Bidenadministrationen och tvåstatsillusionen

av Bassam Tawil

Bara dagar efter att USA:s statssekreterare Antony Blinken återigen bekräftade Bidenadministrationens engagemang i “tvåstatslösningen” svarade palestinierna med att upprepa sitt avvisande av idén och deras stöd för mer terror mot Israel.

Resultaten av flera opinionsundersökningar, inklusive den senaste, visar vad de flesta palestinier vill: Döda fler judar och förinta Israel. Hamas stigande popularitet bland palestinierna är ett tydligt tecken på att de flesta av dem identifierar sig med islamistgruppens mål; att utplåna Israel. På bilden: Väpnade Hamasmän paraderar på lastbilar med raketer på en gata i Khan Yunis, södra Gazaremsan, den 27 maj 2021. (Foto av Thomas Coex/AFP via Getty Images)

Den palestinska reaktionen framkom genom en opinionsundersökning som publicerades den 13 december av Palestinian Center for Policy and Survey Research och uttalanden av den palestinska islamistgruppen Hamas som styr Gazaremsan.

Opinionsundersökningen visade att 69 % av palestinierna tror att “tvåstatslösningen inte längre är praktisk eller genomförbar. Ytterligare 72 % tror att chanserna till skapandet av en palestinsk stat vid sidan av Israel under de kommande fem åren är små eller obefintliga.

Kort sagt säger palestinierna till Blinken och Bidenadministrationen att de kan fortsätta drömma om tvåstatsfantasin så länge de vill, men att de föredrar “väpnad kamp” och terror framför fredsförhandlingar med Israel.

Läs vidare

11 thoughts on “Bidenadministrationen och tvåstatsillusionen

 1. Niklas R , vart kommer judarna i Israel ifrån ? Ska de också flytta hem ?
  Hälsningar Sjöström

  2
  1
 2. Problemet är olja så länga USA spelar med dom arabiska terrorister . Kommer inget att hända särskilt inte sen Putin vridit av gas kranen ? Det är ju inte otur att Putin köper drönare av Iran ? Lika lite som den enda säljbara varan i Ryssland råkar vara energi i olika former?
  En två stats lösning förordar ju alla på och den idén ger ju USA kontroll över energimarknaden.. det är bättre med en en stats lösning där Israel får möjligheten att ge igen för den arabiska fadäsen under ww2

 3. Så länge som konflikten är frusen (som nu), så sitter Hamas säkert i Gaza och PLO säkert på Västbanken. Båda grupperna kan fortsätta fylla ledarnas bankkonton i Schweiz med västs skattepengar. Det är märkligt att de arabiska bröderna med stora oljetillgångar inte ödslar en krona på sina palestinska kusiner, istället är det vi i det hatade väst som står för fiolerna.

 4. De borde kunna bo tillsammans i en stat. Bara viljan fanns, det judiska och palestinska verkar vara viktigare för dem. Det är inte den judiska och muslimska religionen som styr, det är människorna som bor där.

  3
  4
  • Ja, tänk vilket mångkulturellt mönstersamhälle de skulle bli. DN skulle säkert älska det, precis som de gör med mångkulturella Sverige.

 5. Palestinierna är generellt väldigt islamistiska , att acceptera fred och harmoni med dessa “otrogna hundar , grisar , apor och åsnor” som enligt islam INTE är riktiga människor gör att palestinierna visar svaghet och aldrig kan komma till sin gud och de 72 nymferna då de dör !

  Att bryta löften till en icke-muslim är absolut inget brott . . Det är snarare bra då det visar “vem som bestämmer” av de två !

  En gift muslimsk man är inte otrogen mot sin fru om han våldtar en icke-muslimsk kvinna eftersom icke-muslimer (som sagt) inte är riktiga människor !

  Kolla igenom islams texter , det ger en bra insikt i vad man kan förvänta sig !

  Ps: Det lär finnas en gammal pågående diskussion om varför deras gud Allan skapade djävulen , det slutgiltiga svaret har imamer a inte kunnat komma på ännu efter många många år . . Men det finns en förklaring !

  Det är djävulen som skapade islam , se bara hur muslimer behandlar varandra och kallar det “gudomligt rättfärdigt” då de t.ex mördar varandra !

  10
  1
  • Peter.
   Finns många planeter de kan erövra, så kan de slåss bäst de vill och komma till de 72 russinen som de tror existerar, säger ju allt..
   Resan betalar de själva självklart.
   Om något är genomruttet så är det islam, stackars fyraåringar som indoktrineras redan i så ung ålder.

   https://youtu.be/Dt1VR3UJydw

 6. Tvåstatslösningen genomfördes för hundra år sedan och araberna fick Jordanien.
  Alltså kan Israel med gott samvete ge muslimerna valet lämna Gaza, Judéen, Samarien och Östra Jerusalem innan vi jämnar områdena med marken. Dessa muslimer kan och ska flytta till Jordanien alternativt sina hemländer då de flesta av dem kommer från Egypten, Syrien, Saudiarabien, Irak, med flera.

  11
  2
 7. För de rättrogna finns bara en sort av människor som är berättigade till att existera, de själva.
  Alla andra är orena och skall endera slaktas eller konvertera till en andra klassens medborgare vilka är som slavar och betalar en extra skatt.
  Här kan vi tala om herrefolk” vilka kom bra överens med Hitler.

  15
  • Dom vill inte ha fred. Låt dom klara sig själva. Vi har inte med det att göra och kan inte göra nåt åt det. Varför ska vi lägga oss i allt överallt. Fokusera på kriget i vår närhet istället. Det kan påverka oss om det utvidgas

Kommentera