Asylsökande på turkiska listan – riskerar utlämning

NATO. Minst 13 personer som Turkiet vill se utlämnade för att godkänna Sveriges Natoansökan saknar svenskt medborgarskap, visar en genomgång som Sveriges Radio har gjort. Därmed löper de större risk att faktiskt lämnas ut.

Flera är också asylsökande utan uppehållstillstånd, vilket gör att risken ökar ytterligare, förklarar Mark Klamberg, professor i folkrätt.

För att personer som saknar medborgarskap ska kunna utlämnas krävs att de har begått gärningar som är kriminaliserade i båda länderna. Personer som har uppehållstillstånd kan inte heller utlämnas för politiska brott, men för personer utan uppehållstillstånd är läget annorlunda.

Det finns ingen motsvarande sådan stark regel när det gäller asyllagstiftningen, säger Mark Klamberg.

-Pettersson undrar varför turkar söker asyl i Sverige. Jag tvivlar på att vi är första fredliga land för flyktingar från Turkiet.

För övrigt tycker jag Sverige ska be Turkiet dra någonstans. Nato och utvisningar borde inte blandas ihop.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Asylsökande på turkiska listan – riskerar utlämning

 1. Men å andra sidan är det något problem? Enligt information som deligivis mig så är alla som sjuter på turkarna och jihadister väldigt välkomna till Grekland där behöver man en förstärkning mot erogans krigföringen mot Europa. Och det är ju så att så länge turkarna är kvar i NATO finns det ju ingen orsak att gå med och sprida terrorister i Europa det är fullt tillräckligt med Putins framfart i dom svenska kolonierna?

 2. Är mest kurder som söker asyl + en och annan ljugande arab som redan tidigare flytt och redan bor i Turkiet som vill ta sig vidare till Europa. Tyvärr inte för den västerländska demokratin eller för att arbeta hederligt.

  Många här i Europa, även nationalister verkar tro gott om kurder. Att de är sekulära och bara för att de hatar turkar och araber så är de automatiskt våra vänner. Det är inte sant. Kurder är som iranska zigenare. Ännu värre alla som tycker synd om kurder för att de är förtryckta. Fråga bara en syrian/assyrier om dessa stackars förtryckta kurder.

  En syriansk/assyrisk kollega berättade hur kurderna gör sig impopulära hos både turkar, araber, kristna och alla de kommer i kontakt med. De skövlar, vill ha och försöker ta det som inte är deras. Lite som zigenarna alltså fast de pratar ett persiskt språk.

  För min del får gärna kurder och araber utvisas tillbaka till Turkiet. Eller ännu bättre, automatiskt utvisa alla kurder tillbaka till Iran.

  10
  • Varför begränsa oss till 52. Skicka tillbaka 52000 kriminella turkar till Turkiet och riv deras UT eller svenska medborgarskap vid gränsen.

 3. Jag ser det som en vinna-vinna situation. Om Turkiet vill ha sina turkar kan vi bli av med dem. Sen håller jag med om att vi inte ska vika oss för kalkonlandet, men i detta fall är det ju en förtjänst för Sverige. Leta upp dem, och sätt dem på en gammal buss.

 4. De söker nog asyl i Sverige för att a) Sverige har en tradition att importera problem, b) Sverige är ett (*) muslimskt land och c) finns pengar att få.

  (*) Inom snar framtid

  13
 5. “saknar man svenskt medborgarskap” så skicka tillbaka dem, i det läget så har Sverige inget ansvar eller förpliktelse för dem, frågan är om vi har något ansvar överhuvudtaget.

  57
  1
 6. Pettersson undrar, jag tror att turkarna känner sig välkomna i Sverige dock jag vet inte utan gissar, jag känner ingen turk.

  1
  10

Kommentera