Det rysk-turkiska bandet som skadar västvärlden

av Burak Bekdil

Om de hade träffats som presidenter av andra länder så hade den turkiska precidenten Recep Tayyip Erdoğan och den ryska presidenten Vladimir Putin förmodligen avskytt varandra. Historiskt sett har turkiska islamister avskytt både tsar- och Sovjetryssland. På samma sätt har ryssar aldrig varit förtjusta i turkar. Men idag visar Erdoğan, med ena foten i NATO, upp en Rysslandvänlighet som aldrig tidigare skådats. Vad är hemligheten bakom detta påstådda äktenskap?

Turkiets luftrum förblir öppet för ryska flygbolag, och dess dörrar förblir öppna för hundratusentals ryssar och deras pengar. Turkiets exporter till Ryssland skjuter i taket. På bilden: Den ryska presidenten Vladimir Putin träffar den turkiska presidenten Recep Tayyip Erdoğan vid Shanghai Cooperation Organisations toppmöte i Samarkand, Uzbekistan, den 16 september 2022. (Foto av Alexandr Demyanchuk/Sputnik/AFP via Getty Images)

Turkiet har vägrat att gå med i västerländska sanktioner mot Ryssland för Ukraina och därigenom kastat en livlina till Putin. Turkiets luftrum förblir öppet för ryska flygbolag, och dess dörrar förblir öppna för hundratusentals ryssar och deras pengar. Turkiets exporter till Ryssland skjuter i taket. Bara i juli ökade exporterna till Ryssland med astronomiska 75 % jämfört med förra året.

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Det rysk-turkiska bandet som skadar västvärlden

  1. Erdocan hade en massa fuffens för sig med IS, så varför inte med Putte. Som islamist så föraktar Erdogan västvärlden och hjälper gärna västs fienden.
    Han köpte billig olja av IS och utnyttjar nu situationen som råder med Ryssland. Han är en typisk lömsk islamist som är beredd att hugga alla som vänder ryggen till bakifrån.

    28
    2

Kommentera