Till förmån för 9-åriga Luna i Skellefteå

VÅLDSBROTT. Nioåriga Luna krängde på sig sin ryggsäck och cykelhjälm, sa hejdå till fritidspersonalen och satte sig på cykeln. Vad som hände sedan på väg hem i Morö Backe i Skellefteå får hennes familj antagligen aldrig veta: Hur fick pojken Luna att stanna sin cykel?

Hur hamnade hon i den snåriga terrängen där hon senare hittades naken – strypt med ett skosnöre och tidigare fastbunden vid ett träd, en hårsmån från döden?

Syrebristen efter strypningen har gett Luna bestående hjärnskador och hon kan inte prata och har svårt att röra sina armar och ben – men här är hennes och familjens berättelse: – Det är som ett svart hål vi faller igenom. Det finns ingen botten, säger faster Emma.

Om Luna och den etiopiske gärningsmannen på bloggen…

Hanif Bali har ingen julinsamling i år, istället uppmanar han alla som har möjlighet att donera en slant att göra det till förmån för 9-åriga Luna i Skellefteå, en insamling som hennes faster håller i. Swisha till 073-8169667 EMMA JOHDET WETTERGREN

33 thoughts on “Till förmån för 9-åriga Luna i Skellefteå

 1. När jag lämnade in min AK-4 så diskade jag den i pissrännan med diskmedel, väldigt hett vatten, drog pipan många gånger med bommulslappar, så att loppet lös vackert, fint och rent.

  Det var förbjudet att diska en AK-4 i pissrännan, men den blev väldigt ren och torr.

  Inte ett spår av fett eller smuts i pipan, rent som ett nyfött barn 🙂
  En av få som icke fick bakläxa alls .Siktet som var exakt inställt, det var lika vackert inställt efteråt för 200 meter.

  Teknikern sade: Bra, fetta in den igen.

 2. I den utökade värnplikten, plockade jag isär en AK-5 och satte ihop den igen långt snabbare än de andra tog isär den.

  AK-4 tar jag isär på nolltid och sätter ihop den igen. Jag har ett trick med slutstyckshuvudet, som gör att jag kan sätta ihop den igen på nolltid, utan våld. Inga slag alls. Bara intelligens. Jag vrider på ett speciellt sätt bara.

 3. Ak-5 är som en leksak, jämfört med den mer brutala ak-4
  Nu kan man lätt skjuta automateld, det går inte med AK-4 på 100 meter.

  Dock sköt jag treskottsserier på stående helfigur med AK-4, Full automat 25 meter.

  Ett skott i foten, ett i magen, ett i huvudet.

  Jag innehar automatvapenskyttemärket i silvri med AK-4, haha 🙂

 4. Jag skulle inte tveka, att skjuta gärningsmannen i bakhuvudet med en ak-4 eller ak-5.
  Hade vi dödsstraff.

  Jag är bekant med båda och de är bra på sina olika sätt.

 5. Rättsmedicinalverkets överläkare fick en rad frågor av SVT:s reporter, och alla frågor verkade syfta till att väcka empati för den dömde:
  ”…det här är ju ett ovanligt straff för en femtonåring, berätta…hur kommer det sig att det är så ovanligt…och vad kommer det att innebära för…vad ser du för risker”.

  ”-Fråga efter fråga efter fråga, alltså, och med emfas på varje stavelse. Det var något annat, det, än den korta och pliktskyldiga frågan om offrets väl och ve”, skriver Bitte Assarmo idag i Det Goda Samhället, under rubriken:
  ”SVT:s syn på offer och gärningsmän”:
  https://detgodasamhallet.com/2022/12/23/bitte-assarmo-svts-syn-pa-offer-och-garningsman/#more-65608

 6. Man kan icke göra saker ogjorda genom att skänka pennig, men det kan trots allt hjälpa litet grand..

 7. Jag har på olika ställen läst, att de snålaste och mest ovilliga människor att hjälpa sina medmänniskor, de är de rikaste.

  Se intervjun på Youtube, med den synnerligen svårt störda, stenrika kommunisten i Varberg, Lasse Diding.

  Gå in i hans fula kommunistiska restaurang i Varberg och sätt dig och skit på golvet, det vore en akt av mänsklighet, för att skymfa honom.

