Polen bekräftar att en rysktillverkad robot dödade två

UTRIKES. Polen bekräftar att två människor har dött efter att en rysk robot landat i landet klockan 15.40 på tisdagen, rapporterar AFP.

”En rysktillverkad robot slog ner och dödade två polska medborgare”, uppger Lukasz Jasina, talesperson för polska UD.

Jasina tillägger att de har kallat upp Rysslands ambassadör i landet och säger att de förväntar sig en ”skyndsam och detaljerad förklaring”.

Polens premiärminister Mateusz Morawiecki säger att landet har utökat sin bevakning av luftrummet efter händelsen och att de håller på att utreda vad det är som har hänt.

Jag uppmanar alla i Polen att behålla lugnet, säger han.

Polens president Andrzej Duda understryker att de inte vet vem som avfyrade roboten, utan att de bara vet att den är tillverkad i Ryssland.

Amerikanska tjänstemän menar att roboten avfyrats av Ukraina mot ryska robotar.

-Pettersson noterar att gårdagens luftangrepp från Ryssland mot Ukraina med runt 100 robotar var det kraftigaste sedan det fullskaliga terrorkriget inleddes den 24 februari…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Polen bekräftar att en rysktillverkad robot dödade två

 1. Tydligen är det en luftförsvarsrobot från Ukraina som missat sitt mål och landat i Polen. Tragiskt i så fall, men kanske trots allt tur om det var ”friendly fire”. En attack från rysk sida som kräver svar av NATO är inte drömscenariot.

  Uppgifterna som försvarar Ryssland kommer från Biden mfl och presenteras i msm-media. Alltså enkla rena fakta utan konspirationsteoretiska inslag. Kan putinsvansen tro på sådant?

  11
  2
  • Fortfarande Puttes fel eftersom han illegala krig mot Ukraina tvingar dem att skjuta skarpa robotar nära gränsen för att försvara sitt folk mot Puttes terrorister. Det och inget annat orsakade dessa dödsfall.

   10
   6
  • Men Ukrainas luftförsvarsrobot var inte rysktillverkad, missilen som dödade två polacker var rysktillverkad. Något stämmer inte.

 2. Det är naturligtvis Ryssland fel när ryssen tyristade ukriana sist så sköt man ned ett asiatiskt passagerarplan ? Det rimliga är ju att Ryssland använder rysktillverkade krigsmatrialet. Att påstå att Putin tappat något och någon annan hittat en raket och tuttat eld på vare sig det är separatister belarus eller fulla polacker som firar katolska pedofil dagen?

  3
  5
 3. I bästa fall var det en full ryssjävel som knappade in fel koordinater i målangivelsen.
  Men likväl är det Rysslands fel och de ska ersätta alla skador och betala ersättning till de anhöriga.

  16
  19

Kommentera