Ryssland startar ny offensiv i Zaporizjzja

UKRAINA. Den ryska armén uppger på lördagen att man lanserat en ny offensiv i regionen Zaporizjzja i södra Ukraina, rapporterar AFP.

Armén hävdar att man tagit ”mer fördelaktiga positioner” i striderna. Uppgifterna har inte bekräftats av ukrainska eller oberoende källor.

På lördagen skrev Storbritanniens försvarsdepartement att frontstriderna i Ukraina i princip kört fast.

Enligt britterna har båda sidor ett stort antal soldater längs fronten i Zaporizjzja, men de senaste dagarna har det mest utbytts artillerield utan några större sammandrabbningar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

0IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

54 thoughts on “Ryssland startar ny offensiv i Zaporizjzja

 1. Om man stödjer terrorister och citerar TASS är man landsförrädare. Kanske vi ska be SÄPO kolla upp vissa här. Vad sägs om lite umgänge med bröderna Kia?

  26
  15
  • Oj,. Man behöver varken vara terrorist eller landsförrädare för att ta del av ryska källor. Jag är övertygad om att vår underrättelsetjänst läser det som kommer från ryska medier. Och de citerar nog också internt det som framkommer i de ryska medierna. Utan att vara terrorister eller landsförrädare.
   För att försöka få en helhetsbild bör man ta del av info från båda sidorna.
   Man ska veta att båda sidorna slirar på sanningen.
   Själv så önskar jag att jag hade kunnat både ryska och Ukrainska för att kunna läsa vad de själva skriver och inte det som vi matas med.

   19
   14
   • Kreml ljuger alltid så det finns ingen “andra” sida att ta hänsyn till. Vill du läsa den ryska sidan kan du kolla upp Meduza.

    25
    16
   • Niklas R ; Du och flera här på bloggen kör samma stil som förekom på facebook i början på coronapandemin och då det gällde vaccinet. För en del av förespråkarna fanns bara ett läge och alla andra som inte gillade det var foliehattar, vandrande smittkällor, mindre vetande mm mm. Idag vet vi att dessa vacciner kanske inte var så bra som det hävdades från början.
    Samma stil används idag när det gäller kriget i Ukraina. De som försöker se lite djupare i konflikten och inte odelat håller på Ukraina är puttetroll landsförädare ryssälskare mm mm.
    Och det är endast ryssen som är skuld och den stora boven i det hela. Visst det var de som invaderade, men varför gjorde de det? USA som hela tiden lurat i bakgrunden, dem ska man bara inte kritisera. Hur mycket har CIA agerat i Ukraina sedan 2014? Och amerikanska kapitalister ? Och varför ? Varför satsar USA så hiskligt mycket dollar när man själv har ett budgetunderskott som är allt annat än bra.
    Varför utbröt det ett inbördeskrig efter 2014? Det finns många frågor.

    Ukrainas historia är allt annat än fredlig och stabil. Ukraina har egentligen inte varit ett eget land förrän efter 1991. Det bör man ha i åtanke när man kritiserar någon av parterna och man måste också veta att landet har varit djupt splittrat, där folk i den västra delen mer eller mindre hatar ryssar och allt ryskt medan folket i den södra/östra delen håller sig till den ryska kulturen och språket och därför vill tillhöra Ryssland. Då Tyskarna invaderade Ukraina ställde sig de på västsidan på Tyskarnas sida medan de på östsidan kämpade mot facisterna på Sovjets sida.
    Och vem är det som har lurat i våra politiker om hur allvarligt läget är och att vi har ett så pass kraftigt hot emot oss att vi bara måste bli medlemmar i NATO? Helst redan igår! Är det vår egen underrättelsetjänst eller något annat lands dito.

    Jag tror att det bästa för Ukraina och Ukrainarna är att man delar upp landet, Men det kommer troligen västliga kapitalister aldrig gå med på. Ukraina är ett land med stora naturtillgångar och bördig mark.
    Vi får se hur det hela slutar. Bara hoppas på att det inte blir storkrig, ett storkrig som våra politiker utan konsekvenstänk håller på att dra in oss i.

