TT-mannen har sagt upp sig

MEDIA. TT Nyhetsbyrå, tidigare Tidningarnas Telegrambyrå, fungerar idag som en stor dagstidning; reportrar och fotografer samlar information som redigeras till artiklar. Därefter sprids materialet till TT Nyhetsbyråns abonnenter inom svensk dagspress, radio och television och även till andra kunder. På TT arbetar cirka 100 journalister. Byrån har redaktioner i Stockholm, Göteborg, Malmö, Bryssel och Sydney. I Sydney sitter TT:s nattredaktion.

TT Nyhetsbyrån ägs i dag av de stora mediehusen. Bonnier äger cirka 40%, Schibsted cirka 40% och NTM cirka 20%.

Politikreportern Owe Nilsson har sagt upp sig från TT, skriver han själv på Twitter. ”Vadan detta? Inte möjligt…”, reagerar den moderate tidigare utrikesministern och statsministern Carl Bildt.

Utöver mångårig politikreporter på Tidningarnas telegrambyrå är Owe Nilsson också en flitig twittrare som producerat 144 000 tweets under sina 13 år på plattformen – och skaffat sig 53 000 följare på vägen.

På Twitter har han länge haft en friare stil än många andra nyhetsreportrar. I början av december gjorde han ett uppmärksammat inlägg om att regeringen inte förlänger stödet till Svenska kommittén mot antisemitisms utbildningsprojekt kring hågkomstresor:

”Aldrig under 35 år tagit ställning för nån regering eller parti. Men när en regering, med ett stödparti, vars egen vitbok visar att flera av partiets grundare var nazister, drar in stödet för SKMA, som bekämpar antisemitismen och undervisar om Förintelsen – där går gränsen.”

Inlägget bemöttes av företrädare för regeringspartierna som påpekade att någon förlängning av stödet inte heller finns i oppositionens skuggbudgetar – och av hård kritik för att han visat sig vara partisk. Andra tog Owe Nilsson i försvar.

-Pettersson har ingen aning om varför Owe slutar på TT, men vi kanske får reda på det så småningom.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “TT-mannen har sagt upp sig

 1. Svensk nyhetförmedling är fantastiskt enögda, lyssnade på TV 4 igår som första
  nyhet ägnade sig kanalen åt att i 7 minuter tjata om Donald Trump, om han skulle
  bli åtalad igen?????? Sen några andra nonsensnyheter och mot slutet så tog
  man upp Putins besök i Belarus?
  Alltså vi har haft en regering som i minst åtta år ägnat sig åt att köra Sverige i botten,
  men sådana problem ägnar sig inte våra vänsterstyrda media ens en minut åt, men
  vad som skett i USA för några år sen blir stora nyheter, precis som Svenska folket
  tycker att det är relevanta nyheter när det finns så mycket att rota i inhemskt?

  Den vänstervridna Median bör bli nästa uppgift som regeringen tar itu med! ?

  46
  • TV4 är en riktig skit kanal, har också tänkt på detta hat mot Trump som TV4 och SVT har, inte ett ord om hur höja hyror, elpriser, och höjda priser drabbar barnfamiljer och fattigpensionärer, börsen går också taskigt.

   31
  • Hoppas nån stoppar upp en igelkott i rumpan på honom så att han får känna vad han ställt till med som rövbrun dyngspridare. Denne man får man hoppas att grannarna slutat hälsa på.. vidrigt vänsterbliven sopgubbe

   16
   1
 2. I boken ”Journalister-Invandrare-Flyktingar” av forskarna inom journalistik Britt Hultén, Torsten Thurén, samt journalisten Anders Lugn, framförs kritik mot TT:s rapportering där journalisternas egna värderingar tillåts slå igenom, samt att TT även agerar som megafon åt myndigheterna,- brister som måste påpekas eftersom TT med sin auktoritet har stort inflytande, skriver författarna. (boken publicerades av Allmänna förlaget, 1988)

  24
 3. Ja det kan ju vara nyttigt för en vänsterjournalist at möta verkligheten, så börja
  i hemtjänsten, det är ett slitigt jobb att hjälpa gamla utslitna Svenskar.

  40
 4. En av vänsterns alla aktivister och lögnare, dessa figurer härjar sedan många år på nästan alla mediaredaktioner och tillhör naturligtvis också klägget i Stockholms innerstad. I hemtjänsten skall kan nog inte vistas med tanke på de gamla och svaga, kanske parkeringsvakt eller pizzabagare?

  31
  1
 5. Jag gick på högstadiet när det brann på flyktingförläggningar i Sverige och John Hron mördades. Efter bränderna fick alla skolorna ett undervisningmaterial med avskyvärda bilder på järnvägsvagnar med döda judar. Om jag inte misstar mig så var materialet utgivet av Forum för levande historia, kanske av en föregångare. Detta material var vi tvungna att gå igenom inte mindre en tre gånger. Under lektionerna för religion, historia och samhällskunskap. Eftersom vi inte hade några aktiva nazister på vår skola så uppfattade jag hela grejen som onödigt kollektiv skuldbeläggande. Jag betraktar det här som starten på att jag blev anti-antifascist och jag har senare stött etableringen av demokratiska alternativ som Ny Demokrati och Sverigedemokraterna i riksdagen; detta oavsett vad jag tycker om deras konkreta politik, bara i demokratisk självbevarelsedrift.

  36
 6. EN hycklare och lögnhals mindre!
  -men tyvärr så kläcker väl socialisterna bara nya gökungar!

  53
  2
  • Poppius “journalistskola” där en bild av en burkaklädd kvinna står längst fram och drottningen Silvia på bakre väggen. Bara det markerar vad som är viktigast i Sverige.

   38

Kommentera