Ryssland förstärker i väst

MILITÄR. Ryssland kommer att behöva anlägga nya militärbaser i den västra delen av landet som svar på Sveriges och Finlands planer på att gå med i Nato. Det sa den ryske försvarsministern Sergej Sjojgu i ett tal på onsdagen, enligt Ria.

Vladimir Putin och Sergej Sjojgus

Sjojgus sa också att Ryssland kommer att behöva utöka sina militära styrkor från dagens en miljon anställda till 1,5 miljoner. 695 000 av dem ska vara frivilliga kontrakterade soldater.

Sjojgu sa också att han vill höja åldersspannet för dem som kan kallas in till obligatorisk militärtjänstgöring till 21–30 år, från dagens 18–27 år.

-Pettersson säger att Ryssland sluppit förstärka i väster och höja åldersspannet om Putin inte beordrat invasionen av Ukraina…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Ryssland förstärker i väst

 1. Putin är en sjuk verklighetsförnekare. Tittade på föreställningen med Putins glitterpinnar. Kunde inte se några leenden, endast förbryllade ansikten.

  6
  1
 2. @stenbock.
  Hoppas du får tag på dina mediciner. Jag avser, i mina inlägg, betablockerande mot allvarlig fascism. Om du har annan sjukdom är jag den förste att beklaga. Ha det gott stenbock

  14
  7
 3. Det är väl glasklart att Ryssarna försvarar sitt land och territorium.
  Oligarkernas arme’ NATO är ett säkerhets hot var de än befinner sig i världen.
  Det som sker i västvärlden just nu är ren och skär idioti med folkets liv som insats.
  Världen skulle vara mycket bättre plats att leva på utan NATOS existens.

  23
  38
   • Oj:
    Betr. ditt dagliga ältande om mediciner kan Stenbock som är allvarligt sjuk,inte längre få de mediciner som har ordinerats,,,,
    Dit hän har alltså EU nu sänt iväg denna viktiga industri till länder långt borta i Kina, Indien m.fl exoter. Fördrivna är våra tidigare Europeiska företag !
    Hörde just på tyska nyheterna,att otaliga apotek saknar antibiotika för barn i den epidemi som råder,och rekommenderar istället sirap,och liknande hokus-pokus…. Detta år 2022 !! Alltså enl. min mening inget ämne att skämta över.

    21
    16
   • Ja gammeldagsryss hade bättre speglat hans åsikter, sen vem har sagt att allt är bra i väst, givetvis är det inte det, men hellre fattig o medellös i väst än att bo i ett land
    där man visar upp kulisser, men där en enorm fattigdom och underutveckling i stora
    delar av det enorma land som kallas Ryssland?

    13
    9
  • Ja de enda som gynnas av USA´s marionett NASA,är vapenindustrin inom de länder som är medlemmar,inom deras krigsorganisationen….
   Som vanligt är det den arbetande befolkningen,som via skattsedeln betalar för kalaset !
   100 miljarder (minst) i f.d, Sveige, Mångdubbelt i Euro söder om Östersjön,o.s.v.,,

   18
   19
   • Rättelse:
    Kom ju fel förkortning “NATO” skulle det ju stå.
    Förlåt men troligen en av de biverkningar som inträder,när den ordinerade medicinska hjälpen,inte kan levereras längre ? Albyl o. Magnisyl hjälper inte mot allt..

    7
    12
 4. Tja, de kan ju alltid exercera med träsnidade gevär och pappstridsvagnar tills dess Putte lyckats få ihop några nya modeller av stridsvagnar och fordon som inte kräver moderna saker som halvledare, CPU:er, GPS, tändstift och andra västliga dumheter.

  23
  14
 5. Jag gillar inte alls Putin , men kan han kanske hjälpa till med att slänga ut alla muslimer till dit dom hör hemma, typ Saudi?

  23
  4
  • Ukrainas ÖB väntar sig ju en ny markoffensiv mot Kyjiv – är det konstigt egentligen? Ryssland försöker ju släcka ner Ukraina och frysa ut det ukrainska folket, celsiusgrad för celsiusgrad. När dom anser att Ukrainarna är tillräckligt slutkörda/utmattade, räknar dom ryska asen med en utplattad marsch-rutt mot Kyjiv. Men vi som inte lider av fakta-resistens vet ju hur det gick månaderna efter invasionen i våras. Men det blundar bloggens Putinpsykopater för. Dom sitter kvar i sandlådan och kastar veralt skit på oss som vägrar lyda deras vink. Få se nu om dom får permission från tvångsvården över jul och nyår. Nej, ni fascister tillönskas inte någon fröjdefull jul. Det gör däremot övriga bloggens kommentatorer.
   🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦

   7
   2

Kommentera