    28
    23
   • “medan folket i den södra/östra delen håller sig till den ryska kulturen och språket och därför vill tillhöra Ryssland”

    Även i södra och östra Ukraina är de etniska ryssarna i minoritet, även om det är en stor minoritet.

    Den 1 december 1991 hölls en folkomröstning om självständighet då en överväldigande majoritet, drygt 90 procent,som representerade alla delar av befolkningen stödde Ukrainas självständighet.

    12
    7
   • @onkelbjrn
    “Visst det var de som invaderade, men varför gjorde de det?”
    Irrelevant, alla som skrivit under FN konventionerna har alla sagt att de två gånger en nation får invadera en annan nation är om: 1. Det finns ett FN mandat att göra så. 2. Nationen är invaderad av en fientlig nation och nationen måste försvara sig genom att gå in på fiendens territorium för att få slut på kriget.
    Inget av dessa två kriterier är uppfyllda alltså är ditt argument irrelevant. Av samma anledning som en kriminell skulle ursäkta sitt mord med att personen “tittade snett på mig”.

    “Hur mycket har CIA agerat i Ukraina sedan 2014?”
    Antagligen en hel del eftersom de måste hålla koll på all omstörtande verksamhet som GRU och FSB hållit på med i Ukraina sedan 90-talet. Men du tänkte antagligen inte på det 🙂 Speciellt då USA är en av garanterna för Ukrainas säkerhet i och med att de gav upp sina kärnvapen. Av samma anledning har flera andra västliga underrättelsetjänster hållit koll Ukraina.

    “Varför satsar USA så hiskligt mycket dollar när man själv har ett budgetunderskott som är allt annat än bra.”
    Igen, USA är en av tre garanter för Ukrainas självständighet och säkerhet. USA och Storbritannien uppfyller nu dessa åtaganden. Ryssland som var den tredje bryter sitt egna löfte och garanti gentemot Ukraina eftersom de var den tredje parten. Frågan du ska ställa dig är: varför lyfter inte DU upp detta uppenbara avtalsbrott.

    “Varför utbröt det ett inbördeskrig efter 2014?” Frågan är besvarad av mig och andra flera gånger tidigare. Om du inte kommer ihåg dessa svar kanske du ska sluta ställa frågan.

    “Ukraina har egentligen inte varit ett eget land förrän efter 1991.”
    Irrelevant, Ukraina är internationellt erkänd av hela världen som fristående nation och medlem av FN. Alla länder erkände de gränser som Ukraina hade när de frigjorde sig från Sovjetunionen 1991, inklusive Ryssland.

    “Det bör man ha i åtanke när man kritiserar någon av parterna och man måste också veta att landet har varit djupt splittrat, där folk i den västra delen mer eller mindre hatar ryssar och allt ryskt medan folket i den södra/östra delen håller sig till den ryska kulturen och språket och därför vill tillhöra Ryssland.”
    Propaganda från Kreml för att ursäkta sin illegala invasion och annektering av Krim 2014. Vad du borde göra om du nu är så “öppensinnad” är att kontrollera om dessa påstående fanns innan 2013. Ge oss tre exempel på oberoende rapporter om att detta pågick från 90-talet och 00-talet.
    Vid folkomröstningen 1991 röstade den kvalificerade majoriteten av dina “ryssvänliga” ukrainare för en frigörelse från Sovjetunionen och Moskvas stövel. Så igen, historien och fakta är inte på din sida.

    “Jag tror att det bästa för Ukraina och Ukrainarna är att man delar upp landet”
    Det bästa för världen är att Ukrainas internationellt erkända gränser respekteras och Puttes terrorister trycks tillbaka över dessa. Dessutom borde Ukraina återfå Belgorod regionen.

