpeln för att uttrycka tyckanden och åsikter (vilket fria människor spontant gör mot någon som utmärker sig) gentemot muslimer i vardagen, kommer deras krav på Sveriges och svenskarna anpassning att fortsätta.

  Det är inte troligt att det kommer att hända eftersom muslimer — eller mer korrekt: islamister (vilka kräver omgivningens hänsyn, respekt och anpassning) då ordet och personen muslim ska förbli neutralt — har stora delar av det offentliga Sveriges moraliska stöd.

  Till exempel nu senast uttalandet från statsminister Kristersson (M) gällande Paludans koranbränning…

  … vilket är ett statligt ställningstagande som Kristerssons regeringskollega Laila Freivalds (S) framförde 2006-02-09

  * Sveriges Television
  “Freivalds [utrikesminister] oroas av Muhammedbilder”

  – Enligt Johan Gärde, religionssociolog bosatt i Libanon, visades bilderna under bästa sändningstid. En av de stora nyheterna var att Sverige och en svensk tidning ska avbilda profeten Muhammed för att provocera och visa att “demokrati är viktigare än religion”

  – “Jag tror att det skapar en uppenbart farlig situation. Jag kommer i alla lägen att försvara tryckfriheten, men SD-Kurirens provokation tar jag bestämt avstånd från. Det är en fullständig brist på respekt”, säger hon.

  – “Jag ber om ursäkt för att vi i Sverige har enstaka personer som är så hänsynslösa och medvetet kränker andra människors religion”, säger Freivalds.

  *

  Islamister (till skillnad från muslimer, t.ex. Stensåker Göransson, M, ovan) har inte bara statligt moraliskt stöd och krav på svenskar att visa respekt
  — vilket är något som erhålles efter förtjänst, det kan aldrig krävas eftersom det är en personlig/subjektiv bedömning
  — men även rättsväsendet:

  * 2020-10-28 Sveriges Radio
  “Ovanlig dom: Kvinna döms för förolämpning”

  – Den kvinnan som stått åtalad för förolämpning mot en apoteksanställd i Jönköping döms till 40 dagsböter på sammanlagt 3.600 kronor och ska också betala skadestånd på 5.000 kronor.
  – Det var i somras som den åtalade kvinnan i kön på apoteket kommenterade den slöja som den anställda bar, och undrade om hon var tvingad att bära den och att den var ful.
  – Receptarien har i förhör berättat hur ledsen och kränkt hon blev och att hon diskuterar gärna varför hon har slöja, men inte på det här sättet.
  – DEN DÖMDA KVINNAN HAR NEKAT TILL ATT HA BEGÅTT NÅGOT BROTT.

  Se 9 exempel på liknande domar i slutet av min kommentar till “Petterssons” text 2022-12-11 “SD: förbjud slöja inom polisen”…

  … och, för den som är intresserad, finns min 52-punkterslista (kronologisk) över “islamiseringen” av Sverige i min kommentar hos Fristad.eu/Hans Li Engnells text “Ingen vann” från i år, 2022-09-12.

  *

  För överskådlig framtid är nu detta den nya situationen för Sverige och svenskarna (folkslaget): att acceptera begränsning av yttrandefriheten p.g.a. rädsla för rasiststämpeln i kombination med islamisters bemyndigande av staten och det offentliga etablissemanget att, som nämnt, kräva anpassning.

  Detta är odemokratiskt, omänskligt och onaturligt då den universella sociala normen hos alla folk jorden runt (t.ex. hos araber i arabvärlden) välkomnar främlingen men ber denne åka hem när denne ställer krav på värdfolkets anpassning…

  … vilket är höjden av arrogans, oförskämdhet och respektlöshet, men det vågar ingen svensk säga i vardagen.

  5
  2
 4. Tar det aldrig slut och varför blir ingen åtalad, fälld, skadeståndsskyldig, återbetalningsskyldig och utvisad på livstid? Det verkar gränslöst hur många falska utländska aktörer Sveriges myndigheter samarbetar med och blivit lurade av. Gamla regeringspartiena och deras myndighetschefer, som varit med att mata de falska utländska institutionerna med svenska skattepengar kan man inte vänta något stöd från. De är upptagna bl.a. med att jaga moderata tjuvfiskare just för att de är moderater. Jag önskade lite vuxen prioritet i myndighetsarbetet. Sverige måste vakna medan landet finns kvar.

  • Kompis till nya Centerchefen Kurre?
   De kan uträtta stordåd i Sverige om några veckor.
   Om Centerkokona väljer valberedningens förslag .
   Mamamia vilket moras.

  • Är det fritt fram att använda firmanamnet Swedish Crown? Det inkräktar inte på kungen eller så?

   27

Kommentera