NÄR jorden går under

PUBLIC SERVICE. Föreställ dig ett Sverige som lider av vattenbrist. Där varje människa kämpar för att få tillgång till lite vatten för att överleva. Hur skulle det kunna utspela sig? Följ med huvudkaraktärerna Amadou och Lova när de lever i ett Sverige som lider av vattenbrist. Där varje dag är en kamp för att hitta vatten. Programledarna Nabil och Abdi diskuterar utifrån dramat hur stora är riskerna att vi i Sverige i en framtid kommer lida av vattenbrist. Hur ser det ut i vår omvärld idag? Få konkreta tips på hur du kan leva mer hållbart och bidra till en hållbar utveckling!, skriver Utbildningsradion, UR.

Public service som har 8,909 miljarder kronor är public services budget för 2022. Av det får SVT 5,245 miljarder kronor, Sveriges Radio 3,201 miljarder kronor och Utbildnings Radion 463 miljoner kronor.

-Pettersson noterar att Sveriges Radio skriver NÄR jorden går under inte OM, och underförstått är det givetvis svenskarnas och västvärldens fel att afrikanerna inte har vatten. Inga frågor om varför de skaffar så många barn eller varför de inte gräver/borrar brunnar när stora delar av Afrika är enormt rikt på grundvatten, eller avsaltar havsvatten eller renar det vatten som finns och används.

Varför blommar inte öknen? Resurser finns.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “NÄR jorden går under

 1. Ghadaffi i Libyen visade genom sitt enorma beskogningsprojekt hur man kan komma tillrätta med vattenbrist. När skogarna hade växt till sig och började ge regn, insåg jordens marodörer att han var på väg att lyckas och de bestämde sig för att förstöra skogarna.

  Alltså ordnade USA, UK med några allierade så att Libyen bombades, Ghadaffi dödades och att skogarna på nytt betades bort okontrollerat av herdefolk. De angav även några andra mindre betydelsefulla skäl för förstörelsen.

  Notera att de flesta öknar har tillräckligt med vatten för att kunna återbeskogas.

  7
  1
 2. Anledningen till att afrikaner har taskigt med vatten, är att de är så förbannat lata. De undviker, till varje pris, någon form av arbete, typ att gräva brunnar.
  Vi ger dem mätta magar och genast börjar de producera avkomma. Sen sätter de sig ner och gnäller efter hjälp och hela proceduren upprepas.
  Mata inte djuren, står det ofta i zoologiska parker. En utmärkt idé.
  För övrigt bör anslagen till vänsterns propagandaradio reduceras varje gång de avslöjas med lögn eller vinkling. Helst till noll!

  30
  1
  • Väldigt många svarta stammar i Afrika håller fortfarande på med en nomadkultur. Det innebär att att gräva en brunn skulle vara slöseri med tid då du:
   1. Inte har kontroll över den hela tiden utan andra nomader också får nytta av den.
   2. Måste sköta och underhålla vilket är jobbigt när det är enklare att gå en bit till till en naturlig källa samt att en grävd brunn måste försvaras annars tar någon stam den.

   14
   2
   • Nomaddriften med boskap är ett elände. I Kenya försöker man få masajerna att bli bofasta. Nomaddrift är en stor orsaker till svält, avskogning, vattenbrist och nedbetad mark. Fogcatching är ny teknik då det finns mycket vatten i form av nattdimma. Ny teknik omvandlar till vatten, samlas, brunnar byggs. Folk kan stanna, de ska själva ha kontrollen. Ingen långt bort och reglera själva. Ser ut som stora paneler

  • Sossarnas “godhets projekt” i miljöns tecken.
   Utsläppsrätter på bekostnad av de fattiga i världen.
   Man kan kalla det för ett dråpslag mot deras kultur marxistiska värdegrund.

   En sevärd granskning av sossarnas hyckleri.

   https://youtu.be/cD8vD-dPKaQ

   14
   1
  • Barn och unga är oerhört lättpåverkade, det kommer från vårt flockbeteende. Vi vill passa in och den starkaste auktoriteten sätter normerna.
   Det vet media och programmerar bort allt det svenska hos hela befolkningen! Så gjorde sovjet med sitt folk, där fungerade det väldigt effektivt. Nu kopierar globalisterna sovjets metod överallt där de har makt.

   16
 3. Hur ska dom ha det, miljötalibanerna, här snackar dom om vattenbrist, i
  Riksdagen stod Per Bolund och frågade Jimmie Åkesson om hur det skulle kännas när vattnet i Tjockhult stod i nivå med kajerna och att Jimmie då inte kunde kliva ut torrskodd? Det ena påståendet efter det andra andas stor förvirring. ??

  Man kan väl ta strumpoe och skor av sig Per Bolund, själv brukar du glömma förståndet
  hemma, men svamlar på ändå!

  Istället för att ösa pengar över vad som bara hamnar hos korrupta makthavaeres konto, sänd ner borrutrustning med personal som kan sköta den, samtidigt han man
  skicka ner folk från RFSU som kan lära dem hur man skyddar sig från att avla 6-10
  barn när man inte har med mer än 1

  36
  • Det hjälper inte att borra brunnar, när det väl kommer vatten vill ingen stänga, vattnet rinner dygnet runt, tills pumpen går sönder och det slutar rinna.

   30
 4. Ungefär som de svenskar som gnäller över pensionen, de tog inte ansvar själva över sin pension när de var unga. Nu är de fattiga och ser inte sin egen skuld utan pekar på staten. Alltid nån annans fel.

