13 thoughts on “Idag för 59 år sedan

 1. Satt i ‘speech’-lektion i High School i förstad till Minneapolis när högtalarna gick igån och meddelade vad som skett i Dallas. Mycket starka intryck från närmsta omgivningen, mycket.

 2. Är väl 16 år kvar innan utredningen släpps ut?

  Lee Harvey blev en “Patsy”, oskyldigt dömd/ihjälskjuten.

  Finn en doku. på newsvoice just nu om hans älskarinna.

  Kennedy skjöts genom en avlopps-öppning i gatan/trottoaren, det man ser när huvudet slungas bakåt när kortegen bromsar in just i närheten på Abraham Zapruder filmen(som saknar vissa sekvenser/rutor).
  Finns bra utredningar på nätet om detta.

 3. Det är något man inte glömmer. Satt vid tillfället och tittade på familjens 17 tummare. Följde först jakten på Lee Harvy Osvald, sen när när han visades upp för tv och blev skjuten av Jack Ruby.

 4. Hade varit på scoutmöte och kom hem mot kvällen . Mor satt och tittade på nyheterna på tv . En obehaglig nyhet , den glömmer man inte .

 5. Jobbade då som varubud, och just den här dagen var det mycket utkörningar, kom därför hem lite sent, lagom till nyhetsutsändningen i familjens svart/vita 17-tummare med det chockartade beskedet om mordet. Vi lyssnade också på radion, där den uppskakande nyheten kommenterades av med på den tiden välkända röster som Arne Thorén och Sven Vallmark.
  ”SR Minnen återvänder till rapporteringen kring mordet som skakade en hel värld”:
  https://sverigesradio.se/artikel/4196851

  Film (4 min.):
  https://www.svtplay.se/video/35540857/varldens-historia-pa-tre-minuter/varldens-historia-pa-tre-minuter-sasong-1-avsnitt-7

 6. Mina föräldrar var på en fest på hotellet som låg alldeles bredvid vårt hus och jag satt hemma och tittade på den sv/v tv:n. Det var ett naturprogram där man visade delfiner. Mitt i programmet, med en delfin halvvägs uppe ur vattnet, stoppade man filmen och meddelade att Amerikas president hade blivit skjuten.
  Nyheten spred sig snabbt till hotellet och pappa kom hem för att få reda på mer.

  12
 7. Kommer ihåg detta starkt jag var 10 år gammal, familjen var på hemväg från Vagnhärad där vi hälsat på mormor.
  Det var en verklig shock.

  10
 8. Minns att det var på en fredag. Jag gick i skolan dagen efter. Sen det värsta 10 i topp var inställt på lördagen.

  18
 9. Om jag minns rätt så hade jag varit på bio och kom till korvkiosken för att handla korv så fick jag information om mordet JFK.

  10

Kommentera