”Svensken” Nathan Benoitsson dömd för folkrättsbrott

ISLAM. En 44-årig man har dömts av Blekinge tingsrätt, mål 2759-21, för folkrättsbrott begånget år 2012 under den väpnade konflikten i Syrien.

Nathan Benoitsson, svensk enligt Expressen. Bild: Polisen

Gärningen har innefattat att tillsammans och i samförstånd med andra posera, låta sig fotograferas och filmas med döda eller svårt skadade kroppar samt göra segertecken och uttala sig nedsättande, i syfte att materialet ska spridas som krigspropaganda på internet.

Tingsrätten har bedömt att agerandet utgjort en svår överträdelse av den internationella humanitära rätten samt att begreppet ”svår överträdelse” såsom det förekommer i 22 kap. 6 § brottsbalken i sin lydelse före den 1 juli 2014 inte är att likställa med begreppet ”svåra överträdelser” som förekommer i Genèvekonventionerna och dess Tilläggsprotokoll I.

Påföljden har bestämts till fyra månaders fängelse. Tingsrätten har vid straffmätningen i mildrande riktning tagit hänsyn till att lång tid förflutit sedan brottet begicks.

Rätten är enig i sin bedömning.

-Pettersson tycker straffet är löjligt. ”Svensken” anslöt sig till Islamska staten, IS, bara det borde räcka för att ta det svenska medborgarskapet ifrån honom och en enkelbiljett till Assad i Syrien.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “”Svensken” Nathan Benoitsson dömd för folkrättsbrott

  1. Bherlin Gildo är hans ursprungliga namn och ”lät sig fotograferas och filmas stående med foten vid ett avhugget huvud”, skriver olika media. Då undrar man, hade han karvat av det själv? Han kom från Filippinerna till Sverige 1992, skriver Expressen. Kanske släkt med huvudjägare, som den här mannen från den filippinska stammen ”Bugkalot”, – en stam av f.d. (?) huvudjägare, och han säger i videon att på ön Mindoro ”finns det folk som äter turister, och bäst smakar en manlig fet turist från Amerika”.
    https://m.youtube.com/watch?v=3t84FtqAzv0&t=163s

  2. Om straffen ska kortas i förhållande till tiden som passerat sedan gärningen så kan man anta att Palmes mördare döms till en hundring i böter med tanke på hur lång tid som gått.

  3. Rättssystemets motto

    ”Allt stöd och skydd av förövare. – offren får andra bekymra sig över”

    Vad är det för samhälle som håller på att växa fram?

    Var det verkligen detta vi röstade för?

    13
  4. Sedan kan han skickas tillbaka till Syrien och ställas inför rätta där för sina brott mot det syriska folket.

    42
    2
    • Han nog lika lite syrier som svensk. Ser ut att ha ett mer centralasiatiskt ursprung.

      Det är väl extremt sannolikt att han gjort mycket mer än posera på bilder.
      Om en ”svår överträdelse” endast ger 4 månader, vad ger då en överträdelse av normalgraden? Fyra minuter i finkan eller…

      Staten kanske borde öppna expressfängelser? De hinner ju knappt komma innanför dörrarna innan muck.

      14
  5. Hade han varit ”riktig” svensk, hade straffet varit livstid, oavsett hur längesedan det är sedan brottet begicks. Det finns ingen preskriptionstid för mord.
    Det är i grunden nedvärderande för svenskar, att behöva blandas med dessa lågtstående djurarter, som dessutom ges mänsklig status!

    43
    1
  6. Hallå Expressen, på vilket sätt är denna man svensk?, han är svensk medborgare, Ja, men absolut inte svensk och det kommer han aldrig att bli heller.

    48
    1
  7. Svensk? Fyra månader för mord? Rättsväsendet har helt spårat ur. Golvet i straffskalan borde vara 12 år.

    55

Kommentera