”Hajar till över listan på dem som inte fick jobbet”

KORRUPTION. Utredningen om härvan i polisledningen och att undersökningen om misstänkt jäv återupptas välkomnas av säkerhetsexperten Pierre Gudmundson, rapporterar Dagens Nyheter. Gudmundson hoppas bland annat få klarhet i varför polisanmälningarna mot polischefen Mats Löfving inte utreddes vidare. – Där finns det indikationer på att man från den högsta polisledningen blandat sig i eller av någon anledning tagit andra beslut än vad säkerhetsfunktionen signalerat, säger han till tidningen.

Leif GW Persson

Kriminologen och författaren Leif GW Persson konstaterar i Nyhetsmorgon i TV4 att det är märkligt att frågan om jäv vid tillsättningen av Linda Staaf inte utretts tidigare.

Man hajar onekligen till när man ser listan på dem som inte fick tjänsten. Där finns några av landets, i operativ mening, mest kvalificerade poliser.

En relation mellan två poliser har slutat i polisanmälningar och en stor diskussion då de inblandade handlar om två av landets högsta polischefer. En förundersökning om brott har inletts. Anledningen är uppgifter, som avslöjades av Expressen, om att Staaf haft en relation med förre Noa-chefen, och dåvarande vice rikspolischefen, Mats Löfving som anställde henne 2015. ”Frågan är om det förekommit någon jävsituation, har det påverkat tillsättningen”, säger kriminolog Leif GW Persson.

-Petterson säger att Rikspolischef Anders Thornberg, Mats Löfving och Linda Staaf borde omplaceras till betydligt lägre ansvarsområde eller tvingas avgå.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “”Hajar till över listan på dem som inte fick jobbet”

 1. Det är mycket som krackelerar nu, inte bara i Absurdistan där korruption och ekonomin rasar till botten i dyhålet.

  Detta är bara början just nu, så håll fast er i sargen/relingen/ledstången/trappräcket?

  https://youtu.be/Tq34MyenrmE

  26
  • Svenska bönder snart sällsynta på grund av skatter, och att korna fiser. Därav sossepriser priser på mejeri produkter. Sverige tvingas importera maten. Siste bonden släcker ljuset.

   17
 2. Varför får skandalen mig att tro att Löfving är en RUBEN, som tillsätter en “syster” ur HILDORNA? Löfving verkar t o m ha handlat på uppdrag av “ÖVER-RUBEN” inom polisen, d v s Tornberg.
  För dem som inte vet, så finns det ett antal nätverk för vänsterextremistiska juridikstuderanden benämnda HILDA, RUBEN, IDA resp Legal Lady´s. Deras syfte är att fungera som Deep State i Sverige och sabotera lagars upprätthållande bl a genom att vränga prejuducerande domar så att de anpassas för “sharia”, d v s islamisering. Dessa juridikstuderanden jobbar bl a som domare, åklagare, Polis, Chefsjurister (statliga resp kommunala myndigheter), inom kriminalvården, Tull.
  Kännetecknande är att en medlem i nätverken förutsätts underlätta för andra att erhålla tjänster. Så korruptionen i fallet Staaf är sannolikt enbart “toppen av isberget”.

  Resultatet blir att chefer inom bl a Polisen inte klarar av de operativa bitarna och att misslyckanden som “påsktupploppen” uppstår. juristerna saknar i princip erfarenheter från “yttre tjänst” och inte sällan det mesta av polisutbildningen.

  Men eftersom Staaf uppenbarligen FÖRST kucklat med Löfving och därefter med ÖB, så uppstår några allvarliga frågor. Är ÖB en Ruben? Hur många chefer har Staaf tidigare kucklat med? Är Staaf egentligen en operativ spion – för vem?

  33
  2
  • Man ska inte heller glömma över-Hildan Anne Ramberg.
   Staaf har, enligt vad Stoppa Pressarna avslöjat, gått i säng med minst en karl till, som hon snärjt, innan hon hittade Mats Löfving. Verkar vara en riktig mansslukerska
   Jag har också ställt mig frågan om hon egentligen är en Mata Hari, en kvinna som var spion under första världskriget och fick sin information genom att gå i säng med alla som hade något att bidra med.

   22
   1
 3. På tal om “korruption i Ungern”. Sossar är bara så äckliga, man behöver inte ha kräksjukan för att må riktigt illa.

  31
  1

Kommentera