Finland tredubblar stödet till Ukraina

UKRAINA. Finland ska skicka tung försvarsmateriel till Ukraina värt drygt fyra miljarder kronor. Stödpaket blir möjligt genom ett samarbetsavtal med Sverige som undertecknas i dag.”Finland kommer att leverera tung beväpning och ammunition till Ukraina”, säger Finlands försvarsminister Mikko Savola i ett pressmeddelande.

Ukrainas sak är vår. Faller Ukraina fortsätter Putins Ryssland med något annat land.

Det möjliggörs av ett avtal med Sverige som undertecknas i dag.

Avsiktsavtalet innebär att Sverige och Finland anpassar sin gemensamma försvarsplanering för att brister inte ska uppstå i den finländska försvarsförmågan när Finland avstår försvarsmateriel till Ukraina.

På så sätt täcker vi upp den förmågepåverkan som de finländska leveranserna har på deras egen försvarsförmåga, säger försvarsminister Pål Jonson (M).

Finland offentliggör inte vilken typ av försvarsmateriel som ska skickas i detta tolfte paket till Ukraina.

”Ukraina behöver fortfarande stöd i sin försvarskamp. Den helhet av försvarsmateriel som nu sänds är den klart största vi hittills har beslutat om. Finland kommer att leverera tung beväpning och ammunition till Ukraina”, säger försvarsminister Mikko Savola i ett pressmeddelande.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Finland tredubblar stödet till Ukraina

  1. Gammel-transa

    NATO har aldrig varit, och kommer aldrig bli, ett hot för Ryssland mer än i Putins sjuka huvud. Beviset ser du i verkligheten. NATO har ett perfekt tillfälle att attackera Ryssland just nu, men gör inte det eftersom det är en FÖRSVARS-organisation.

    Ryssland däremot har i flera hundra år varit ett hot mot sina grannländer. Beviset ser du också i verkligheten.

    Om två stormakter börjar bråka så sker det vid gränsen eller i buffertzonen. Där vill du att Sverige och Finland ska placeras.

    Om vi släpper fram ryssen nu så får vi fler nya krav från såväl Ryssland som andra terrorstater, vilket kommer leda till ett tredje världskrig.

    Dina galenskaper börjar bli tröttsamma!

    25
    9
    • Varför är det då bara 1/8 av världens befolkning som står bakom västvärldens sanktioner mot Ryssland?
      NATO offrar det Ukrainska folket via ett proxy krig för att försvaga Ryssland militärt och ekonomiskt.
      Om det hade lyckats så skulle troligtvis den fega pappers tigern NATO anfallet Ryssland.
      NATO har inte en chans mot Ryssland militärt.
      I likhet med NATO:s artikel fem så har CSTO sin artikel 4.
      Ett WW3 med andra ord.

      12
      28
      • Herr Svamp – två var för sig mer än tillräckliga skäl:

        1. Därför att övriga 7/8 av världens befolkning är antingen analfabeter, lågbegåvade och/eller lever under förtryck och skiter i vad som sker på andra sidan jordklotet.

        2. Om 1/8 har en åsikt betyder det inte att någon har motsatt åsikt.

        I övrigt: vännen, Putin tigger vapen och soldater av Syrien, Iran, Belarus och Nordkorea, för övrigt de enda länder som stödjer honom! Är de en hundradel av jordens befolkning?

        31
        10
      • ”NATO har inte en chans mot Ryssland militärt”

        Ha ha ha….Du är en sinnessjuk marxist. Nato är fullständigt överlägsna. Ryssland är en efterbliven skithåla utan modern teknologi, ingenting annat!

        16
        2
  2. Ukrainas militära ledning sitter i USA och Davos (WEF) medan NATO genomför planerna.
    Finland och Sverige skulle för fredens skull fortfarande varit en Nordiska buffert zon mellan stormakterna.
    Nu är det Finland och Sverige som hotar Ryssland istället.
    Man kan inte skicka både vapen till Kiev regimen och bjuda in Nato att närvaro militärt i länderna utan man riskerar folkets säkerhet.
    Är det WW3 som Davos gänget vill uppnå?
    För det börjar bli oundvikligt om det inte stoppas snart.