    Nu några frågor som du bör svara på:
    Varför bryter Ryssland avtal som de skrivit under samt de garantier som de ställt till Ukraina?
    Varför bryter Ryssland mot de konventioner och avtal som de sagt sig ska följa och som alla andra demokratiska länder följer?
    Vad har GRU och FSB hållit på med i Ukraina sedan 10-talet?

   • Pettersson
    Det har hållits senare folkomröstningar i östra Ukraina, efter åtta års inbördeskrig, och då med i princip helt omvända valresultat.

   • Håkan, det har inte hållits några folkomröstningar i Ukraina sedan 2019 då Volodymyr Zelenskyj valdes till president med 73 procent av rösterna.

    Ryssland har hållit “folkomröstningar” i de ockuperade regionerna Cherson, Luhansk, Zaporizjzja och Donetsk. Detta med stora delar av befolkningen på flykt eller deporterade. Ryssland har inget mandat att ordna omröstning i Ukraina.

 2. Och Putins vridna system vill han pådyvla resten av Världen,kan ingen snacka om för
  honom att Ryssland redan är Världens största land? Hur många Ryska soldater tänker han offra för detta vansinne? Ryssland hade kunnat bli ett av Världens rikaste länder med alla dom naturtillgångar dom har, Turismen hade kunnat bli en stor tillgång för landet , men landet behöver rustas upp, dock inte Militärt, utan bra förutsättningar för invånarna.

  26
  13
  • Inte en chans att Ryssland av västvärldens alla aktörer skulle tillåtas att utvecklas på ett för världen positivt sätt. Ett exempel är hur Ukraina lades i kaos av USA/UK:s und.tjänster. Till slut kunde inte Ryssland klara hoten. USA/UK har t ex satsat 50 miljarder årligen på att subversera Ryska samhället. När vi läser om oppositionella i Ryssland så är det de som står på lönelistorna för subversionerna som nämns. Det nämns aldrig något om den äkta oppositionen, som är nationalistiskt “rysk”.

   20
   40
   • Ryssland får gärna utvecklas på ett positivt sätt i nationalistisk anda, så länge ryssarna håller sig till det och stannar inom sina egna gränser. Problemet är att Putin är anti-nationalistisk, och att ryssarna sedan flera hundra år har hotat sina grannländer. Trots att NATO aldrig har varit, och aldrig kommer att bli ett hot mot Ryssland så tar Putin alla chanser att anklaga NATO när han bedriver sin kolonialistiska politik.

    (Beviset för att NATO inte har varit ett hot för Ryssland ser vi nu när NATO har ett superläge att slå till mot Ryssland men ändå bara fortsätter med försvar av Ukraina.)

    26
    14
 3. Rysslands militärbudget är större än USA:s sett till andel av bruttonationalprodukten. Men i reda pengar har Rysslands lilla fattiga ekonomi bara en tiondel av USA:s budget.

  Ryssarna tvingas nu slumpa bort sina naturresurser till Kina i utbyte mot några yuan för att köpa kanonkulor från Nordkorea.

  USA har givit kaffepengar till Ukraina i detta krig hittills. 270 miljarder av USA:s totala militärbudget på 9.000 miljarder/år. Alltså ca 3%. Det löjliga är att Ryssland ens vill offra flera ryska liv för att försöka mörda ukrainska civila kvinnor och barn när omvärlden bygger vidare för att skala upp försvaret tiofalt eller mer om det krävs…

  Och det finns 50 länder till som vill bidra i kampen mot ondskan…😇

  Frågan nu är om Putin fortfarande lever, och i så fall hur länge till?

  33
  18
  • USA har en statsskuld på över 31000 miljarder dollar, om dom inte enas om ett nytt ännu högre skuldtak väntar statskonkurs.
   Rysslands försvarsindustri är till största delen statlig, man gör de produkter som militären vill ha och till minsta möjliga kostnad.
   I USA är det privata vinstdrivande företag som satsar enorma summor på lobbyarbete/mutor av beslutsfattare, till det vill förstås aktieägarna ha en rejäl avkastning.
   Den skillnaden gör att Ryssland producerar materiel till en bråkdels kostnad än den USA gör.
   USA:s korruption gör att exempelvis marinkåren tvingas inköpa F35, ett plan dom inte ens vill ha.

