Två ”hemliga” fartyg vid Nord Stream utreds av Nato

SABOTAGE. Två stora fartyg som misstänks ha försökt hemlighålla sin position utreds av Nato efter att det framkommit att dessa passerade Nord Stream dagarna innan läckorna uppstod, skriver Wired.

Nordstream gasläcka Foto: Danska Försvaret

Fartygen hade stängt av sina sändare, så kallade AIS-transpondrar, när de passerade området för läckorna, men avslöjades när satellitbildsföretaget Spaceknow analyserade bilder från området.

Det betyder att det inte fanns någon information om deras rörelser och att de försökte dölja sin position och allmänna information för omvärlden, säger vd:n Jerry Javornicky.

Uppgifterna om fartygen kan vara användbara för utredarna, uppger en Nato-källa för Wired.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Två ”hemliga” fartyg vid Nord Stream utreds av Nato

  • @Håkan D.10:25, så är det. Vi vanliga vet så lite. Kanske var det de första som gjorde det. Att röret Ett gick sönder på två ställen var för att säkra att smällen smällde. På Kherson bron har det smälts av på flera ställen då strömmen av ukrainska soldater måste hindras när de ryska lego och mobliserade flyr för sina liv.

   Kertjbron mellan Krim och fasrlandet sprändes på två ställen. Samma logik. Bäst aptera minst två om en inte smäller.

   – Talen 1,2 och 3 osv oroar mig då jag antar, OM Putin blir sur beordrar han inte bara EN utan flera atomsmällare. Nu ber ber jag (det skadar inte) till högre makter eftersom jag inte kan be Putins elit att avlägna honom
   De borde ha någon självbevarelsedrift. Tycker vi inte det alla?

   8
   2
  • Bevingade ord “tvättar ni så sköljer jag”!
   Det var “friska fläktar” i fornstora dagar!

   2
   8
 1. Antony Blinken kanske vet vem som sprängde gasledningen med tanke på samtalet med Liz Truss: “Det är klart” sa hon en minut efter att rörledningen sprängdes och innan någon annan visste.

  43
  49
   • Ingen som tvingar Gammeldags att skriva här. Andra blogginnehavare hade kickbannat individer som Gammaldags för länge sedan.

    35
    31
   • Liksom du Håkan Dahlberg är Gammeldags kommunist totalt rappade som försvarar och hyllar en krigsförbrytare och folkmördare som Vlademir Putin.
    Man måste säga att Pettersson är en tolerant man som låter era dumheter komma ut på bloggen.

    19
    9
   • Håkan nazist kanske du är då för riktigt klok är du iallafall inte.
    Nazist eller kommunist inte så stor skillnad. Same shit but different names.

Kommentera