    Scott Ritter
    ”Det är över. Ni förlänger bara Ukrainas lidande”.

    .https://nyheter.swebbtv.se/vasteliten-lever-inte-i-verkligheten-vill-kora-titanic-nar-baten-sjunker/

    17
    32
  3. Huvudsaken är att våra krigsbevarande paket gör ukrainare lyckligare och Ukraina bättre land att leva i, än vad de hade varit om västländerna bara hade låtit ukrainska regeringen falla för elva månader sedan.

    Grattis Ukraina och ukrainare.

    15
    34
    • Tråkigt att stödet behövs, men släpper vi fram Putin riskerar vi ett tredje världskrig och en ondskans revolution som inga goda människor vill uppleva.

      35
      17
  4. Ja Putin har lyckats med konststycket att överträda den civiliserade värden tolerransnivå när man börjar mörda befolkningen i före detta sattelitstater !!
    Resultatet kommer antagligen att bli att Ryssland splittras i mindre sattelitstater ! Vilket är lämpligt då det blir svårare attakerar grannarna om dom är större!!

    Det är istoriskt bevisat att om man delar upp en stat i mindre delar som Tyskland !!! Då blir det svårare att föra krig ! Och det värkar lämpligt att göra då med Ryssland ?den stora frågan är ju då Tyskland som nu är enat ? Är det igentligen lämpligt med tanke på alla jihadister som far runt i Europa mördar judar och dom som inte ställer upp mullornas anfallskrig

    29
    9
  5. Bra jobbat av Finland, med viss support av Sverige. Jag vill bara upplysa fascistpöbeln här, om att detta är finsk krigsmateriel som upphandlas i god ordning av skattepengar. Inga konstigheter utan ungefär samma metod som vi använder. I Ryssland är det helt annorlunda, där direktstyr despoten via sina oligarker. Funderar på var pöbeln får sina lögnaktiga argument ifrån, misstänker att jag vet.

    28
    12
    • Ja, Ryssland, Iran, Kina och Nordkorea borde ha ensamrätt på att tillverka vapen. Ingen ska kunna sätta sig upp mot dem!

      De har dessutom inga tvättade pengar, bara smutsiga…

      37
      15
    • Har du problem med att aktieägarna får utdelning på sina investeringar skulle jag rekommendera att du köper ett antal aktieposter själv i företagen.

      20
      7
    • Håkan, jag har aldrig sett att du klagar på de pengar kleptokraterna i Ryssland stjäl för det ryska folket.

      24
      11
      • Ryssland har hela tiden sedan landets bildande 1990 fått skydda sig mot plundrarna och stridstupparna i USA, och även mot vasallerna inom NATO.

        8
        21
      • Ja, slå de jävlarna på käften. De byggde NS1 och NS2 för att suga musten, äh gasen, ur Ryssland. Därför sprängde Putin skiten. Tack o lov! ❤️

        19
        7
  6. Ett märkligt dilemma. Å ena sidan vill vi inte ha krig å andra sidan vill vi hjälpa ett land i underläge.
    Kristersson och våra politiker har stakat ut vägen – med eller mot folkviljan?

    Kan det vara så att USA anser – och förmedlar – att Ryssland inte har resurser att utöka kriget? En pressad Putin kan ju ta till vapen som inte är önskvärda.
    Varför denna brådska att bli medlem i Nato? På några månader svängde plötsligt ”alla” politiker i Natofrågan – med Hultqvist i täten.

    31
    25
    • mangubben, kanske svängde svenska politiker och den svenska opinionen för att Putin hotade Finland och Sverige med militärtekniska åtgärder.

      24
      15
    • Vad då plötsligt?!? Den 23/2-22 var NATO-frågan en icke-fråga för de flesta svenskarna eftersom vi levde i en värld där världsledarna i och för sig var lite galna och egensinniga men inte bröt vissa väl etablerade konventioner eller regler.
      Den 24/2-22 gällde inte detta längre och risken för en invasion av svenskt territorium steg från: ”med största sannolikhet inte” till ”det kan ske imorgon”
      Vilket innebar för att skydda riket behöver vi gå med i NATO eftersom inget annat avskräcker Puttefnask i Kreml.

      18
      10

Kommentera