  15
  1
  • Lasse Didings ”Leninpris är vämjeligt”, sade journalisten och författaren Kjell Albin Abrahamson, när han debatterade med Diding, och fortsatte: ”- ett pris som hyllar en skurk, en man som har mördat massor av människor och som skapat ett sånt elände, detta är inte ETT PRIS, det är det VÄRSTA PRISET i Sverige. Jag vet inget annat land i Europa där Public Service-televisionen skulle arrangera en diskussion huruvida det är rätt eller fel att ha ett Leninpris, naturligtvis är det fel”.
   (Kjell Albin Abrahamson, som avled 2016, var under nio år stationerad som utrikeskorrespondent i Moskva och i Warszawa, och är en mycket saknad röst i etern.
   ”Lasse Diding och Kjell Albin Abrahamson möts i Debatt 2013” (9 min.):
   https://m.youtube.com/watch?v=Wh5AlTSNmnk

   läsvärt om Kjell Albin Abrahamson:
   ”Han var Rösten, radions östeuropa och centraleuropa-korrespondent under många år, en röst som gjorde ett outplånligt intryck på lyssnarna…”
   – ur ”Sista mejlet från Kjell Albin”, av Julia Caesar:
   https://www.snaphanen.dk/2016/09/24/sondagskronika-sista-mailet-fraan-kjell-albin/

 8. Vilken lycka det hade varit, att få ha en så extremt vacker liten dotter. Nåja, jag får nöja mig med två fina söner, nu vuxna.

  Jag hoppas att de kan försvara sig själva i framtiden, och det tror jag, för släkten ligger i vikingarnas land, Uppland och Götaland.

  11
 9. Även om det till slut skulle bli en förtjänst kan den aldrig betala för vad som hänt med Luna. Ej heller alla andra bovstreck som får tillskrivas de som skulle vara en tillgång för vårt land.
  De politiskt korrekta får ta på sig skulden och de som nu bytt fot och sitter i Regeringen är lika skyldiga, endast det parti som misskrediterats kan säga med stolthet “vad var det vi sa.”

  38
  • Han skulle inte varit i Sverige då familjen ljugit om hans ålder. Det är ett svek och ett misslyckande rätt igenom Sverige. Börja med att skicka ut alla illegaler. Nu är vänstern på marsch och vägrar sluta finansiera dem. Kallar det angiveri. Betala ur egen ficka och ta ansvar för dina åsikter

   10
 10. Man saknar ord för såna här hemska gärningar. Så oändligt tragiskt.
  Och brottet är oförlåtligt.
  Straffas skall också invandrarverket och alla dom inblandade.
  End. med ett personligt ansvar kan vi i alla fall förebygga att sånt här inte skall kunna hända i framtiden.
  Jag bidrar mycket gärna med pengar till den advokat som väcker åtal mot invadrarverket!

  54
 11. En oförlåtlig ofattbar hemsk händelse som tillskrivs den umbärliga “mångkulturen”.

  63
 12. Alla bör veta vem som är huvudansvarig för denna hemska händelse som drabbat ett 9 årigt barn.
  De ansvariga är de politiker som utan kontroll har importerat gärningsmannen .

  87
  1
  • Precis, är det några som ska ställas till svars så är det politiker som drivit denna vansinniga politik med denna massinvandring, men dem har också varit påhejad av media! Nu vill jag se att det är stake i vår nya regering som kan ändra på detta vansinne.

   73
   1
   • Har försökt följa detta fall så mycket jag kan sen början. Mår dåligt av att bara tänka på flickebarn. Föräldrarna som får leva, vad det verkar ett helt liv i trauma. Flera inblandad är en kvinna, med barn i samma ålder som hamnat i svårigheter. Ambulans personal som fick se ett flickebarn. Nä! Fy fan för de som är ansvariga för detta.
    Mina tankar till familjen o andra anhöriga.
    Tack Pettersson som tar upp detta viktiga lite då o då. Pratade om detta häromdagen, var en som inte ens hört om det. Jag blev hel förbannad

    33
 13. Vi kommer skicka det belopp till henne som normalt gått till Röda Korset! Dit skickar vi inga mer slantar!

  125
  3
  • Glöm för 17 inte att skriva “GÅVA” i meddelandet , svenska skatteverket är nästan som den skatteindrivande sheriffen i tecknade Robin Hood på julafton ! !

   66
   2
   • En vidrig händelse mot ett oskyldigt barn.
    Jag lider med familjen 🙏❤️.
    Pettersson ska ha en eloge för den viktiga informationen👍.
    Swisha och dela.

    64

Kommentera