Demokraterna vinner Georgia

USA. Demokraten Raphael Warnock besegrade republikanen Herschel Walker i nattens omval i delstaten Georgia, rapporterar The New York Times. Därmed har Demokraterna säkrat en majoritet av platserna i senaten med 51–49.

Demokraten Raphael Warnock och republikanen Herschel Walker

Warnocks seger förändrar inte maktbalansen i senaten, som demokraterna fick kontroll över redan den 8 november, men begränsar makten hos enskilda demokratiska ledamöter som lutar mer högerut. Exempelvis har senatorn Joe Manchin blockerat flera stora initiativ från president Joe Biden under de första två åren av sin mandatperiod.

Den sittande demokraten Raphael Warnock fick flest röster i första valomgången tidigare i november, men lyckades inte i det jämna valet säkra de 50 procent av rösterna som krävs för att undvika en andra valomgång.

Det krävdes en andra, avgörande omgång där han ställdes mot ex-presidenten Donald Trumps handplockade kandidat, tidigare NFL-stjärnan Herschel Walker.

-Pettersson noterar att i det enligt svenska medier fruktansvärt rasistiska USA är båda kandidaterna färgade.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Kommentera