  3
  36
  • Inte alls, trots att vi jobbat heltid hela livet, delas nu vår pension med miljonen nysvenska pensionärer som aldrig jobbat. Då blir det fattigt, när skatten dragits en gång till.

   46
   1
  • Har du ingen som helst kunskap om hur mycket Svenska Staten har nallat ur
   Pensionsfonderna.? Hur vet du att dom som har låg pension inte har skött
   sina åtaganden? Där frun stannade hemma och fostrade 3-4 skattebetalare
   och därför kom ut sent i arbetslivet???????? Och i dom flesta fall blev där
   också bra folk av dem?

   Då tycker du väl också det är rätt att dom som inte bidragit med inkomster till staten
   får sina pensioner uppräknade efter hur hög inflatonen är alltså fullt ut, medan dom som jobbat hela livet får nöja sig med 3 %? Man har märkliga sätt att prioritera i Sverige,
   mer omsorg om andra länders folk än sitt eget!

   44
 5. Det viktigaste vi har i Sverige är friheten för dem som tycker att allt som de inte själva kan dra fördel av är ren och skär RASISM från de etniska svenskarna sida.

  Gäller även TV produktioner.

  JAG KÖPER DET INTE!

  26
  1
 6. @Er alla på första söndagen i Adventy. Jag gillar vad ni alla kommenterar på detta Petterssonska “När jorden går under”.
  -Vad är det som styr Klimatalarmisternas tankar och handlingar? De “gröna” i Sverige och hela världens Climate Control Panel`s delegater. Med stor sannolikhet ger klimatalarmism mer pengar och makt än att förstå att sanningen. Det är befolkningsökningen i tredje världen och dess konsekvenser som kommer att resultera att väst kommer att få det sämre inom en inte avlägsen framtiden, Rika länder skall betala vad de fattiga länder förstör. Någon klimataktivism finns inte mot fattiga länders ledare och det beror på som Argus skriver: “Troligen för att det handlar om icke-vita människor och de kan inte skylla på grannen.
  P.S. Noterat att det tunnt med tummar ned.

  21
  1
 7. Jorden kommer att gå under och mänskligheten kommer att dö ut. Och, det finns inget som vi kan göra åt det – i dag. De äldsta levande arterna har funnits i ett par hundra miljoner år av jordens cirka 4,5 miljarder år. Mänskligt att döma kommer Homo sapiens sapiens att dö ut eller eventuellt efterträdas av någon annan primat.

  När solen i slutet av dess livstid om cirka 5,5 miljarder år expanderar kommer de närmaste planeterna att slukas eller grillas. Då om inte förr kommer alla arter att dö ut. Eventuell räddning blir att finna en annan planet och ta sig dit men med tanke på att stjärnorna i galaxer bildas ungefär samtidigt är det inte en långsiktig lösning.

  Vi ska vara rädda om vår planet, inte minst vår närmiljö, men den vänsterlutande miljörörelsen jagar fel saker. Främsta långsiktiga problemet är befolkningsexplosionen. Den behandlar miljörörelsen inte överhuvudtaget. Troligen för att det handlar om icke-vita människor och de kan inte skylla på grannen.

  Ta godstransporter som exempel. Det vore både effektivare och miljövänligare att transportera gods på järnväg men järnvägssystem har inte underhållits och uppgraderats på många år och fungerar därför dåligt. Carlberg transporterar i Danmark varor (öl) i trailervagnar på järnväg och på återvägen tar dessa med tomglas i backar.

  36
  • 1 kropp 1Kw jag är ofattbart trött på höra om klimatet så jag spyr, Brukar prata med bonden hemma som bedrivit lantbruk i 44 år Han kan mycket om väder och vind

   19
 8. På Kanarieöarna renas havsvatten för bevattning av grödor och till disk och toaletter .
  Det går alldeles utmärkt.
  Men det moderna industrilandet Sverige klarar ingenting med miljöaktivister i ledningen .

  74
 9. Om vi behållit de tidigare politikerna hade nog vattenbrist och många andra brister blivit vanligare i Sverige.
  Precis som de förskingrat Tryggheten , Energisystemen och byggt upp kriminalitet och taskiga pensioner .
  Tokpolitiken har upphört för tillfället , men megafonerna i Public Service och Gammelmedia tar lite längre tid att bli av med .
  Men skam den som ger sig.

  55
 10. Typiskt socialistiskt propagandastycke. Förr körde de med atomvintern, allt för att hålla folket rädda och få dem att springa till Partiet.

  48
  • Ett av de stora hoten mot tillgången på vatten är ju den överdrivna invandringen som överbelastar allt i vår infrastruktur som inte är anpassad efter den fölkökning som uppstått.
   Ett par miljoner för många har man pressat in i landet, än vad vattenförsörjningen är dimensionerad till. De nya användarna slösar också helt galet med vattnet långt mer än normalsvensken. Detta har redan resulterat i vattenbrist på en del orter i vårt land.

   10
   1
 11. Det största hotet mot rent vatten är läkemedelsrester. Läkemedelsbolagen som har mångmiljardvinster tar inget ansvar för att deras giftiga läkemedel förgiftar vattnet. För övrigt finns det vindkraftverk som kan kondensera vatten från luften. Vattnet kommer aldrig att ta slut. Det är bara vänsterfeministerna fantasier som blommar.

  47
  • Med en klassisk socialistisk politik skulle det inte förundra mig om politikerna lyckas få slut på vatten i det regniga Sverige

   20

Kommentera