Minusgrader och första stora snöfallet väntas i Kiev

UKRAINA. Under söndagen väntas årets första stora snöfall i Ukrainas huvudstad Kiev, rapporterar flera medier. Fortfarande har miljoner människor fortsatt begränsad tillgång till el och värme efter de omfattande ryska terroranfallen tidigare i veckan.

Människor som hämtar dricksvatten i Kiev

President Volodymyr Zelenskyj uppmanar på nytt landets invånare att begränsa elanvändningen när det går.

Om förbrukningen går upp på kvällen så kommer antalet strömavbrott att öka, sa han i sitt nattliga tal.

Sverige kommer genom Svenska kraftnät att bistå Ukraina med utrustning som högspänningskablar och transformatorolja efter den senaste tidens ryska angrepp mot civil energiinfrastuktur i landet.

Trupprörelser längs fronterna i Ukraina har under de senaste veckorna saktats ner på grund av försämrade väderförhållanden, skriver den USA-baserade tankesmedjan ISW.

Båda sidor har fastnat då kraftiga regn gjort marken till rena lervällingen i östra och södra Ukraina.

Temperaturerna ska sjunka i hela Ukraina under nästa vecka, vilket sannolikt kommer att leda till att marken fryser. Något som gör det lättare att ta sig fram.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Kommentera