Tio åtalas för grovt sabotage mot blåljusverksamhet i Norrköping efter koranupploppen påsken 2022

TERRORISM. Åklagaren har väckt åtal mot tio ungdomar för bland annat grovt sabotage mot blåljusverksamhet på påskdagen förra året i Norrköping. Samtliga åtalade var mellan 15 och 17 år vid händelsen. Två av dem åtalas även för grovt våld mot tjänsteman.

Dömda för koranupploppen. 300 är identifierade och misstänkta och ser likadana ut

I likhet med våra tidigare åtal så är vår främsta bevisning ett omfattande filmmaterial som vi menar tydligt visar hur aktiva de åtalade varit genom att bland annat kasta stenar mot poliser som utsattes för stor fara genom de åtalades hänsynslösa agerande, säger kammaråklagare Thomas Ramstedt som är förundersökningsledare.

Vi har i dag flera domar från både tingsrätt och hovrätt som rör de så kallade påskupploppen på olika orter i Sverige. Vi menar att dessa domar tydligt visar att de händelser som vi nu åtalar bör bedömas som grovt sabotage mot blåljusverksamhet, säger kammaråklagare Johanna Eriksson Gruselius.

Detta är det tredje åtalet som rör händelserna i Norrköping under påskhelgen 2022. Ytterligare åtal mot minst tio misstänkta personer som har fyllt 18 år och som deltagit i påskupploppet i Norrköping bedöms väckas senare under våren.

Polis och åklagare valde tidigt att prioritera utredning av ungdomar som begått brott i samband med påskkravallerna i Navestad.

Det är av yttersta vikt att ungdomsbrottslighet utreds skyndsamt. Det sänder signaler till ungdomar och samhället i övrigt om att det är förkastligt oavsett ålder, att hindra myndigheter i deras myndighetsutövning och att inte respektera våra demokratiska spelregler. Jag blev ledsen och bedrövad när jag såg hur vuxna människor sida vid sida med ungdomar försvårade blåljuspersonalens arbete med att upprätthålla ordning och släcka bränder, säger poliskommissarie Jan Staaf.

Det är domstolen som beslutar när huvudförhandlingen ska genomföras. Dessa dagar är ännu inte fastställda. Mål som rör åtal mot ungdomar ska handläggas med förtur. Åtalet rör förhållandevis många personer och huvudförhandlingen förväntas därför bli omfattande.

Målnummer i Norrköpings tingsrätt: B 3260-22.

De åtalade lystrar till efternamnen:

 • Jamal, medborgare i Somalia och Sverige
 • Darin
 • Ayub, medborgare i Somalia och Sverige
 • Mohamad, medborgare i Syrien och Sverige
 • Hamza
 • Abdirahman, medborgare i Somalia och tolkbehov på somaliska
 • Josef
 • Ismael
 • Ammar, medborgare i Irak och Sverige
 • Mohamed, medborgare i Somalia och Sverige

Varje misstänkt är tilldelad varsin försvarsadvokat som ersätts av staten med 1 476 kronor i timmen plus moms. 1.845 kronor inkl. moms.

Om koranupploppen på bloggen…

-Pettersson konstaterar att samtliga över 50 st, åtalade och fällda, i koranupploppen påsken 2022, har namn som visar på rötter i muslimska länder.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Tio åtalas för grovt sabotage mot blåljusverksamhet i Norrköping efter koranupploppen påsken 2022

 1. Det skall ni intressant att se ? Det är troligt att det behövs krafttag för att skaka om det korruption i det juridiska systemet

 2. Eftersom det inte brändes något gammalt skräp på nämnda plats vid denna tid, så kan det ej heller ha handlat om några “koranupplopp”. Kanske var det som så att den UTEBLIVNA koranbränningen blev den tändande gnistan för RAMADAN-terrorn. För efter en månad med ramadan-indoktrinering hade nog imamerna och mullorna lyckats sätta tillräckligt med griller i mussarnas träskallar för att hatet, mot den hand som föder dem, skulle koka över. Mullornas islamistiska terror-predikande hetsar dessa zombier likt tuppfäktnings-slakt. Så blanda inte in Paludan i detta. De kunde lika gärna ha irriterat sig på vår s.k. demokrati, vår flagga eller det kristna korset.

  12
 3. -Pettersson konstaterar att samtliga har namn som visar på rötter i muslimska länder.

  ”Hit kommer massvis araber,
  en invasion av muslimer,
  ett aber men än värre,
  för de blir bara fler,
  och ej färre.”
  Här är en film om muslimsk demografi i Europa (7,5 min.):
  https://youtu.be/6-3X5hIFXYU

  10
 4. Ungdomar? Kriminella j.vla blattar som biter den hand som föder dem. Ut med packet, ni bidrar inte.

  17

Kommentera