Ebba Busch har rätt om elprisstödet

ENERGIPOLITIK. Näringsminister Ebba Busch (KD) får just nu utstå hård kritik från många håll kring regeringens hantering av det utlovade elprisstödet – men faktum är att Busch har rätt, skriver Expressen.

Ebba Busch Bild: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Det förslag Busch har lagt fram är helt enkelt det bästa som går att uppbringa i nuläget, anser tidningen:

”Att alla är arga – fast från rakt motsatta håll – kan ses som ett bevis på att regeringen har landat i en ansvarsfull mittenposition.”

-Pettersson säger att elpriserna måste ned och bli stadiga. Det håller inte att skicka skatteåterbäring till allt och alla. Men det kommer att ta tid att städa efter föregående regering.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Ebba Busch har rätt om elprisstödet

 1. Rätt eller fel, jag kan inte bedöma det. Men det var fel att gå ut med löftet i valrörelsen. Det betyder att de inte undersökte frågan ordentligt.

 2. Släpp idén på att stänga ner alla vattenkraftverk. Har inte fiskarna kunnat simma i vattendragen på 250 år kommer de aldrig att göra det igen eftersom de antingen dött ut eller anpassat sig.
  Ändra lagstiftningen så kärnkraften kan utvecklas och expanderas till andra platser.
  Kriget i Ukraina har påvisat sårbarheten av ett fåtal platser för energitillverkning. Bättre då med många mindre anläggningar som genererar samma mängd men som är utspridda över landet.

  Socialister är idioter. De tror att man byta ut ett energislag mot ett annat utan att titta på produktionseffektivitet. Därför har de gått från lite drygt 11 000 MW med 95% produktionseffektivitet i kärnkraft (den levererade 11 0000 MW 95% av tiden) till lite drygt 8700 MW vindkraft med 25% produktionseffektivitet som inte levererar el vid högtryck.

  18
  1
 3. Bidragssystemen byggs ut i takt med att politik saknas inom ett samhällsområde.
  I de flesta fall är det en förklädd muta till tänkta väljare.
  Efter en tid slutar politiker tänka politik och tar alltid den enklaste vägen .
  Titta på vårt pensionssystem. Som nu inte längre har ett respektavstånd. De som aldrig jobbat och bidragit till systemet har i många fall högre pension än Svenskar som jobbat i 45 år .
  Den största tjänst vi Svenskar kan göra oss själva är att jobba svart och inte bidra med några skattekronor .
  Det verka vara ett sätt att få slut på misskötseln.
  Ett annat är att rösta rätt .
  Och där är vi på rätt väg.
  Men uppförsbacken är brant.

  22
 4. Ett vallöfte är ett vallöfte, hur dåligt man än senare tycker att det är. Den som avger ett vallöfte har ansvar för att ta reda på dess konsekvenser. Om man inte kan lita på vallöften, kan man då ens lita på att vi har demokrati?

  • Kom ihåg vad sossesoporna med maktalena lovade om bränslskatterna, glöm aldrig det. Höjde sen 4 ggr för att få sitta kvar med hjälp av miljömupparna som fortsatte att förstöra vårt vackra land

   15
 5. Det är väl märkligt att de röd/gröna som skapat el-krisen, vet precis hur den skall lösas.
  SVT-SR är fullsatt med miljöpartister, de borde skämmas över, vad de ställt till med.

  58
  • Så arbetar dagens politiska system, skapa problem / kriser sen försöka återställa och tillrättalägga med lite “förlust” för väljarna givetvis, på detta sätt så blir de kvar i smörbyttan de har ju ett SÅ viktigt uppdrag att korrigera kriser.

   16
 6. Droppa Nord Pool. Skapa en intern elmarknad och först när den är mättad sälj till utlandet till utlandets priser.

  (Sedan kan man fundera över vad som hände i mitten av november då elpriserna plötsligt blev de samma i hela landet. Baserat på tidigare uttalande borde elpriserna i SE1 och SE2 vara lägre då nettoexport av tusentals megawatt sker ifrån dessa områden.)

  39

Kommentera