Fransk fregatt i Stockholm

NATO. Idag besöker den franska fregatten Chevalier Paul Stockholm efter några veckors träning med bland annat svenska Jas Gripenplan.

Nato har under året fördubblat antalet fartyg på Östersjön. Ukrainakriget är ett viktigt skäl men också löftet om att stärka närvaron och säkerheten kring Sveriges gränser efter Nato-ansökan. Tillsammans kan fartyg och flyg öka säkerheten”, enligt fartygschefen Branchereau.

Fregatten Chevalier Paul D621

Chevalier Paul togs i drift år 2011 är 152 meter lång och 20 m bred, har en fart på 29 knop och en räckvidd på 1300 mil. Huvuduppgift är luftförsvar, främst att skydda hangarfartygsgrupper, specialitet är flygtrafikledning i en krigszon, men den kan användas i en mängd olika uppdrag, såsom underrättelseinsamling, specialstyrkans operationer eller för att skydda mindre välbeväpnade fartyg. Fregatter i horisontklassen som Chevalier Paul är de mest kraftfulla ytstridande som Frankrike någonsin har byggt. Den har varit i bruk sedan slutet av 2011 och bär vimpelnumret D621. Dess namne är Jean-Paul de Saumeur, mer känd som Chevalier Paul , en fransk sjöofficer född i Marseille 1598.

Idag möts Natos utrikesministrar för ett tvådagarsmöte i Bukarest, Rumänien. Som blivande medlemmar är även Sverige och Finland inbjudna.

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg uppmanade Ungern och Turkiet att så snart som möjligt godkänna de två nordiska länderna.

Turkiet, Finland och Sverige ska träffas för att diskutera Natointrädet.

-Pettersson säger att Vladimir Putin har lyckats om han ville ha fler Nato-fartyg och militär aktivitet i Östersjöregionen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Fransk fregatt i Stockholm

  • Vet inte men ett ubåtsjaktplan svepte lågt över finska viken så de jagar något där.
   Men fransmännen kanske resonerar att Putte sprängde Nordstream så kan minsann de få spränga det danska röret.

   1
   5
 1. Sverige behöver också både luftförsvars fregatter och robotfregatter som kompetensutökning av marinen. Ett krig mot moskoviterna ska utkämpas på Östersjön, inte på svensk mark.

  10
  5
   • “Världen största”? Och “osänkbar”? Den känns igen från förra reklet.

   • En luftförsvarsfregatt kan kontrollera ett stort område utanför kusten och därmed effektivt bekämpa både flyg och robotar som är riktade mot svenska städer.
    Sedan ska man aldrig underskatta möjligheten att parkera ett 30-tal kryssningsrobotar bara några mil från fiendens kust.

    2
    1

Kommentera