Försvarsministern åker till Turkiet

NATO. Försvarsminister Pål Jonson (M) bekräftar att han kommer åka till Turkiet på inbjudan av den turkiska regeringen, det rapporterar SVT.

Turkiet vill köpa F-16 av USA och USA vill ha med Finland och Sverige i Nato.

Jag har fått en förfrågan från den turkiska försvarsministern att åka ner till Ankara och har för avsikt att göra det i slutet av nästa vecka.

Ska vi se din resa som att det här som har hänt med Erdogandockan inte har kastat alltför mycket grus i maskineriet?

Jag kan inte värdera det, jag uppskattar väldigt mycket att jag fått en inbjudan av försvarsminister Akar att åka till Ankara, och jag hoppas och ser fram emot att göra den resan i slutet av nästa vecka, säger han till SVT.

-Pettersson antar att det är en tillfällighet att Turkiet vill köpa 40 st F-16 plan av USA och att USA:s och Turkiets representanter nyligen träffades för att diskutera affären.

Försvarsminister Pål Jonson Bild: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Pål Jonsons (M) företrädare Peter Hultqvist (S) var vapenvägrare och har gymnasieutbildning. Jonson gjorde värnplikten som kustjägare och har en gedigen erfarenhet. Kort nedan…

 • 2009 Gästforskare vid NATO Defence College, Rom   
 • 2005 Fil.dr. (PhD) i krigsvetenskap, Kings College London 
 • 1999 Magisterexamen i Europapolitik, College of Europe Brygge 
 • 1997 Fil.kand. i internationell politik, Georgetown University 

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Försvarsministern åker till Turkiet

 1. Om nu Nato vill ha med Sverige så är det upp till natoländerna att komma överens sinsemellan . Inte vårat problem att medla mellan Nato och islamiska Turkiet ! Liknar en såpa värdig tv .
  Mvh Sjöström

  4
  1
 2. Apropå det här med utlämningar: var det inte en turk-skurk som Sverige ville ha utlämnad (“den turkiska röven” eller nåt sånt)? Hur gick det då?
  Tycker mr Jonson ska framföra att det räcker med trams nu och att vidare obstruktion bara kommer att försämra relationerna. Sverige har fått lida nog så mycket av migrantvågen 2015 som Turkiet nog inte är helt oskyldiga till.

  3
  1
 3. Glöm inte att Hultqvist var sosse att sedan kompetens saknades är vanligt inom det skrået . Och som sagt vi klarar oss utan Nato . Bojkotta allt islamiskt , rakt av . Lite fikon och dadlar kan vi importera .
  Mvh Sjöström

  11
  1
 4. Fjäska inte mer för turkarna.
  Bojkotta Turkiet som semesterland, skall det vara så svårt.

  19
  4
 5. Kan man ju undra vad Turkarna vill ha av oss nu, förutom alla dessa kurser.
  Pansarskott? Kanske ett par jas och några archer?

  11
  3

Kommentera