Teslakunder i Kina: ”Ge oss pengarna tillbaka”

ELBILAR. Över 200 Teslakunder samlades vid bolagets lokaler i Shanghai under lördagen för att protestera mot den senaste rundan av prissänkningar. De menar att de betalat för mycket för sina bilar och kräver egna rabatter. Det skriver Reuters och rapporterar att inlägg på sociala medier antyder att liknande protester pågår i städer som Chengdu och Shenzhen. I en video, vars äkthet nyhetsbyrån inte kunnat verifiera, hörs folkmassan skandera ”ge oss pengarna tillbaka, returnera våra bilar”.

Tesla Model 3 tillverkade i Shanghai, Kina

Fredagens prissänkningar innebär att Teslas bilar nu är mellan 13 och 24 procent billigare än de var i september. De är samtidigt uppemot 40 procent billigare än i USA.

Analytiker kopplar de kapade priserna till att Teslas försäljning i Kina – som stod för en tredjedel av all försäljning 2021 – backade i december. Fordonsanalytikern Bill Russo konstaterar att konkurrensen är hårdare i Kina än någon annanstans, skriver Reuters.

Utvecklingen oroar marknaden och aktien föll över 8 procent i veckan. På fredagen inledde aktien brant ner på nyheten men vände sedan upp och stängde på plus.

-Pettersson har sett utvecklingen förr, 1970 kostade en färg-tv runt 4000-5000 kronor vilket motsvarar 30.000 till 40000 kronor idag och för dessa pengar får du en jätte-TV med en enormt bra bildkvalité. Dessutom fick man betala en extra avgift för innehav av färg-TV. Det kanske vore något för elbilsägande?

Mobiler, datorer, kameror och mycket mer har gått åt samma håll, lägre priser efter en kort dit eller en mer avancerad modell för samma pris. Elbilsägare får nog räkna med samma utveckling plus att andrahandsvärdet kommer att sjunka som en sten. Vem vill betala för en elbil med ett batteri som är på upphällningen?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Teslakunder i Kina: ”Ge oss pengarna tillbaka”

 1. Man slutar inte att häpna över folks enorma dumhet, det verkar inte vara någon ände på hur korkade och lättlurade vissa människor är!
  Hur kan någon köpa en batteribil av egen fri och otvungen vilja?
  Helt ofattbart.

  Den dag en batteribil kostar 150.000:- och med en räckvidd på min. 75 mil i 25 graders kyla och mörker, samt en batteri-livslängd på minst 30.000 mil, då kanske jag också köper en.
  Men allt annat är bara ett idiotiskt påhitt och provisorium för att lura dumma människor!
  Fram tills dess så kör jag med förtjusning min Volvo från 1985 och njuter stort och otvunget av välbehag av koldioxidutsläppen som både vi människor, djuren och naturen mår så bra utav!

  44
  • Ja, det är väl mest miljöpartister och sossar som köper skiten……
   Dom begriper inte bättre….

   11

Kommentera