G-20, nästan eniga om att fördöma Rysslands krig

UTRIKES. Rysslands invasion av Ukraina beklagas och fördöms av G20-ländernas ledare, enligt en gemensam deklaration som släpptes på onsdagsmorgonen under Balimötets andra dag. Trots att det framgår att det finns ”avvikande åsikter” visar det att Vladimir Putin blir allt mer isolerad på världsscenen, skriver Bloomberg.

Den ryske presidenten är nästan ensam i världen med sin politik och har ingen stark allianspartner, sa Tysklands förbundskansler Olaf Scholz till reportrar på väg in till toppmötet på Bali.

På väg in i mötet var det oklart om G-20 skulle komma överens om en slutlig deklaration, men allt tyder på att det blir en språklig kompromiss om att de flesta medlemmarna ”starkt fördömde kriget.”

Samtidigt beskrivs de ryska robotattackerna mot flera ukrainska städer under gårdagen som ”skoningslösa” och ”över gränsen” av Joe Biden. Vid sidan av toppmötet har den amerikanska presidenten mött allierade för att diskutera en polsk utredning av händelsen.

G20-gruppen (Group of Twenty) består av 19 länder och EU, som gemensamt står för mer än 80 procent av världens BNP, 75 procent av den globala handeln och 60 procent av jordens befolkning. 

Medlemmar i G20 är följande: Sydafrika, Tyskland, Saudiarabien, Argentina, Australien, Brasilien, Kanada, Kina, USA, Frankrike, Indien, Indonesien, Italien, Japan, Mexiko, Sydkorea, Storbritannien, Ryssland, Turkiet och EU.

-Pettersson noterar att inte ens Indien och Kina står helhjärtat på Rysslands sida…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “G-20, nästan eniga om att fördöma Rysslands krig

 1. Fascister och deras påhejare är mycket små människor. Och då tänker jag inte på längden utan hjärnan.

  18
  12
 2. Isolera fascist regimen i Ryssland är en bra signal till andra som tycker att de har rätt att intervenera och “utradera” andra mindre stater och folkslag.

  Fascismen måste krossas och den barbariske barnamördaren Putler ställas inför internationell folkdomstol tillsammans med sina lakejer Lavrov, Peskov, …….!

  Om inte detta görs lärde vi inget av WW1 och 2.

  FASCISMEN ÄR INTE MODELLEN FÖR FRAMTIDA SAMHÄLLEN!

  33
  21

Kommentera