Löfvings beslut om Staafs vapen granskas av åklagare

INRIKES. Åklagare undersöker nu om polischefen Mats Löfving gjorde fel när han gav Linda Staaf ett tjänstevapen, rapporterar Dagens Nyheter.

Linda Staaf och Mats Löfving

En förundersökning om grovt tjänstefel pågår mot Löfving, som också har omplacerats från tjänsten som regionpolischef i Stockholm.

Löfving skrev under ett beslut om att Linda Staaf, som själv sagt att hon haft en ”privat men ytlig” relation med honom, fem dagar efter att hon avslutat en grundutbildning i tjänstevapnet Sig Sauer. Enligt DN ska detta inte räcka för att få en pistol.

SIG Sauer P226

Det är ännu inte klart om förundersökningen kommer att utökas till att också omfatta vapenbeslutet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Löfvings beslut om Staafs vapen granskas av åklagare

 1. Detta rör sig om två olika saker, koppla främre pannloben och tänk efter.

  Den första frågan är hur en ekonom i ett polisdistrikt kan gå sängvägen till en central chefspost.

  Den andra, viktigare frågan, är vem och hur polismyndigheten beväpnar personal. För er som genomfört grundutbildning i det militära så fick ni rätt omgående ut ett tjänstevapen som ni skulle kunnat använda på en gång om ofred hade uppstått. Jag vet inte och vill egentligen inte veta om Linda Staaf var lämplig och behörig att använda tjänstevapen. Å andra sidan är det farligaste för en okvalificerad elit en upplyst och beväpnad allmänhet. (Jämför Amerikanska revolutionen.)

  Det är sedan länge en beprövad taktik att uppröra allmänheten om en sak och sedan verkställa helt andra åtgärder. Jämför Joseph Goebbels i scensättandande av Kristallnatten efter en påstått eller verklig kriminell handling av en person av judisk tro eller härkomst är exempel på hur propaganda används i politiska syften.

  Det torde inte vara obekant för någon att den politiska eliten verkar för att avväpna allmänheten. Samtidigt så rustar de yrkeskriminella utan att den politiska eliten ingriper.

  8
  1
 2. Jägare bör notera vilken skillnad i bevisbörda o.d. det föreligger, mellan en normalostraffad svensk man som vill äga ett gevär, och en kvinna som har beskydd av den politiska polis-/försvarsledningen.
  Är du lojal mot det politiska (s)ystemet, eller mot folket och landet – är en fråga ingen militär eller polis vill besvara.

  18
 3. Eftersom jag själv har vapenutbildning så vet jag att det är vansinnigt att ge ett vapen till en kvinna utan att hon får en kvalificerad utbildning. Vapen är livsfarligt i händer på någon som inte vet hur man ska handskas med vapen.

  17
  1
 4. Bra om det granskas men det vore bättre om HELA rättssystemet granskades.

  https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/h%C3%A4r-tvingas-19-%C3%A5ring-in-i-bil-och-f%C3%B6rs-bort-inte-kidnappning-enligt-r%C3%A4tten-1.87896350

  Det verkar finns en hel del blinda som sitter i våra dömande instanser som endera inte förstår vår verklighet eller som har blivit kapade av de kriminella migranterna.

  Hur har det kunnat gå så långt med det svenska rättssystemet som vi en gång var stolta över.

  19
  2
 5. Det här har ju blivit rena dokusåpan. Säga vad man vill om kvinnan, men hon verkar ha en energi och ett drag i stort omfång.
  Utan att ha träffat henne får man lätt intrycket av en person med psykopatiska eller narcissistiska drag. Har hon avverkat alla karlarna bara för att själv kunna klättra på karriärstegen eller är det bara ett enormt sug efter karlar som gjort att hon hamnat där hon är? Hursom helst hon verkar ledsna på männen ganska snabbt och av en tillfällighet (?) efter att ha befordrats.
  Hur länge kommer förhållandet att hålla med ÖB? Någon tjänst på försvarsmakten är nog bara att glömma. Läget är nog allt för känsligt nu för att någon vill anställa henne där.

  23
  2
 6. “… hon haft en ”privat men ytlig” …”
  Är det det kvinnorna kallar det när de knullar sig fram i karriären. Visste hennes “primära” partner om detta då kanske?

  29
  2
 7. Bra att det granskas, men dom vapen som försvann hos det förra Regeringskansliet har det blivit helt tyst om, det var ju flera stycken , eller skänktes dom av Löfven till det nya frälset, dom som aldrig skulle kritiseras ?Vissa saker försvinner helt från nyhetsflödet,
  detta ,precis som om hur Lars Wilks olycka gick till????

  34
  2
 8. Instämmer, M Löfving och A Thornberg skämmer ut våldsmonopolet som redan saknar respekt i invandrartäta områden (Ref. påskupploppen). Beträffande Linda har hon stöd av ÖB Michael Byden när Anders Holmberg intervjuar honom i *30 minuter.
  – Inte illa marscherat av A.H. när han skjuter skarpt mot ÖB.

  27
  1
 9. Om polisen ertappar en privatperson med ett vapen hemma så ställs den givna frågan : “Har du licens för detta vapen” ?……..
  Har sängvärmare Staaf licens för sitt vapen ? (ersättningen för värmen).
  Vid ett “Nej”, har både givaren och mottagaren begått ett lagbrott.

  Anställningen och den uppskruvade lönen är förmodligen ytterligare tjänstefel, där den bekanta värmningen spelat in.

  38
  1
  • Ingen av landets polismän har vapenlicens för sitt tjänstevapen.
   Vapnet är en utrustningsdetalj, som man tilldelas efter en godkänd utbildning. Likadant är det med pepparspray och de elpistoler som man börjar dela ut.

   19
 10. M Löfving och A Thornberg har noll förtroende hos undertecknad. Verkar som även Stav ljuger, men hon är för obetydlig för en diskussion om förtroende.

  39
  2

Kommentera