Reparation kan få elpriserna att skena högre än dom är

ENERGIPOLITIK. Reaktorn Oskarshamn 3 vid Oskarshamns kärnkraftverk kopplas bort från elnätet på fredag nästa vecka för att åtgärda ett generatorfel, rapporterar Aftonbladet. Det rör sig om ett planerat stopp som pågår fram till söndag 18 december.

Elpriser 28 och 29 november 2022

Vi har haft det under uppsikt ett tag och nu ska det åtgärdas, säger kommunikationschefen Désirée Liljevall.

Det väntas få stor påverkan på elpriset. Hur mycket är dock svårt att svara på, enligt elprisexperten Måns Skytt.

Men det kommer helt klart bli en prispåverkan.

-Pettersson säger att det hade varit bra att ha någon eller några av de sex reaktorerna som S och MP stängt av politiska skäl om målet inte var att få upp elpriset.

Två kärnkraftsreaktor i Barsebäck stängdes redan 1999 respektive 2005 under en S-regering. Sedan 2014 har S + MP dessutom stängt två reaktorer i Oskarshamn 2015 respektive 2017 och ytterligare två reaktorer i Ringhals den 30 december 2019 respektive den 31 december 2020. Alla sex reaktorerna har stängts av politiska skäl. Det hade varit bra att ha de sex nedlagda rektorerna idag. Vi hade också sluppit tusentals förlustsnurror i naturen och inte behövt köra Karlshamnsverket på olja. Dessutom stoppade de rödgröna två planerade reaktorer, Ringhals 5 och 6, som hade varit klara eller nästan klara idag om Vattenfall fått fortsätta sina planer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Reparation kan få elpriserna att skena högre än dom är

 1. Först läggger dom, politikerna, ned kärnkraftverk, sedan ska vi kompenseras för höga elpriser. Hur går det ihop. Vad är deras plan? Ingen vet. Det är svårt att förstå hur de tänkt. Verkar inte som de tänkt alls.

 2. En god välfärd måste ha energi, de som tagit bort energin har medvetet dragit ned välfärden!

  14
 3. Pratade med en kärnkraftstekniker som påtalade det vansinniga i att lägga ner kärnkraftverk och köra de kvarvarande på 120%. Överhängande risk för driftstopp. Precis det vi ser nu, och det kommer inte att vara det sista i vinter.
  Antar att miljömuppar och vänsterfeminister är lika inavlade som muslimerna när de inte kan tänka ut något bättre.

  41
 4. Ingen som funderar på att nu är Ringhals 4 tillsammans med Oskarshamn 3 bortkopplade samt några statliga franska kärnkraftverk bortkopplade.
  Dax att sluta tänka på Babben Larsson nu Svenne.

  31
  3
 5. År det en konspiration… eller vad. Det händer mycket negativt nu, som håller priserna skyhöga. Förberedelse för isläggning i umeälv höjer priset ytterligare, en anledning jag aldrig hört talas om tidigare i mitt drygt sjuttioåriga liv. Såna vansinniga prishöjningar på en livsnödvändig produkt bör vara olaglig. Hur får elbolagen skaffa sig såna jätteinkomster medan kunder blir barskrapade eller går i konkurs. Varför blev priserna i alla fyra områden lika höga nu senaste tiden? Ungefär strax efter man bestämde att bara område 3 och 4 skulle få priskompensation. Jag börjar tro det är lika fullt med klimattroll i elbranschen, som det varit i riksdagen när de stängde ned reaktorerna. Om det inte är troll vill någon/några på allvar stoppa och sänka Sverige. Man blir nu riktigt nyfiken på att få mer ingående kritiska nyheter om vad man behöver reparera/åtgärda, som hela tiden höjer priserna.

  37
  • Rube´n.

   De som förstår att det mesta är riggat/beslutat lika börsens kasino, småsparana betalar lika skatteslavarna i slutänden, bankerna/staten tar degen/skatten sakta men säkert, och de små går i KK.

   23
  • Givetvis har du alldeles rätt allt är manipulerat till konsumenternas nackdel, tur att man kan agera på egen hand på samma sätt än så länge.

   12

Kommentera