18 thoughts on “Dagens

 1. Fan vad kul att Svenska skattepengar går till brittiska huliganer istället för brunnar till törstiga afrikaner. (Not) lägg förman ner Sida och se till att eventuellt bistånd går till verkligt behövande. Förslagsvis svenska uteliggare…

  16
 2. Herre j …
  Den här världen är helt galen
  Och här skulle jag kunna skriva en hel uppsats om orätt visor i sverige pga av vårat system här hemma som jag och min fru upplever nu precis innan vi går i pension och kommande år.
  Är snart utblottade pga idiot systemet, grrrrrr

  20
 3. Ja men då kan vi ju säga att det är vi som sponsrar fotbollslaget. Vore det inte bättre att lägga alla pengar på ungdomsidrotten här hemma istället.

  19
  2
 4. Dagens bild är lite gammal. Historien är sann men det var 2018 den var aktuell. Hur mycket bistånd till Rwanda vi betalar idag har jag inte kollat.

  På 1960-talet bodde 10 % av världens fattiga i Afrika nu bor 50 % där. På 1960-talet var medelinkomsten i Afrika dubbelt så hög som i Asien. Sedan dess har vi vräkt ned tusentals miljarder i det svarta Afrika och vi har försörjt massor med korrupta politiker och tjänstemän, vi har finansierat krig och lidande och inte minst gett folk på Sida och tiotusentals konsulter jätteinkomster.

  31
  • Pettersson
   Sida:s bistånd till Rwanda var 2021 231,7 miljoner kronor.
   Bilden är lika aktuell idag.

   25
  • Tack för den stora bilden. Herr Pettersson, genom åren du har skrivit jättemycket om olika pussel bitar i det här globala spelet. Och därför bör du så småningom oundvikligen komma till slutsatsen att det bästa riktiga lösningen är att varje nation håller fokus först och främst i förbättrandet av medborgarnas liv i hemlandet – eller som Trump sade i FN talet.

   https://www.youtube.com/watch?v=7wJ8tdxDVgI&t=38s

   Allt annat tenderar leda till försämring av människornas liv, frihet, hälsa, egendom och lycklighet. Detta gäller även för Sverige, Finland, USA och… Ukraina. Globalisternas spel är fult och ond. Alltid när politikerna böjer sig till att skicka pengar över gränsen från Sverige… eller från Rwanda, på något märkligt sätt det alltid gynnar främst politikernas och globalisternas intressen. Och därför, till exempel, EU bör inte bli större utan helst skrotas – för att detta projekt är för att driva hela Europa till fattigdom genom konflikter som dom korrupta politikerna skapar / förvärrar.

   13
 5. Det är något som är ruttet i Stockholm. När startar Kristersson renoveringen? Eller ska Liberalerna och Kristdemokraterna utreda i fyra år?

  27
 6. Vem bestämmer över Svenskarnas pengar igentligen?
  Är det här fallet inte ett bevis nog för att den djupa staten existerar?
  Bistånd och hjälporganisationer i alla dess former är enbart en täckmantel för att legitimera skatte stölderna i landet.
  Vi är skatteslavar…….. det är bara att inse det.
  Covid Vaxxet är ytterligare ett bevis på den Svenska korruptionen.

  https://nyheter.swebbtv.se/folk-vill-inte-vaccinera-sig-langre-sveriges-lager-fulla-av-oanvant-vaccin-och-mer-kommer/

  29
  6
 7. Sva till Niclas R: Håller med dig men vilken politiker är den första att ta upp detta? Hela djupa staten av tjänstemän med PK tänk kommer att lägga krokben för den som tar upp detta. Spelar ingen roll vilken ideologisk kulör de partier har som sitter vid makten.

  25
  1
 8. Vi behöver själva pengarna till våra fattiga pursvenskar, och höjda löner till undersköterskor, förskolelärare, m.fl.

  36
 9. Våra surt förvärvade skattepengar delas ut oreserverat till höger och vänster runt om i världen år ut och år in.Sverige ska alltid visa sig som Bror duktig i alla möjliga sammanhang utåt. Denna hybris är det dags nu att börja ifrågasätta av vår nya regering.Varför ska vi sponsra Palestina t.e.x.? Sida vet ibland inte ens var och i vad bistånden investeras i.Hur kan det vara så att man läser om hungersnöd i länder som får vårt bistånd ? Var tog dom pengarna vägen ? Här hemma har vi uteliggare som får tillbringa sina dagar sittande på en bänk på Centralstationer eller affärsgallerier vintertid för att få lite värme.Fattigpensionären som får tigga om bidrag från kyrkan till tandvård och nya glasögon.Det är en skam att upprätthålla denna teaterkuliss för omvärlden med detta gödslande av pengar till länder med regimer som bara skor sig på denna “godhet ” när det finns folk här hemma med ständigt tomma kylskåp och som får försaka det mesta…..

  35
 10. Det är korrupt bistånd till Ryssland, Palestina, Afghanistan och en massa afrikanska länder, för att bara nämna några få. När ska den nya regeringen börja agera ? Eller är det fortfarande Reinfeldt som håller i trådarna över sprattelgubben Ulf ?

  32
  • Oskar, jag tror inte folk hatar Ryssland för att det är Europas mest korrupta land. Det är ett konstaterande av fakta.

   Är det några som hatar Ryssland är det för andra saker.

   12
   4
   • Jag vill påstå att Sverige är ett av de mest korrupta länderna i världen.
    Det som är farligt är att vi i sken av godhet gör något bra.
    Det finns länder som avtackar sig biståndet från Sverige pga allvarliga följdverkningar såsom revolutioner och inbördes krig där Sverige säger sig företräda demokrati och frihet, där svenska affärsintressen utnyttjar situationen.
    Sverige är ett farligt land.

Kommentera