Cezary Ratzman dömd till livstid även av hovrätten

BROTTSLIGHET. Hovrätten över Skåne och Blekinge, mål: B 3463-22, fastställer livstidsdomen mot Cezary Ratzman som dömts för att ha mördat sin fru Beata. Liksom tingsrätten bedömer hovrätten att Ratzman även ska utvisas och förbjudas att återvända till Sverige.

Cezary Ratzman, medborgare i Polen

Försvinnandet ledde till en stor sökinsats som fick nationell uppmärksamhet. Kroppen hittades nedgrävd i ett skogsområde utanför skånska Svedala förra hösten.

Beata hade ansökt om skilsmässa men den hade inte hunnit gå igenom. Enligt hovrätten har maken försökt utöva makt mot hustrun och inte respekterat att hon velat lämna honom.

Hovrättens pressmeddelande

***

TIDIGARE 2022-09-08 Cezary Ratzman dömd till livstid för mord på frun

BROTTSLIGHET. Malmö Tingsrätt, mål: B 8938-21, dömde idag Cezary Ratzman döms till livstids fängelse för mordet på frun Beata.

”Under alla förhållanden är det bevisat att det var mannen som uppsåtligen dödade kvinnan”, står det i ett pressmeddelande från Malmö tingsrätt.

Beata anmäldes försvunnen den 24 september förra året, och hittades död i en grop i skogen efter två månaders intensivt sökande. Utredningen har dock inte gett något säkert svar på hur hon dog.

Ratzman frias från misstankarna om barnfridsbrott,  och döms inte heller för särskilt brott mot griftefrid. Att han grävt ner kroppen har dock tagits med i bedömningen, framgår det i pressmeddelandet.

En ansökan om skilsmässa hade lämnats in innan Beata dödades, men den hade inte hunnit gå igenom.

Ratzman dömds även för att ha misshandlat hustrun vid ett tidigare tillfälle, och ska betala skadestånd till hennes barn och moder. Han utvisas på livstid.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Cezary Ratzman dömd till livstid även av hovrätten

  1. Helt rätt !!
    När livstidsdomen är klar är det bara överlämna honom till skarprättaren.
    Men han lär få det rätt hett om öronen i fängelset också förhoppningsvis.

    18

Kommentera