   24
   42
   • Absolut Mikael. I Ryssland snor Putin alla pengar så folket får leva i misär. Och självklart kan Ryssarna producera en miljon uniformer billigare än i USA, men ingen kan hitta varken uniformerna eller pengarna som betalade dem…😊

    Ingen propaganda hjälper när man har rostiga gevär och kanonkulor från Nordkorea.

    29
    16
   • Mikael, en väldigt stor del av USAs statsskuld är till Kina.
    Vad tror du händer med skulden om Kina angriper Taiwan ?
    USA skriver av alltihop direkt, vilket är ett effektivare vapen emot Kina än några nya vapen skickade till Taiwan.

    13
    5
   • Rysk ekonomi fungerar inte som västvärldens. I Ryssland gäller t ex inga “imaginära” värden. dessa är ju faktiskt mest “luft” ändå.
    Exempelvis så kostar i dollar motsvarande stridsflygplan av “nästa generationen”, som USA kämpar med för att få i stridbart skick medan Ryssland provflyger sin motsvarighet, enligt Pentagon ungefär 1/8 av den amerikanska medan effektivitéten är 8 ggr högre. Detta syntes i Syrien, där 60 ryska stridsplan under v4 månader gjorde vad över 300 västerländska stridsplan inte klarade av. Därefter flögs de ryska planen tillbaks till Ryssland.

    Brittiska propagandan varnar för att ett anfall mot en Ukrainsk nyckelstad är på gång. Bli inte förvånad om detta innebär att massor av det infanteri (deras fordon är bortskjutna) kommer att inringas, liksom att med anfallsriktningar åt sydväst liksom västerut att Ukraina delas på mitten. Är det nu vinteroffensiven startar? Och om, inget är säkert, anfallen når framgång, så kommer stöten norrifrån mot Kiev.

    Vi får se?

    15
    28
   • Svammel-Roland, hur kan du jämföra ett ryskt stridsflygplan med ett amerikanskt i dollar?

    Ska du jämföra bör du jämföra vad det kostar samhället i respektive land och då är det ryska försvaret flera gånger dyrare än det amerikanska. Dessutom är jag övertygad om att de ryska är sämre och de flyger tack vare västerländsk teknologi.

    20
    11
   • Du har i flera månader berättat om vad som händer och ska hända. Du har redovisat statistik och siffror. Hittills har du, med facit i hand, aldrig varit i närheten av att ha rätt. Självklart har du lika fel denna gång.

    Du har naturligtvis inga källor till det du fabulerar om denna gång heller, eller hur…😂🤣😇

    Vad det gäller Rysslands teknologi så ljuger du mer än friskt. Putin tigger vapen av Nordkorea och tvingas demontera tvättmaskiner för att få kretsar till sina krigsapparater.

    Iofs är det möjligt att Putin försöker igen mot Kiev. Det skulle ta tre dagar, men nu har han kämpat ett år… Vad bevisar det? Jo att Ryssland är en riktig terrornation som i flera hundra år saboterat för sina grannländer. Denna gång var den sista!

    18
    9
   • Per Molin
    Kina innehar en stor mängd amerikanska statsskuldväxlar, det har även andra länder.
    Skulle Kina börja avyttra dessa statsskuldväxlar på världsmarknaden så kommer dessa att sjunka i värde och USD kommer att falla som en sten.

 4. Det är klart att Ryssland trappar upp sin speciella operationen nu när västvärldens länder har aviserat om att skicka större vapen paket till Kiev regimen.
  Hotade länder så som Ryssland har givetvis prioriterat både utveckling och produktion av militär utrustning till skillnad från EU.
  Det är som sagt civil befolkningen i Donbas och övriga Ukraina som kommer att få lida för striden mellan vilken världsordning som ska gälla i framtiden.
  EU agerar enbart som nyttiga idioter åt USA och skiter fullständigt i befolknings säkerhet.

