Prisad Vivallabo häktad för koranupplopp

BROTTSLIGHET & INVANDRING. “Örebroaren” Hani Bilal Madi, 20, har fått flera priser för sitt arbete med ungdomar mot kriminalitet i stadsdelen Vivalla, Örebro. Efter koranupploppen var han i Sveaparken och städade samt delade ut blommor till grannarna.

Hani befarar att upploppen under påskhelgen kan spä på folks fördomar om både muslimer, ungdomar och invandrare i området.

Fördomar som inte har något med verkligheten att göra.

Faktum är att många ignorerade Paludan. Många av oss som bor här omkring stannade hemma. Flera boende försökte minimera våldet och ställde sig som en sköld mellan polis och demonstranter för att färre skulle skadas, sa Hani då.

Hani Bilal Madi har bland annat varit ordförande för föreningen For the people i Vivalla. Han tog initiativ till en städdag efter upploppen i Sveaparken och köpte blommor för att dela ut till boende. Foto: Privat

Nu är Hani Bilal Madi häktad – misstänkt för att själv ha deltagit i våldsamheterna under kravallerna. Han förnekar brott och bestrider de särskilda häktningsyrkandena. Han begär att bli försatt på fri fot, säger Andreas Hahn, mannens försvarsadvokat.

Åklagaren anser sig ha ordentliga bevis för att lagföra herr Madi och han häktas på sannolika skäl – den högre misstankegraden. Brottsrubriceringen är grovt sabotage mot blåljusverksamhet med bland annat stening av polis.

Under flera år har Hani Bilal Madi med hjälp av SVT med flera media och en rad organisationer lanserat sig som en god invandrarkraft med en drivkraft för att förmå andra invandrarungdomar i Vivalla att lämna brottets bana och hitta hederlig försörjning. För detta har han fått flera priser och även stipendiepengar, bland annat en halv miljon kronor av Wallenbergsstiftelsen förra året.

Så sent som i november utsågs Hani till ”Årets unga förebild” för sitt arbete i föreningen ”For the people” (FTP) i Vivalla. I motiveringen nämndes bland annat att han tog initiativ till att städa upp Sveaparken efter långfredagens våldsamma koranupplopp av muslimska invandrare.

Hani Bilal Madi har en skattefinansierad anställning hos Örebro kommun med arbetsbeskrivningen att jobba med projektet ”Min karriär” som går ut på att hjälpa unga kriminella invandrare att lämna brottets bana och komma i arbete. Inblandade i projektet är också föreningarna ”Partnerskap Örebro” och ”Trainstation”.

-Pettersson hoppas att om Hani döms, att han tas ifrån sitt svenska medborgarskap och skickas till ett muslimskt land…

Sammanlagt har 42 personer hittills frihetsberövats för brott begångna i samband med korankravallerna i Sveaparken, Örebro. I ett antal fall har dom fallit med påföljder på mellan fyra och sex års fängelse. Fler domar väntas men i flera fall har identifieringen av de muslimska invandrarbrottslingarna försvårats av att de uppträtt maskerade när de attackerat polisen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Prisad Vivallabo häktad för koranupplopp

 1. https://www.expressen.se/tv/nyheter/17-arig-tjej-attackerad-var-opassande-kladd/
  Titta på länken ovan från dagens X-pressen,och även ni som aldrig besökt arabvärlden får en sann bild,hur långt dessa kameldrivare o beduiner kommit i vår historia….
  Lägg där till,det dagligen eviga vrålet från deras “böneutropare” ,och ni inser att vi i väst haft tur vid födseln….Att sedan “våra” folkvalda är så efterblivna,att man importerar dessa figurer,är ju mer än beklagligt.

  21
 2. En ulv i fårakläder. Återigen blir svenskar lurade av islam och dess sektmedlemmar. När skall vi släppa vår troskyldighet? Vi blir blåst av vänstermaffian och deras islamvurmeri!

  46
 3. Brukar ju jämföra nya Absurdien med Tyskland.där liknande mörkningar från PK-media sker. Nu till nyår då kravallerna brukar nå höjdpunkterna,har man från tidningarnas sidor börjat skriva sanningen,om vilka som ligger bakom.
  De enda som fortfarande söker mörka,att det handlar om importerade kameldrivare,kannibaler och andra komiska arter,är deras ARD. Motsvarigheten till SVR-TV.
  Socialisterna/Gröna o. Kommunisterna i Berlin som styr genom mygel vid senaste röstningen, (som nu måste göras om 12 Februari) har hamnat i en svår sits. Hoppas nu att de sovande folket läser vad som händer o sker,av deras “gulliga invandrare”…

  37
  • Efter Sylvester (nyår) för några år sedan när stora grupper av MENA-Afghaner körde Tahararush på torget utanför Hbf o Domen i Köln flyttades dessa “grupperingar” till mindre städer nära gränserna till Polen och Tjeckien. Dessutom fick de heller inte resa hur som helst utanför “sitt” område. Hoppas att ni även kommer ihåg kravallerna i Chemnitz något år senare när “frustrerade” babbar drabbade samman med de vanliga invånarna.

