Sverige säkrare under ansökningstiden än innan

NATO. Natochefen Jens Stoltenberg sa i ett tal förra helgen att Nato skulle ingripa om Sverige hotas. Det gör Sverige säkrare, säger Henrik Landerholm, nationell säkerhetstrådgivare åt regeringen, i Ekots lördagsintervju.

Henrik Landerholm Bild: Ninni Andersson/Regeringskansliet

– Det är naturligtvis både politiskt och militärt förankrat i Nato och en tydlig signal om att vår säkerhet i den bemärkelsen är bättre än vad kanske många bedömare hade föreställt sig.

Landerholm menar också att Sverige generellt är säkrare än om man inte hade skickat in en medlemsansökan förra våren.

Vi är snarare säkrare som ansökarland än vad vi var före den 18 maj, säger Landerholm.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Sverige säkrare under ansökningstiden än innan

 1. Disk inom EU var om man skulle bilda en egen militärallians. Anfallskrig et gjorde att man inom EU sa, gör något. Konsekvensen för Ryssland blev att man skyndade på NATO ansökningarna och la EUStyrkan på is. Putin skulle stoppa NATOs utbredning.
  Landerholm har jag träffat under min tid som aktiv i M på lokalnivå.
  Googla honom! Han och hans familj är mycket insatta och kunniga. Han tar gärna en disk utan slagord. Bra val.

  9
  13
 2. Personligen är jag lättad över att mer än tvåhundra år av politisk lättja och nationell osäkerhet är över. Det har tärt på psyket att ligga i fosterställning under sängen under hela vuxna livet. Det är sannerligen befriande att verklighetens folk har tagit kommandot och inte överlåtit frågan till politruker och politiska tjänstemän.

  OBS! Ovanstående text kan innehålla spår av ironi.

  Henrik Landerholm är den typiske politiska broilern omvandlad till “tjänsteman” och “ämbetsman” och hade inte befunnit sig där han befinner sig genom vänskapskorruption. Artikeln på Wikipedia är belysande. Visserligen lutar Wikipedia dikt babord men det finns fakta där som kan vidimeras och det pekar mot en Reinfeldt-/Kristersson-kopia fast inte lika “framgångsrik”. Ett citat; “Landerholm är nära vän med statsminister Ulf Kristersson alltsedan årskurs fem i skolan.” https://sv.wikipedia.org/wiki/Henrik_Landerholm

  14
  5

Kommentera