  35
  62
   • Niklas R
    Har du fortfarande nattmössan på dig?
    Eller gör du reklam för specsavers?

    22
    45
  • Det är stora likheter mellan argumentationen hos Hitler de sista dagarna i bunkern och gamle fotsvampen här på bloggen…😂😂😂

   43
   19
   • Du kan kalla Putin för mycket men att jämföra med nazism är i ryssens ögon rent kriminellt.
    Ungefär 25 miljoner sovjetmedborgare dog i kampen mot nazismen, denna s.k särskillda militär operation syftar bl.a till att avnazifiera Ukrakna, ett land där Stephan Bandera utnämnts till Ukrainas hjälte.
    Vill du kalla Putin för något öknamn är nog kommunist bättre även om den jämförelsen haltar den också.

    19
    37
   • Mikael, tror du på det? Putin bryr sig inte, han vill bara hitta en anledning att kriga mot sina grannländer. Det finns inte fler nazister i Ukraina än det finns i Sverige. Däremot finns mängder i Ryssland som värvats av Putins egen nazistiska privatarmé – wagnergruppen.

    Putin är kleptokrat. Alltså en som stjäl folkets rikedomar för egen vinning. Även om Ryssland är mycket fattigt så kan Putin vara världens rikaste. Alla naturtillgångar kontrolleras av honom. Folket lider i misär.

    Om du har skaffat ”information” från någon av de sidor som kontrolleras av ryssarna tex genom Gammel trams eller Hakkors Dahlberg så kan jag bara säga; tänk lite. Tänk så förstår du säkert. Du är inte dum!

    31
    16
   • Hubertus:

    Såg en intervju där Lukashenka utfrågades av en amerikansk ryssktalande journalist, Lucka tvingades ge den historielösa amerikanen en historielektion.
    Han förklarade att omkring 2 miljoner vitryssar dog under 2:a världskriget, han tog upp Oradour där element ur Das Reich divisionen massakrerade byns befolkning, män såväl som kvinnor och barn.
    Men han menade att det fanns minst 10 Oradour i Belarus, byar som också slaktade av de nazistiska förbanden, då främst från de s.k einzatsgruppen.
    Dessa förband leddes oftast av tyska befäl men slaktarna valbara i undantagsfall tyskar.
    Många av dem var ukrainare, då västukrainare främst, Stephen Banderas grabbar.
    Lukashenka menade att samma krafter nu var lösa i Ukraina igen drygt 80 år senare.
    Han menade att om inte den ukrainska nazismen stoppas nu så riskerar vi ettnytt folkmord, då på den rysktalande befolkningen i östra Ukraina.

    14
    26
   • Mikael, 😂 den ukrainska befolkningen vill avsätta Lukasjenka. De står enade med Ukraina mot Ryssland.

    Jag såg en intervju med Lukasjenka där han uttalade sig MOT ett ryskt kärnvapenkrig eftersom, typ, det kunde smälla iväg jordklotet i rymden så vi hamnar fan vet var…🤣🤣🤣 han är dummare än tåget. Tror du på idioterna?

    Mikael, Mikael, Mikael, ta ditt förnuft till fånga och försök slita dig från de ryska propagandakanaler du antagligen hamnat på.

    25
    14
   • Hubertus:

    Så du menar att de två miljoner dödade vitryssarna bara finns i rysk propaganda?
    De tyska einzatsgrupperna existerade alltså inte?
    Menar du verkligen det?

    11
    20
   • Mikael, Sovjet hade ihjäl många fler miljoner av sina egna medborgare under hela sin existens t.ex genom planerade svältkampanjer i Ukraina när jordägande bönder bestals på skörden och utsädet till nästkommande år, och statens inkompetenta ekonomiska styrning av landet.
    Dessutom är Kommunism och Nazism bara två sidor av samma skitiga mynt.