   Varför på gränserna mot Polen och Tjeckien då ? Jo, för att i dessa länder vågar de sig inte in i ! Än mindre ställa till jävelskap i ! I både Polen och Tjeckien finns “Omon” vilket är speciella polisstyrkor och INTE någon “dialogpolis”

   43
   • G Gunnar:
    Problemet är ju likartat med vårt…
    I Berlin lyckades polisen fånga c:a 150 av de utländska drägget under natten. Men redan dagen efter blev dessa fria,att tåga ut och fortsätta sin inövade kriminalitet,i sina resp. stadsdelar !!
    Med sådana “straff” lär dessa inte lära sig vett o ordning,eller hur man uppför sig i civiliserade länder.

    22
    1
   • Stenbock: Jag satt och funderade på vilka som är naivast i Sverige i kedjan media – domstol – lagstiftare/politiker. Nu förstår jag av ditt inlägg att det även finns goda relationer till motsvarande kedja i Tyskland.

  • ”Han är en god muslim som följer sharia och ljuger för de otrogna”, skriver Niklas R.
   Det kallas för ”Taqqiyya”, (laglig lögn) och är en muslimsk, laglig dispens från sanningsplikt gentemot icke-muslimer och deras myndigheter, t.ex. de ”otrognas” polis och domstolar. Den här dispensen från sanningsplikt kommer till användning i många fall, vid asylansökningar, tillåtelser, hemställan, begäran och särskilt i förhandlingssituationer med offentliga myndigheter.
   Här finns mer att läsa om islams begrepp ”Taqqiyya”, hur muslimer ska använda sig av lögn, så att det blir till fördel för dem själva:
   https://www.danskkultur.dk/folder/Taqiyah_svenska.pdf

   24
   • Taqqyia är bara en typ av lögn som muslimer ska använda. Det finns ett övergripande begrepp som används inom sharia om den obligatoriska lögnen som täcker alla typer av lögner muslimerna ska använda.

    4
    2
 4. “Fördomar som inte har något med verkligheten att göra” Verkligheten bevisar ni
  dagligen med att skjuta ihjäl varandra och andra?

  50
 5. Återigen visar Islam upp sitt fula hycklande… när ska vi förstå att det är två diametralt skilda världar? En muslim anser sig inte begå något dåligt när denne bedrar, lurar eller dödar ”kufar”. En muslim döljer sig i ”demokratins namn” tills dess dom kan ta över. Islam är totalitär. Vi är ”haram” och skall bekämpas. I 30 år har jag varnat… i 30 år har jag fått glåpord. Jag som större delen av mitt liv arbetat i mellanöstern och sett förföljelse av kristna och judar… Malmös judar har flytt… 50% av invånarna är nu muslimer… S skanderar ”krossa sionismen, leve Palestina” Jag säger… terrorstämpla Palestina och Islam. De har inget i vårt land att göra. Islam = UT NU

  75
  • Peter de Mander
   Vad tillförde din kommentar, liknande kan läsas på bloggen vareviga dag. Du har varnat i 30 år, det har inte hjälpt.
   “terrorstämpla” hur skall det fungera, verkar orealistiskt och till vilken nytta.

   1
   27
 6. Folk, som pratar om fördomar mot muslimer har i sig tunga fördomar mot de, som på allvar inte vill ha en inblandning av Islamism i samhället. Det räcker bra med att den kristna tron en gång i tiden lade grunden för vårt nuvarande demokratiska samhälle och dess lagar. Demokrati betyder att man följer lagen om bl.a. att det står var och en fritt att utöva valfri religion och att ha vilka politiska åsikter man vill, så länge man inte förstör eller skadar någon. Förvisso på både ont och gott, men för tillfället finns inga bättre alternativ. Islam är en totalitär rörelse och ska inte stödjas ekonomiskt med bidrag av svenska myndigheter, vilket nu är fallet och förmodligen ett brott.

  57
  • Lögntrutens dryga uppsyn gör mig lätt illamående.Svenskar har alltid ansetts som ärliga och arbetsamma ute i världen.En sådan här typ ska inte kallas Svensk eller “Örebroare “.Det epitetet har han inte gjort sig förtjänt av….

   45
  • Ett praktexempel på muslimska hycklare som kan lura svenskarna. Har han hunnit bli o kramad av sossarnas stadsminister.

   42
   2
 7. Låt INTE de sk “goda” islamisterna lura er!

  Islamism och fascism bygger INGA goda och framgångsrika samhällen!

  Det är viktigt att visa att vi INTE vill ha eller tolererar islamism och fascism i Sverige!
  Låt dem kalla oss rasister eller bruna eller vad som helst. De har inga andra argument och de förtjänar inget annat än en riktig spark i baken.

  Hoppas nu att åklagare och domare vågar gör sitt och ser till att dessa vandaler straffas med långa fängelsestraff och UTVISNING!

  Sverige behöver INGA socio kulturellt efterblivna.

  78
  1
  • Ha ha ha, ja dessa naiva och lättlurade politiker och andra i Sverige, det finns det för många av. Allt är möjligt i dårhuset Sverige.

   66
 8. Å på rad står de frälsta sossarna och naiva vänsterfolket och bugar och bockar och förmedlar lögnerna till den betalande allmänheten .
  Och drar ner landet ännu en bit i skiten .
  Det krävs lite annat än bara ljug och blå dunster att få bukt med 45 års misskötsen av Konungariket Sverige .
  Men TIDÖ är lösningen .

  70
  2

Kommentera