Kräver att Ryssland lämnar ut MH17-dömda

UTRIKES. Australiens utrikesminister Penny Wong vill se att Ryssland utlämnar de tre männen som dömdes till livstids fängelse för att ha skjutit ner flygplanet MH17.

Från vänster Igor Girkin (livstid), Sergei Dubinsky (livstid), Oleg Pulatov (frikänd) är ryska medborgare. Leonid Kharchenko (livstid), är medborgare i Ukraina.

Världen vet att du ger skydd åt mördare och det säger något om dig Putin, säger Wong enligt The Guardian.

De kommer fortsätta finnas på Interpols lista och inget kommer nånsin ta bort domen, säger Wong.

298 personer dog när planet sköts ned i östra Ukraina 2014.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Kräver att Ryssland lämnar ut MH17-dömda

  • Märkligt att ni är typ fem stycken som ifrågasätter alla västliga myndigheter, medan ni litar på Putins myndigheter trots att de enligt lag måste ljuga när sanningen är emot Rysslands intressen.

   När Biden och väst kom fram till att Ukraina låg bakom smällen i Polen blev ni tysta… tur att någon står upp för sanningen även om den är obekväm.

   8
   4
   • Hubertus
    Kan du förklara varför Ukraina undanhållit både radiokommunikation med planet, radarinformation och förnekat att deras jaktplan fanns i området trots att vittnen både sett och hört dem. Vidare mördades en av jaktpiloterna dagen efter nedskjutningen.

    4
    1
   • Va? Biden gick snabbt ut och sa att raketen som nyligen dödade två personer i Polen kom från Ukraina!

    Skicka länkar i fortsättningen om du vill att någon ska bemöta dina kommentarer. Annars är det inte lönt att tro på dem!

    2
    1
 1. Alla förstår att detta kommer inte att hända ? Frågan för Australien del är vad får det kosta?? Och det enklaste sättet att få råffs och rättning i detta fallet är att donera extra mycket krigsmatrialet till ukriana ?? Man kan skriva småmedelande på bomberna som till exempel till Putin med kärlek..eller varför inte tack för senast!?
  Ja tror att Putin och Ryssland skulle uppskatta den typen av gåvor!!!!!

  7
  2

Kommentera