Kristendomens död i Betlehem

av Raymond Ibrahim

Efter att ha noterat att det “har förekommit en anmärkningsvärd ökning av religiöst motiverade attacker av palestinska muslimer mot kristna i Betlehem” tar en rapport från den 21 november upp följande exempel: För lite mer än två veckor sedan anklagades en muslimsk man för trakasserier av unga kristna kvinnor vid Förfädernas ortodoxa kyrka i Beit Sahour i närheten av staden Betlehem. Strax därefter attackerades kyrkan av en stor grupp palestinska män som kastade stenar mot byggnaden medan församlingsmedlemmarna tog skydd inomhus. Flera församlingsmedlemmar skadades i attacken.

Varför är förföljelse av kristna i Betlehem och andra områden som styrs av Palestinska myndigheten så orapporterad eller underapporterad? “Attackerna som utförs av muslimer mot kristna ignoreras ofta av det internationella samhället och media, som bara verkar göra sin röst hörd när de kan hitta ett sätt att lägga skulden på Israel”, enligt journalisten Khaled Abu Toameh. På bilden: Födelsekyrkan i Betlehem. (Foto av Hazem Bader/AFP via Getty Images)

Palestinska myndigheten, som ansvarar för säkerheten i området, gjorde ingenting.

I oktober sköt oidentifierade väpnade män mot Bethlehem Hotel, ägt av kristna, efter att ett filmklipp på sociala medier kopplade hotellet till en uppsättning kartongfigurer föreställande en davidsstjärna och en menorah. (…)

Inga gripanden gjordes i samband med skjutningen.

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Kristendomens död i Betlehem

 1. Islamism o fascism två sidor av samma mynt!

  Vilket samhälle vill vi ha? Ett öppet med jämställdhet, frihet, innovativt, fredligt eller vill vi ha ett socio kulturellt efterblivet där IQ inte överstiger 80 och där kvinnor INTE har något värde?

  Vad tycker tex de god o skenheliga feministerna som INTE protesterar mot det islamistiska våldet pga att (SD) är negativa till islamismen o fascismen??

  30
 2. Dags att prata med SD om hur vi ska dra in bidragen till PLO/ “Palestinska myndigheten” och istället ge dem till de kristna organisationer som finns i området.

  38
  • Borde inte vara något att ens diskutera. Av vilket skäl har Sverige behov av att ha någon slags relation till detta terrorland? Till skillnad från andra vidriga regimer finns det ju inte ens pengar att tjäna. Är det 40-talsiternas 68-nostalgi som spökar? I ett halvt sekel har de drömt om sitt fantasipalestina som aldrig kommer att bli annat än ett av arabvärldens värsta platser.

   16
   • Att vi måste betala miljarder i bidrag till araberna i de ockuperade områdena i Israel är Partiets fel. Det är Partiet som bestämt att våra skattepengar ska gå dit.
    Sossarna sin vana trogen spenderar våra skattepengar för att stödja terrorister och socialistiska diktaturer runt om i världen.
    Tar vi bort alla bidrag som går till socialistiska eller islamiska diktaturer samt terrororganisationer runt om i världen så ligger det svenska biståndet på knappa 10 miljarder per år, om ens det.

    16
 3. Muslimerna med sitt primärprocesstänkande passar bättre i Afrikas djungel än i civiliserade länder.

  32
  1

Kommentera