    23
    5
   • Mikael, Putin har hittills mördat flera hundratusen. Gamla ryssar och sovjeter (Lenin, Stalin) har mördat tiotals miljoner. Vad har det med saken att göra. Hur många dödades i Ukraina? 10 miljoner? 20? 30? 40?

    17
    7
   • “Ungefär 25 miljoner sovjetmedborgare dog i kampen mot nazismen”
    Respekten för ryska soldaters liv står inte särskilt högt för den ryska ledningen. Precis som under Stalins ledning så är de ryska soldaterna mer eller mindre kanonmat, eller förbrukningsvara. Oftast då under WW2, som nu är de illa utrustade och outbildade och tvingas möta en tekniskt mer avancerad och organiserad fiende. Det var därför förlusterna under WW2 blev astronomiskt stora.
    Den ryska statslednings föraktfulla inställning till sina soldaters liv. Samma inställning som en medeltida despots.

    17
    3
  • Niklas, det största hotet mot Ryssland är Putins hjärnspöken. Om NATO hade varit ett hot så skulle Putin ha märkt det nu…🤣 NATO är som alla vet en försvarspakt. Putin försöker dock med alla medel provocera NATO att slå tillbaka för att kunna få lite stöd på hemmafronten, men det lär inte lyckas. 😎

   21
   11
  • Ahh, hotade Ukraina ryssarna när dessa inledde krig mot Ukraina??? Tror att farbror Putin gjorde en stor missbedömning av minst två saker, för det första Ukrainarna är väl dom som bäst kände till Ryssarnas stridsmoral, och lät sina vältränade soldater ta emot dem med varma servetter, plus Att Farbror Putin hade nog heller inte räknat med att västländerna skulle hjälpa Ukraina mangrant!

   23
   11
 5. Om ryssarna säger att dom anfaller i söder är det nog tvärtom. Ryssarna kommer via Belarus tror jag.

  35
  9
  • Mikael
   👍
   Ukraina är ett geopolitiskt slagfält.
   Förutom stepan Banderas OUN-B , Andriy Melnik
   OUN – M på 30-talet så har även partier så som Svoboda, den högra sektorn(Ihor Kolomoisky) Aidar bataljon, Azov bataljon och
   Faderslandet
   (Julia Timoshenkos parti) som bildas runt 2014.
   CIA:s Operation Aerodynamic på 50-talet var en bidragande orsak till den ökade vågen av nazister i Ukraina.
   Att sen operation orangea 2004/2005 och euromajdan 2014 är bara en del av det korrupta Ukrainas historia.
   Nu strider den okunniga västvärlden med nazisterna igen .
   Det är inte konstigt att man reagerar på sitt fosterlands regering som visar dåligt omdöme gång på gång.

   20
   39
   • Svammeltrans, maken till förvirrat inlägg var det länge sedan jag såg. Ät inga fler svampar ikväll är du snäll. Då kanske du blir bortförd av ett ufo?

    Nazisterna har Putin värvat till Wagnergruppen! De finns inte i Ukraina. Putin pratar alltid baklänges och uppochner!

    28
    14
 6. Har för mig det var i Zaporizjzja regionen som jag fick se en video för några dagar sedan på Twitter med 30-40 ryska terrorister som avancerade över ett öppet fält mot de ukrainska linjerna utan pansar eller annat skydd.
  Problemet var dock att det var en artilleridrönare som filmade dem. En salva senare från artilleriet fanns det inga mer terrorister på fältet.

  38
  15
  • Håkan Dahlberg, vi fattar att du inte förstår, men alla andra vet att Putin förbjudit sanningen genom att ge 15 års fängelse till dem som vägrar publicera Putins fantasier. Därför publicerar TASS lögnerna, men varför sprider du dem vidare. Är du korkad eller har du betalt? Är du korkad så har du i vart fall hedern i behåll.

   34
   17
  • Hubertus
   Ett gott råd:
   Svara aldrig på inlägg som du inte begriper dig på.
   Det blir inte bra på något sätt och vis.
   Man kan inte ta en normal diskution med någon som inte är påläst i ämnet.

