SD:s krav: Stoppa Nobelfesten från Stadshuset

INRIKES. Nobelstiftelsen beslutade tidigare i oktober att återigen porta SD-ledaren Jimmie Åkesson från årets Nobelfest. Nu vill Sverigedemokraterna i Stockholm stoppa Nobelstiftelsen från att hålla banketten i Stockholms stadshuset, rapporterar Ekot.

Stockholms stadshus där Nobel-festen hålls i Blå Hallen.

Det är i en skrivelse till kommunstyrelsen som Sverigedemokraterna i Stockholm stad kräver att kriterierna ändras för den som vill hyra Blå hallen i Stadshuset.

Syftet är att förhindra att Nobelstiftelsen anordnar Nobelfesten i hallen utan att bjuda in Sverigedemokraterna.

Jag tycker det är en principfråga om hur vi ser av användningen av Blå hallen. Är det så att Nobelstiftelsen väljer att porta Sverigedemokraterna, ja då kanske Blå hallen och Stadshuset väljer att porta Nobelstiftelsen, säger Gabriel Kroon, gruppledare för SD i Stockholm till Sveriges Radio Ekot.

I skrivelsen står det att SD vill utreda så kallade fördjupade demokratikriterier ”i syfte att undvika oskälig diskriminering av riksdagspartier”.

Det var i oktober som Nobelstiftelsen meddelade att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson återigen portades från årets nobelfestligheter. 

”Nobelpriset vilar på en respekt för vetenskap, kultur, humanism och internationalism”, skrev de då i ett pressmeddelande.

Att Sverigedemokraterna numera utgör ett regeringsunderlag och är Sveriges näst största parti fick inte Nobelstiftelsen att ändra sitt beslut.

Alla andra partiledare är inbjudna till Nobelfesten liksom representanter för många diktaturer och annat löst folk.

-Pettersson tycke det är ett bra försök, även om det sker med glimten i ögat. Nobelstiftelsen får väl bygga ett eget stadshus…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “SD:s krav: Stoppa Nobelfesten från Stadshuset

 1. Nobelstiftelsen går ju emot sin egen anledning, eller är vissas lika-värde förmer än andras i deras PK-socialistvärd???

  För har man denna princip som rättesnöre för noelstiftelsens deltagare, KAN MAN INTE UTESLUTA NÅGON!!!

  FÖR DÅ GÖR MAN JU SIG SKYLDIG TILL SAMMA BROTT MOT SAMMA PRINCIP!!!

  ALLTSÅ, är grunden för uteslutningen politisk, och inte principiell som man försöker framstå att man hävdar!!!

  Men man väljer utifrån politisk socialistisk grund, vilka som får vara med!!! Och starka icke-socialister, göra sig icke besvär!!!

  Nobelfesten, har med andra ord, blivit en diktatorisk socialistinternational, som PÅ DET BESTÄMDASTE BÖR BOJKOTTAS, MED ALLA MEDEL!!!

 2. Nobelpristagare med ”djupt rotad antisemitisk koppling”, går bra, men inte SD.

  Nobelpristagaren i litteratur, Annie Ernaux, stödjer en rörelse som vill isolera Israel, och sympatiserar med den fransk-algeriske författaren Houria Bouteldja vilken argumenterat för att Israel bör utplånas och att alla judar ska straffas för landets politik.
  https://bulletin.nu/nobelpristagaren-i-litteratur-annie-ernaux-anklagas-for-antisemitism

  23
 3. Man får absolut inte glömma att Hitler på 30-talet var en kandidat för Fredspriset. Undrar om Nobelkommiten gör väldigt svårt sjuka jämförelser.

  34
 4. Ett grandiost och nu falskt spel, för undersåtarna att dregla över.
  En monetär och regal uppvisning, som förlorat mycket av sin glans och trovärdighet.

  32
  1
 5. Nobelstiftelsen visar helt öppet att den är odemokratisk. Att stoppa Sveriges näst största parti från att delta är fördjävligt.
  Nobelpriset som nu också håller på med kvotering av priserna får mindre och mindre betydelse internationellt.

  59
  2
 6. Att Nobelstiftelsen är odemokratisk och småsint, innebär inte att SD ska vara lika låga.
  Låt de som tror sig stora, få allt vårt förakt.

  38
  2
 7. Om värdegrunden säger att man kan bjuda in representanter från massmördande diktaturer och människofientliga ideologier som mördat miljontals människor. Då börjar man undra vad det är för värdegrund som stiftelsen har.

  Dessutom har Sverigedemokraterna aldrig sagt sig vara emot något av det som stiftelsen påstår. Om det är på grund av att Sverigedemokraterna är nationalister då ska inte heller Maggan bjudas in eftersom hon stod så sent som i somras i Almedalen och pratade om att hennes parti minsann är de riktiga nationalistiska socialisterna.

  66
  1
 8. Nobelpriserna bekostas väl av Nobelstiftelsen. Festen i stadshuset med omkringarrangemang betalas av skattebetalarna

  52
  • Jag tror inte skattebetalarna står för festen.

   Den betalas av Nobelstiftelsen, de fakturerar i sin tur de flesta av gästerna med runt 3000 kronor per kuvert (3000 kr år 2018).

   10
   1
 9. Nobel och Nobels olika utnämningar är bra reklam för ett sargat land som Sverige, något som vi naturligtvis bör behålla.
  Däremot bör extrem socialisterna, globalisterna och annat vänsterskräp rensas bort från dagens stiftelse och ersättas av normala vettiga människor med sunt förnuft och med förankring i den verkliga världen/samhället!

  Och att hålla festligeterna i Stadshuset tycker jag är en bra lösning, även om jag naturligtvis förstår SD:s hint.

  53
  6
  • Det är självklart att en organisation som inte följer den demokratiska orningen måste ju bekämpas !!!!
   Men det finns ju viktigare orgenisationer som lite är demokratiska !!! Och fackföreningar saknar ju uppenbart all uns till demokratiska värden det är därför viktigare att man skapar nya och demokratiska fackföreningarna. Det är mycket viktigare. Sverigedemokraterna får nog tåla tvivelaktiga orgenisationer inte är demokratiska. Nobels kommittén kan man sjuta i sank senare.Det är ju bara liket efter Alfred Nobel dom man plundrar.

   21
   1
   • Bra. Nobelfesten kan dom väl ha i ett öltält på sergels torg. 😄😄😄😄

    18
    1
 10. Stäng ute Socialdemokraterna och Vänsterpartiet från folkets hus få se om
  det accepteras av dom ? Troligen inte.
  Här ska Nobelstiftelsen festa loss på pengarna efter Alfred Nobel som uppfann dynamiten, resten vet väl alla hur det gick.
  Hur många människor har dött i spåren av Nobels uppfinning ?
  Är det nått att fira med fest ?
  Dessutom i en sörja av mobbing av demokratiskt valda politiker 2022.
  Kasta ut dessa unkna Nobel gubbar från allas Stockholms Statshus.
  Eller så rättar ni in er i ledet och beter er som folk.
  Det räcker med mobbingen av sverigedemokraterna nu, det är över
  1 miljon svenskar som röstat fram SD till Sveriges näst största parti.

  54
  2
 11. Bjuder man in SD så hotas alltid någon. Är det inte så gott folk? En kniv, en skinnskalle och så är bråket igång.

  2
  55

Kommentera