Fyra eritreanska gruppvåldtäktsmän slipper utvisning

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Fyra eritreaner genomförde en grov och rå överfallsvåldtäkt på en 40-årig kvinna i Flemingsberg i Huddinge kommun söder om Stockholm i slutet av juni 2022. Kvinnan våldtogs inte en gång utan två gånger under samma dygn och dessutom av samma gärningsmän. Den första våldtäkten begicks tidigare på dagen i en hiss på Flemingsbergs station av två av de eritreanska männen, båda i 35-årsåldern. Vid tillfället ska dessutom en av männen ha ringt efter en tredje man och gett honom i uppdrag att hålla vakt utanför hissdörren medan våldtäkterna pågick.

Med våldet tog inte slut i hissen på Flemingsbergs station. Redan samma natt förde de fyra männen bort den berusade kvinnan till ett skogsparti utanför Flemingsberg. Där sparkades kvinnan omkull och våldtogs igen – nu av alla de fyra etrianska männen. Enligt åklagare Axel Frick hade männen, som alla är medborgare i Eritrea, utnyttjat både sitt numerära överläge och det faktum att kvinnan var berusad och rädd för att kunna fullfölja sina avsikter.

Gruppvåldtäkten i skogen filmades samtidigt av en av männen, en handling som åklagaren såg mycket allvarligt på. De fyra männen var från Huddinge, Vallentuna, Sandviken och Motala.

Gruppvåldtäkterna mot den 40-åriga kvinnan betraktades av åklagaren som synnerligen grova. ”Gärningsmännen hade visat en särskild hänsynslöshet och råhet” eftersom de inte bara hade begått två grova gruppvåldtäkter. De hade också filmat en av våldtäkterna. En annan försvårande omständighet var att den kvinna de utnyttjade befunnit i en särskilt utsatt situatiion.

Idag, tisdagen den 3 januari 2023, kom domen mot de fyra eritreanerna från Södertörns tingsrätt. Straffen blev måttliga. Tre av männen dömdes till fem år och sex månaders fängelse för grov våldtäkt. Den fjärde mannen dömdes till fängelse i två år och tre månader för våldtäkt.

De fyra eritreanerna har gjort sig skyldiga till synnerligen grova och hänsynslösa våldtäktsbrott mot en värnlös kvinna. Bara gärningen som sådan kvalificerade för utvisning. Dessutom hade männen rymt från Etitrea för att slippa militärtjänstgöring där. är det verkligen ett skäl till att få asyl? Av vilket anledning ska Sverige gulla med personer som dels flyr från militärtjänsten i hemlandet, dels begår grova och allvarliga brott när de kommer till Sverige?

Huluf Kindeya Gebremariam (27) och Seare Measho Redae (29), kom till Sverige under covidpandemin 2020 trots reserestriktioner och båda beviljades uppehållstillstånd samma år.

33-årige Haileab Ghebre Weldemichael, som endast har och haft tidsbegränsade uppehållstillstånd, och 35-årige Mihretab Haile Gebrehiwt som har permanent uppehållstillstånd. Båda kom till Sverige 2014.

-Pettersson hoppas åklagaren överklagar, afrikanerna ska hem. Går inte det så får vi kalla in Anders Gustaf Dalman igen…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Fyra eritreanska gruppvåldtäktsmän slipper utvisning

 1. Det spelar ingen roll vem det är som sitter vid makten. Det är den djupa staten med sitt PK-tänk som styr Sverige. Att dessa inte utvisas är makabert. Varför skall Sverige vara en soptipp? Snart kanske man tvingas söka asyl i Danmark. Jag har knappt 20 km dit.

  18
  • De är kvotflyktingar och hämtas på plats av migrationsverket som särskilt skyddsbehövande. VIP från dag ett😳😡

   21
   1
   • .. det mest elementära (!) “skyddsbehovet” torde vara en kondom .. (no pun)

    6
    2
 2. Ja detta är koncekvenserna av vilka man röstar fram till att styra Sverige, dom som
  styrt landet tillsammans med andra skitpartier sätter sina egna att döma i Tingsrätterna
  i första hand, och dom måste ju försöka att lindra skadorna för dom sjuklingar som
  släppts in i landet utan kontroll!

  22
 3. Man blir såå upprörd ja, och det händer hela tiden. Om åklagaren yrkar på utvisning måste det ju vara möjligt, annars skulle de inte göra det. Tyvärr landar oftast beslutet i domstolen att de får stanna – nu senast för att de stackars våldtäktsmännen smitit från värnplikt i Eritrea och då kan man ju inte skicka tillbaka en sån våldtäktsman om det finns en risk att han skulle straffas för det! Totalt mot alla former av respekt för brottsoffrets mänskliga rättigheter!

  26
 4. Man blir så upprörd. Kan knappt läsa om sånt här. Vad ska vi med dessa as till? De kommer aldrig att göra något vettigt någonsin. Vad säger de där kräken som blev upprörda av Jomsthof förra veckan? Nä! Fy fan.

  44
  • Den som blev mest upprörd var väl “sotnacke” som varit ledare på Advokatsamfundet,
   och det säger en hel del om tillståndet.

 5. Många tycks inte fatta att politiker ej kan,och ska inte lägga sig i domstolsbeslut. För vi är en demokrati. För att få er vilja fram,flytta t ill Ryssland.

  Domar skall baseras på vad lagen stipulerar, lagen måste vara tydlig vid straffvärde av xx månader skall utvisning dömas. Vad anser expertisen, vilka siffror ska bytas mot mina kryss?

  16
  8
   • Sjutton åxå . Nu njuter skenfeministerna Fru Ramberg och Frits igen .
    Påhejad av Morgan och Strandhäll
    Och Miljöpartiet ser det som en framgång för sin invandringspolitik.
    Nu väntar vi på den nya Regeringens svar på problemen Sossarna har skapat .

    10
    2
  • Regeln bör vara att vid fängelsestraff ska detta omvandlas till indraget medborgarskap (om personen har dubbla) och utvisning på livstid (samt internering tills utvisningen genomförs). Det finns ingen anledning att betala 3000 kr/dygn för någon som ändå ska skickas hem. Vid korta fängelsestraff om några månader bör det finnas vissa möjligheter till undantag.

   27
 6. Jag blir så otroligt upprörd så jag nästan inte kan skriva. Hur kunde dessa bestar få uppehållstillstånd av migrationsverkets aktivister och hur kan de få stanna i mitt Sverige? Fattar knappt hur lågt rättsväsendet har sjunkit. Jag säger det igen! Negrer gör sig bäst i Afrika!

  58
 7. Rättsrötan sprider sig!

  Vilken etnisk svensk litar längre på rättssystemet? JAG GÖR DET INTE!!

  66
 8. NU ÄR DET FAN PÅ TIDEN ATT RÄTTSVÄSENDET SKÄRPER SIG !!!

  Sluta mesa Strömmer… bort med PK nämndemännen och alla batikhäxor i rättsväsendet och skicka ut monstren oavsett vilken påföljd de kan tänkas få… här ska dom INTE vara.

  NEJ UT!

  71

Kommentera