Flera döda i nya attacker – många robotar nedskjutna

UKRAINA. Det ukrainska försvaret har skjutit ner merparten av den ”massiva robotvåg” som orsakade flyglarm över hela Ukraina under måndagen. Det uppger president Volodymir Zelenskyj enligt Reuters.

Staden Kryvyj Rih i landets centrala delar har dock drabbats i anfallen med en död och tre skadade som följd. Även i Kupjansk i öster har en person dödats i ett anfall.

Enligt Zelenskyj är arbetet med att återställa strömförsörjningen i drabbade områden redan i gång under måndagseftermiddagen. 40 procent av hushållen i Kyivområdet uppges vara utan ström.

I Ukrainas södra Zaporizhzhia-region dödades minst två personer och flera hus förstördes, sa den biträdande chefen för presidentens kontor, Kyrylo Tymosjenko.

Luftanfall drabbade också energianläggningar i regionerna Kiev och Vinnytsia i centrala Ukraina, Odesa i söder och Sumy i norr, sade tjänstemän.

Fyrtio procent av Kiev-regionen var utan elektricitet, sade regionguvernören Oleksiy Kuleba, och berömde det ukrainska luftförsvarets arbete för vad han sa verkade vara bristen på “kritiska konsekvenser” av måndagens attacker.

The Guardian Live

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Flera döda i nya attacker – många robotar nedskjutna

  1. Ja Ryssland är ett stort land och man kan gömma mycket i detta land. Ukriana är tvungna att sätta infrastruktur ur spel för att försvåra bombningarna det gör man lämpligast genom att dela landet då det blir svårare att transportera vapen och annat krigsmatrial i landet

  2. Läste att Ukraina skjutit ner 85% av robotarna som kränkt deras luftrum. Det är bra men väldigt tråkigt för dem som befann sig i närheten av de robotar som lyckades ta sig igenom.

    12
    8

Kommentera