Två ungdomar omhändertogs – då blev det lugnt igen i Tidaholm

BROTTSLIGHET. Tidaholms kommun har runt 13.000 invånare, där har centrum under under hösten drabbats av ständiga oroligheter, i form av skadegörelse och stölder. Men efter ett tätt samarbete mellan bland annat polis, kommun och allmänhet kunde ett par ungdomar omhändertas – sedan dess är det lugnt igen.

Oftast är det några enstaka individer som är roten till det som händer. När de försvinner blir det en varning till deras ”svans” som följer dem, säger kommunpolis Anna-Lena Mann till SVT Nyheter.

Tiden från sommaren och fram till november har varit tålamodsprövande för tidaholmsborna.

Vi har haft enorma skadegörelser och mycket otrygghet, säger Anna-Lena Mann, som konstaterar att det blivit väldigt mycket lugnare sedan två ungdomar omhändertogs.

Polis, kommun, näringsliv och allmänhet har arbetat tillsammans och engagemanget har varit stort och konkret. Ett resultat blev att ett par tonårspojkar som ansågs ha haft en ledande roll omhändertogs enligt LVU.

Det har blivit en stor skillnad. För bara några veckor sedan hade vi vandalism och stölder. Folk kände sig också ofredade av ungdomarna, säger kommunstyrelsens ordförande Runo Johansson (L).

-Pettersson säger att det finns 290 kommuner i Sverige. Lås in eller utvisa de värsta i varje kommun så blir det lugnare. Som det är nu håller ett par tusen individer ett helt land som gisslan.

Vi lever inte i 1950 och 1960-talets Bullerby längre. Det behövs inte fler poliser utan färre kriminella och lagar som är anpassade efter kriminella från Menaländerna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Två ungdomar omhändertogs – då blev det lugnt igen i Tidaholm

 1. Tänk att det var så enkelt att få lugnt igen. Plocka bort dom som leder förstörelsen och brottsligheten. Det är bara vanligt sunt förnuft. Men här i Sverige har alla försök att säga det mötts med svar som att man är rasist och nazist om man föreslår något sådant.

 2. Tänk så enkelt det var att få tillbaka tryggheten i Tidaholm

  VARFÖR HAR MAN INTE INSETT DETTA PÅ FLER PLATSER????

  Tyvärr verkar det som att det importerade buset kommer att få fortsätta härja runt pga allah dessa goda o skenheliga som bor långt från problemen

  54
 3. Steg 1) Pepparspray och järnrör.
  Steg 2) Agera.
  Steg 3) Hammare och spik.
  Steg 4) Använd dessa och skapa en ny Jesus-figur.

  Som inspirationskälla rekommenderas TV-serien “Korset” av Lars Molin. Finns att beskåda på SVT-öppet arkiv.

  36
  1
  • Centurion
   Trodde Lars Molins ”Korset” var censurerad av SVT. Har sökt men ej hittat? Hur komma dit?

   1
   1
   • Tyvärr verkar du ha rätt, Lars. Såg den på nytt för ett par veckor sen, men Stasi-TV fick visst väldigt brått att censurera.

    2
    1
 4. När man får tag på dylikt slödder,ta dom avsides och tala om kraftigt var skåpet ska stå
  så är jag övertygad om att dom tänker sig för mer än en gång för att göra om det.

  38
  1
  • Ta dit HA som får besöka “barnen” och föräldrarna som då kanske får “intensiv hemlängtan”?

   31
   1
 5. Fyra månaders socialt mesande av 50+ socionomtanter med antirasistiska förtecken och till detta en poliskår som in i det längsta arbetar med lågaffektivt bemötande. Vem får betala skadegörelsen? Brottslingarna? Tror tyvärr inte det.

  57
  1
 6. Jag har ingenting emot blondiner i 30-årsåldern på nåt vis. Men när våra polischefer ska yttra sej i såna här ärenden så tror jag att detta enbart triggar buset.

  44
  2
 7. Du behöver göra av med ca 25 000 våldsbrottslingar, uppemot 50 000 mindre brottslingar, för att återfå Sverige så som det borde ha fått fortsätta vara.
  Drygt 10% av brottslingarna begår 90% av brotten, är en gammal schablon som visserligen inte är hård-data som så, men som är nära nog för att vara en användbar modell för skalan på problemet.
  Och knäckfrågan kvarstår: väl du har någon gripen, utredd och dömd utifrån faktiska bevis (inte vad de politiska nämndemännen känner är trovärdigt) – sen då?
  Ingen slutar vara kriminell av att dömas till fängelse.
  Hur många gånger ska en sådan som negern som våldtog en svensk flicka intill dödens gräns få begå brott? Hur mycket får han kosta?
  I nuläget är just han dömd till rättspsyk. Det betyder minst 6 500:-/dygn.
  365 dagar på ett år, ca 60 år kvar av livet ungefär, och 6 500:- per dygn (jag hoppar över krånglet det blir med att projicera för ändrat pengavärde framåt och annat sånt).
  (365*6 500)*60 = 142 350 000:-.
  Det blir ungefär 15 800 månaders garantipension.
  Om vi istället konsekvent dödar sådana som han, Federleys pojkvän och så vidare så slipper vi dels nya brott av dessa, dels sparas en enorm massa resurser som kan komma offren och vården till del istället.
  Förutsatt klar bevisning förstås.
  Ca 50 000 avrättningar så är ordningen återställd.

  59
  3

Kommentera