Pettersson tackar för bidraget till elen

ENERGIPOLITIK. Energimarknadsinspektionen ger grönt ljus för det elstödsförslag som Svenska kraftnät och regeringen lagt fram, men med ett tak för storförbrukare, uppger EI på sin hemsida.

Det är elkunder i elområde 3 och 4, det vill säga mellersta och södra Sverige, som föreslås få stöd. Stödet beräknas utifrån vad förbrukningen var perioden oktober 2021 till och med september i år.

Stödet kommer att utgå med 79 öre per kilowattimme i elprisområde 4 och med 50 öre i område 3.

-Pettersson som blev orolig över elprisutvecklingen och tecknade fast pris i oktober 2021 kommer troligen att få några tusenlappar så småningom. Detta trots att elräkningarna inte är högre än normalt, även om dessa är nog höga. Det är märkliga tider…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Pettersson tackar för bidraget till elen

 1. Klipp ledningarna söderut från Sverige så blir det normala elpriser utom de fåtal dagar som det kommer att råda effektbrist. Nu subversionerna regeringen norska Stattkraft som äger Baltic Cable med miljarder.

  Hur svårt kan det vara att sätta Sverige och svenska folket först?

  15
 2. Varför ska det vara så svårt och göra som i Norge, ge tillbaks 90% av det som överstiger 70öre?
  Svenska staten har råd att betala tillbaka varenda öre man får in i skatt på det högre elpriserna.
  Metoden man nu valt är ju ett förtäckt sätt att lura oss.
  Förståelsen om hur vanliga personer utan fet riksdags och fetare statsrådslön har det ekonomiskt, är hos de “folkvalda” lika med noll.
  Hög lön har korrumperat.

  27
 3. Pettersson:
  Ropa nu inte HEJ förrän pengarna anländer….
  Troligen blir det knappt något över,när moms o skatter är betalda för gåvan !! 😉
  Nåväl om Stenbock får några kronor “får en buga”,eftersom Bilskatteavin anlände idag,och hade ökat med dryga 400:- sedan i fjol,,,

  22
  12

Kommentera