   16
   28
   • Men du begriper ju ingenting, och ändå skriver du dynga dagligen här.

    25
    10
   • Försök leva som du lär istället så skulle vi slippa ditt svammel. Du har aldrig förtydligat något när någon bett om det. Du har aldrig kunnat förklara eller redovisa källor när någon bett om det. Du har inte ens försökt förstå vad det handlar om. Du har inget att tillföra mer än att du klipper in propaganda som din hanterare sätter i händerna på dig. Inte ens i detta fall har du förmåga att förklara vad det är du har missförstått.

    20
    10
 7. MOSCOW, January 21. /TASS/.
  Russian forces destroyed a warehouse of artillery ammunition of the Armed Forces of Ukraine, as well as more than 35 enemy servicemen, the official representative of the Russian Defense Ministry, Lieutenant-General Igor Konashenkov said on Saturday.

  “The aviation and artillery of the Western Military District caused fire damage on units of the 103rd Territorial Defense Brigade in the area of the settlement of Berestovoye, Kharkov region, in the Kupyansk direction. More than 35 Ukrainian servicemen, an armored combat vehicle and two vehicles were destroyed,” he said.
  Konashenkov added that the Russian Armed Forces destroyed a warehouse of artillery ammunition of the Armed Forces of Ukraine near the village of Vodiane in the Donetsk People’s Republic, as well as a US radar station in the Malinovka region. According to him, the Russian armed forces also hit the command post of the 36th rifle battalion of the territorial defense of the Armed Forces of Ukraine in the Donetsk People’s Republic.

  17
  40
 8. MOSCOW, January 21. /TASS/.
  Volunteers of assault teams with fire support from the Southern Military District, liberated the village of Dvurechye in the Donetsk People’s Republic, the losses of the Armed Forces of Ukraine reached 50 servicemen killed and wounded, the official representative of the Russian Defense Ministry, Lieutenant-General Igor Konashenkov said on Saturday.

  “In the Donetsk direction, volunteers of assault teams, with fire support from operational-tactical and army aviation, missile forces, and artillery of the Southern Military District, liberated the settlement of Dvurechye in the Donetsk People’s Republic. The losses of the Armed Forces of Ukraine amounted to 50 servicemen killed and wounded, two armored combat vehicles, three pickup trucks, as well as two D-20 and D-30 howitzers,” he said.
  Konashenkov also added that Russian air defense systems shot down Mi-8 helicopter of the Ukrainian Air Force in the Kharkov region. “Air defense systems shot down a Mi-8 helicopter of the Ukrainian Air Force near the village of Lozovaya, Kharkov region,” he said.
  At the same time, according to him, fighter aircraft of the Russian Aerospace Forces shot down Su-24 aircraft of the Ukrainian Air Force in the Donetsk People’s Republic. “Fighter aircraft of the Russian Aerospace Forces shot down Su-24 aircraft of the Ukrainian Air Force near the village of Vladimirovka in the Donetsk People’s Republic,” Konashenkov said.

  15
  36
  • Kan du inte citera från Alice i underlandet också? Lika mycket påhitt men mer undehållande än propagandadravlet du förmedlar från din arbetsgivare Puttefnask.

   37
   18
   • Om du citerar brittiska försvarshögkvarteret eller Expressen det är skit samma.
    Men jag citerar TASS och ryska stridsledningen vilket betyder att sanningshalten är väldigt mycket högre.

    23
    44
   • 🤣🤣🤣 Antongen är du rolig eller bara dum Håkan…? 🤣🤣😂

    39
    21
   • Jonas
    Du kan skämta bort din egen kunskap men lik förbannat så får även du lida av verkligheten.
    Får jag höra din dolda kunskap i ämnet som legitimerar ditt inlägg?

    19
    34
   • Fotsvamp, Varför ska andra avslöja sina kunskaper och kasta pärlor till dig? Du har ju länge avslöjat din breda okunskap, din faktaresistens och din inhumana inställning till alla offer i det krig du hyllar!

    31
    16

Kommentera